سه‌شنبه 23 جولای 13 | 15:31

نحوه شکل‌گیری لیست‌های مطرح شورای شهر

سعی می شد که بحث های جلسات مصاحبه اغنایی باشد و فرصت کامل در اختیار کاندیدا قرار بگیرد تا اندیشه شان را بیان کنند و به سوالات پاسخ دهند، در برخی موارد علیرغم سختی کار 8 یا 10 ساعت مصاحبه با یک کاندیدا صورت گرفت. در نهایت شورا جمع بندی کرد…


روز گذشته در گزارشی به بررسی کمی و آماری منتخبین شورای شهر و لیست هایی که در آن ها وجود داشته اند پرداختیم. در این میان، نحوه شکل گیری این لیست ها، میزان هزینه های انجام شده و …. مواردی است که هم برای مخاطب جذابیت خبری دارد و هم می تواند برای خواص سیاسی شهر در تبیین حرکت های آینده مفید باشد. این حرکت برای اولین بار است که در اصفهان صورت می گیرد و امید است که فتح بابی شود برای شفافیت هرچه یشتر روندها و هزینه های گروه های سیاسی.

بر همین اساس  به سراغ لیست های مطرح شهر و لیست هایی که حداقل توفیق را در راه یابی اعضا به شورا داشته اند، رفته ایم و با مسئولین آن ها درباره نحوه شکل گیری لیست، میزان موفقیت و مقدار هزینه گفتگو کرده ایم.

این گفتگوهای کوتاه به در ادامه می آید:

خادمان شهر

مهندس حامدیان دبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری که تشکل متبوعش لیست خادمان شهر را برای انتخابات معرفی کرده بود درباره روند طی شده به رویش نیوز گفت: همانطور که قبلاً هم در مصاحبه ها عنوان کردیم، در جبهه پیروان پس از نظرخواهی از صاحب نظران و همچنین با توجه به کسانی که خود را عرضه کرده بودند با در نظر گرفتن معیار و ملاک هایی افراد نهایی انتخاب شدند. ملاک و معیار ما همان منشور اصولگرایی جامعتین است. تطابق کاندیداها با آن دیدگاه های منشور اصولگرایی از جمله معیارهای ارزشی ما بود. معیار بعدی در نظر گرفتن تخصص آن ها بوده است. تخصص هایی مدنظر ما بوده که به درد شورای شهر و شهر می خوردند. مرحله سوم هم همان بحث رای آوری است یا مقبولیت که در واقع بر اساس این سه پارامتر از بین افرادی که پیشنهاد شدند، لیست نهایی انتخاب شد.

وی درباره میزان موفقیت این لیست گفت: همانطور که میدانید 10 نفر از نفرات این لیست وارد شورای شهر شدند و این لیست موفق ترین لیست انتخابات بوده است. گرچه انتظار ما بیش از این بود و باید به ریشه یابی علت ها بپردازیم، اما میزان موفقیت لیست را در سطح خوبی ارزیابی می کنم.

مهندس فولادگر رئیس ستاد انتخاباتی لیست خادمان شهر هم در مصاحبه با رویش پیرامون میزان هزینه و نحوه تامین آن گفت: بر آورد ما این بود که برای تامین هزینه ها هر کاندیدایی باید بین 5 تا 10 میلیون تومان بپردازد. هر کدام از کاندیداها نیز با توجه به وسعی که داشتند در این بازه مبلغی را در اختیار ستاد قرار دادند. عمده هزینه ها از همین طریق تامین شد، البته کمک های مردمی نیز در تامین بخشی از هزینه ها بوده است، اما عمده هزینه توسط خود کاندیداها تامین شد.

فرآیندمدار

مهندس جویافر دبیر طرح انتخاب فرآیند مدار درباره روند نهایی شدن لیست به رویش گفت: روند رسیدن به لیست نهایی در طرح فرآیندمدار بسیار شفاف و روشن بود و مرحله به مرحله آن را همه می دانستند و به همه اطلاع رسانی شده بود. شاید لیست های دیگر مسائل پشت پرده ای را داشته باشند، اما فرآیند تمام مراحلش شفاف و مشخص بود. یک فرآیند 6 مرحله ای که در بروشورها آمده بود و اعلام هم شده بود. ابتدا نظرخواهی از خواص و مشخص شدن اسامی، سپس ثبت نام افراد در سایت، مرحله دوم نظرخواهی از خواص و رسیدن به لیست 42 نفره، انتخاب 21 نفر نهایی توسط خود 42 نفر و نمایندگان تشکل ها. همه این مراحل شفاف و مشخص است.

جویافر در ارتباط با بحث هزینه ها گفت: تمام هزینه ها توسط خود کاندیداها تامین شد و از هرکاندیدایی حدود 6 میلیون تومان دریافت شد.

