زمانیکه قرار شد به بهانه انتشار کتاب موفق بابانظر (خاطرات شهید نظرنژاد) چند سطری را به رشته تحریر درآورم، در این اندیشه بودم که چه بگویم و از کجا بگویم که شایسته موضوع باشد. کتابهای مختلفی را تورق کردم، متون و روایات متعددی را مرور کردم تا به عینالحیات مرحوم علامه مجلسی رسیدم. عینالحیات شرح وصیت پیامبر اکرم (صلیا… علیه و آله) به اباذر غفاری است که طی آن مختصات جامعی از انسان کامل ترسیم میشود.
اباذر از نخستین یاران راستین پیامبر (صلیا… علیه و آله) بهشمار میرود که در سلوک و مناسبات، بهدنبال اقتدای کامل به سیره و منش نبوی بود. اینکه مانند پیامبر زندگی کند، مانند پیامبر رفتار کند، مانند پیامبر عبادت کند و حتی مانند پیامبر قدم بردارد.
روزی اصحاب دیدند پیامبر به مقصدی میرود و اباذر نیز بهدنبال ایشان حرکت میکند و پاهایش را جای پای پیامبر میگذارد. وقتی دقیق شدند ملاحظه کردند که یکجای پا بیشتر وجود ندارد. از او سئوال کردند که چرا اینگونه قدم برمیداری؟ پاسخ داد: من تمرین کردهام که پاهایم را جای پای مقتدایم بگذارم.
حرکت در مسیر ولایت و اقتدای به آن، روش و منش خیل عظیم شهدایی است که شهید نظرنژاد نمونه روشن و بارزی از آنهاست. روش و منشی که ریشه در اعتقادات، باورها و آموزههای دینی و مذهبی و تاریخ مردم این سرزمین دارد.
انقلاب اسلامی آمد تا زمینه توجه بیشتر نسل نوخاسته ایران اسلامی به صفات و ویژگیهای انسان کامل و بسط رویکرد و نگرش ولایی در جامعه فراهم آمده و رابطه امت و امام بهگونه دیگری شکل گرفته و تدبیر شود.
مرحوم مجلسی در عینالحیات نقل کرده است که پیامبر خطاب به اباذر میفرمودند: «من تو را وصیتی میکنم سراسر خیر، چنانچه به این وصیت عمل کنی، هدایت شده و به کمال خواهی رسید.
ای اباذر: خدا را بهگونهای عبادت کن کأن خدا را میبینی و چنانچه اینگونه نیست، بدان که خداوند باری تعالی تو را میبیند و بر تو احاطه دارد.
ای اباذر: کسی در دنیا زاهد نمیشود، مگر اینکه خداوند حکمت را در قلبش جاری سازد.
ای اباذر: آنچه باید مورد اهتمام قرار گیرد آخرت است و بدان که این دنیا بازیچهای بیش نیست؛ پس به آن دل نبند.
ای اباذر: بهشت گوارای کسانی خواهد بود که تارک دنیا و راغب به آخرت هستند.
…» و فرازهای دیگری که مطالعه آن خالی از لطف نیست.
حال اگر فرمایشات پیامبر گرامی اسلام (صلیا… علیه و آله) و توصیههایی را که در خصوص انسان کامل داشتند مرور کنیم، بهراحتی میتوانیم مصادیق آن را در میان شهدای هشت سال دفاع مقدس مشاهده کنیم. ترک دنیا، توجه به آخرت، عبادت زاهدانه، اخلاص، صفای باطن، اقتدا و ولایتمداری، ایثارگری و از خودگذشتگی از جمله ویژگیها و شاخصههایی است که میتوان برای بچههای جبهه و جنگ برشمرد.
برای شهید نظرنژاد میبایست شجاعت و جسارت را نیز به صفات فوق اضافه کنید؛ شجاعتی مثال زدنی و منحصربهفرد از نوع خودش.
خاطرهای از این شهید نقل میشود درخصوص عملیات کربلای پنج و آزادسازی شهرک دوئیجی که هم شنیدنی است و هم بهخوبی شهادت خاص این شهید بزرگوار را ترسیم میکند. خاطرهای که قطعا همرزمان و دوستان آن عزیز برای علاقهمندان بازگو کرده و یا خواهند کرد.
ما در کربلای پنج، وجب به وجب شهید دادیم؛ شهدایی که هرکدام یک انسان کامل بودند، اباذروار بهدنبال ولی زمان حرکت میکردند و با شهادتشان به کمال ميرسیدند.
امیدوارم آنچنانکه شایسته و بایسته است، این مفاهیم و واقعیتها به نسلهای بعدی انقلاب منتقل شود، و زمینه رشد و تعالی معنوی آنان را فراهم آورد. به خانواده این شهید عزیز تبریک میگویم که چنین بزرگمردی را به خانواده بزرگ بسیجیان دلداده سیدالشهداء (علیهالسلام) و نهضت حسینی تقدیم کرد و به حوزه هنری تبریک میگوییم که توانست قطرهای هرچند اندک و محدود از بحر عظیم گنجینه خاطرات این شهید عزیز را به رشته تحریر درآورده و به علاقهمندان حوزه ادبیات دفاع مقدس تقدیم کند.
بهنظر میرسد هماکنون آنچه وظیفه و مأموریت ماست، احیای ادبیات دفاع مقدس و ادبیات انقلاب اسلامی است و تنها راه برونرفت از مشکلات موجود و وضعیت کنونی جامعه بازگشت به آرمانها، اعتقادات و انگیزههای ارزشی و معنوی اوایل انقلاب و ترویج فرهنگ ایثار، مقاومت، شهادت و بندگی خداست
Sorry. No data so far.