وی هچنین درباره میزان موفقیت طرح گفت: از دید ما حرکت فرآیندمدار کاملاً موفق بوده است. از اهداف طرح فرآیند، مشارکت و جمع نظر خواص و ایجاد امکان برای معرفی نخبگان شهر بوده است که محقق شده است. مهمترین هدف و دغدغه ما، جا افتادن شعار ” کار شهرداری فقط ساخت و ساز نیست و مسائل فرهنگی و اجتماعی هم بسیار مهم است” بود که صحبت خود مقام معظم رهبری است. اکنون این شعار بین خواص، سیستم مدیریت شهری و خود مردم جاافتاده است و به همین خاطر می توان گفت که اهداف فرآیند 100% تامین شد. ضمن اینکه 8 نفر از اعضا به شورا راه یافتند، اما برای ما مهم نبوده است که چند نفر راه پیدا میکنند و فراگیر شدن شعار برای ما اولویت داشت که محقق هم شد.

حماسه سیاسی

مهدی سیدین از مسئولین لیست حماسه سیاسی درباره فرآیند تشکیل این لیست گفت: در ابتدا یک تحقیق همه جانبه از خواص انجام شد و یک لیست حدود 200 نفره مشخص شد که از بین این افراد حدود 62،63 نفر انتخاب شدند. با این افراد درون شورا مصاحبه شد و درمورد برخی مصاحبه ها به چند جلسه رسید. روش این بود که یک تحقیق درباره عملکرد، سابقه و رزومه افراد انجام می شد و موضوع به بحث گذاشته می شد. گاهاً اگر در جلسات اول و دوم مصاحبه به نتیجه نمی رسیدیم جلسات سوم و چهارم برگزار می شد که اگر احیاناً سولی بی پاسخ مانده و نقطه ابهامی وجود دارد، برطرف شود.

وی ادامه داد: سعی می شد که بحث های جلسات مصاحبه اغنایی باشد و فرصت کامل در اختیار کاندیدا قرار بگیرد تا اندیشه شان را بیان کنند و به سوالات پاسخ دهند، در برخی موارد علیرغم سختی کار 8 یا 10 ساعت مصاحبه با یک کاندیدا صورت گرفت. در نهایت شورا جمع بندی کرد و نتیجه اش لیست حماسه سیاسی شد که در اختیار مردم قرار گرفت.

سیدین درباره معیارها و محورهای انتخاب افراد گفت: مبانی اسلام و تفکر شیعه، مبانی انقلاب اسلامی و حضرت امام(ره) و حضرت آقا(مدظله العالی) بود. در فرمایشات حضرت آقا شاخصه هایی برای افرادی که در معرض انتخاب قرار می گیرند گفته شده استکه این شاخصه ها مدنظر ما بوده است. یکی از محورها مباحث عقلی بود. صحبت ها و پاسخ های افراد مهم بود که یک چهارچوب های عقلی و منطقی داشته باشد. مباحث علمی از دیگر شاخصه ها بود. یکی دیگر از منابع و شاخصه هایمان مباحث عرفی بوده است. عدم سیاسی کاری در شوراها و پرداختن به امور مردم هم از جمله مباحث مطرح شده بود. توانمندی افراد، پیگیر بودن، صاحب اندیشه و فکر و دنباله رو نبودن همه از شاخصه های مورد بررسی در جلسات مصاحبه و انتخاب کاندیداهای نهایی بود.

سیدین لیست 21 نفره را لیست قابل قبول و خوبی دانست و گفت: حتی گروه های دیگر هم اذعان داشتند که لیست حماسه سیاسی لیست قابل قبولی بوده است. مجموعاً بر اساس تلاش و وقت گذاری 14 ماهه، می توان گفت به صورت نسبی لیست، لیسن منطقی و قابل قبولی بود.

وی در مورد هزینه های لیست حماسه سیاسی گفت: پیش بینی ما این بود که می توان با دریافت 3 میلیون از هر کاندیدا و جمع آوریمبلغ حدود 63 میلیونی هزینه های لیست را تامین کرد. البته بنا بر این بود که هر کاندیدا هرچه که در وسعش هست پرداخت کند. کاندیدایی بود که 4 میلیون پرداخت کرد و موردی هم بود که 2 میلیون به ستاد داد. اجباری بر پرداخت نبود، ما قرارمان بر این بود که هرآنچه که در توانمان هست هزینه کنیم. در نهایت پولی که دریافت شد کمتر از 63 میلیون بود، چرا که همه نتوانستند هزینه را پرداخت کنند.
بخشی هم کمک های خیرین بود که عمده آن در بحث ریاست جمهوری مورد استفاده قرار گرفت.

ائتلاف سفیران خدمت

حاج آقا محمدی از مسئولین لیست ائتلاف سفیران خدمت درباره نحوه شکل گیری این لیست گفت: چند نفر از محلات از جمله بنده، حاج آقای منهاجی از عاشق آباد و چند نفر دیگر از روحانیون که در امور مذهبی و اجتماعی محل رجوع مردم بودند، بر این نظر بودیم که در کنار خدمات موجود و کارهای انجام شده در شهر یکسری نقدهایی به نحوه فعالیت دوستان وارد است، از جمله در رابطه با مسائل فرهنگی و عدالت در توزیع خدمات، بخصوص در مناطق کمتر توسعه یافته شهر مانند همین منطقه ما- امام خمینی-.

بدین جهت ما به سراغ کسانی رفتیم که هم از لحاظ تعهد و تخصص مورد قبول باشند و هم شناختی نسبت به این مناطق داشته باشند که با آن نگاه انشاالله وارد شورای شهر بشوند. بر همین اساس از دوستانی که فکر می کردیم چنین پارامترهایی را دارند- هم توانایی و تعهد و هم شناخت مناطق کمتر توسعه یافته شهر- دعوت کردیم. حتی از برخی از این افراد از طرف ما برای کاندیداتوری درخواست شد در حالی که خودشان چنین قصدی نداشتند، برخی هم که ثبت نام کرده بودند.

وی درباره چگونگی دستیابی به لیست نهایی افزود: کمیته ای تشکیل شد، با افراد در این کمیته مصاحبه هایی انجام شد و بر اساس امتیازهایی که افراد آوردند و بر مبنای همان ویژگی های که عرض شد، لیست نهایی آماده و به مردم عرضه شد.

محمدی درباره ارزیابی اش از میزان موفقیت این حرکت گفت: در این خصوص باید گفت این آشنایی که محلات با یکدیگر پیدا کردند و افرادی که در محلات مختلف از این طریق با یکدیگر آشنا شدند، یک موفقیت برای این حرکت محسوب می شود. الان در مناطق 2، 8، 9، 12، 15 نیروهای خوبی با هم مرتبط شده اند و سرشناسان این محلات کاملاً با یکدیگر مرتبط شده اند؛ که انشالله در آینده نیز این ارتباط ادامه پیدا خواهد کرد و در موارد دیگر و نه فقط انتخابات این جمع می تواند اثرگذار باشد. ما این ارتباط و این آشنایی محلات با یکدیگر را باارزش تر از ورود دوستانمان به شورای شهر می دانیم و این حرکت، شروع خوبی برای حرکت به سمت مدیریت محله محور بود.

وی درباره راهیابی اعضاء این لیست به شورا افزود: با این اوصاف در بحث ورود به شورا باید گفت که این لیست یک موفقیت حداقلی داشت و 4 نفر از اعضاء لیست با رای های بالا وارد شورا شدند که این رای بالا قطعاً با حضور در این لیست مرتبط است. بقیه دوستانی هم که وارد شورا نشدند از رای بالایی برخور دار بودند.

محمدی در خصوص میزان هزینه ها و منبع تامینش گفت: این لیست از هیچ ارگان یا سازمانی حمایت مالی نشد و صرفاً از خود کاندیداها این هزینه ها تامین شد و از هر کاندیدایی حدود 2.5 میلیون تومان گرفته شد. ما اعتقادی به هزینه های بالا و کارهای تبلیغاتی آنچنانی نداشتیم، تعدادی بروشور، کارت ویزیت و به تعداد کاندیداها-17- بنر کارهای تبلیغاتی ما بوده است.

البته مقداری از این مبلغ اضافه آمده که یا به افراد بازگردانده می شود و یا برای کارهای بعدی هزینه خواهد شد.

ائتلاف حماسه و تحول

حجت الاسلام طاووسی از مسئولان لیست ائتلاف حماسه و تحول درباره هزینه های این لیست به رویش نیوز گفت: تمام هزینه های ما صرفاً از خود کاندیداها تامین شد و از هیچ منبع دیگری هزینه ای تامین نشد. سهم هر کاندیدا حدود 2 الی 2.5 میلیون بود. البته تمام نفرات این هزینه را پرداخت نکردند و از آن طرف هم بودند کسانی که برای 2 نفر هزینه پرداخت کنند.

طاووسی در ادامه به تشکیل این لیست حول محور یک تعهد اخلاقی و شرعی اشاره کرد و گفت: این افراد دور هم جمع شدند که اگر توفیق پیدا کردند، شهر دست بساز و بفروش ها نباشد. هم پیمان شدند که اگر توفیق پیدا کردند، به مشکلات مردم برسند. برنامه ریزی کردند و 3 نفرشان هم رای آوردند، حال اینکه این 3 نفر می توانند کار انجام دهند یا نه، نمی دانم.

حجت الاسلامطاووسی در پاسخ به این سوال که چه کسی یا چه تشکلی محوریت این لیست را بر عهده داشت، گفت: بسیاری از این ها از قبل با هم رفیق بودند و آشنایی قبلی داشتند. بسیاری از آن ها با خود بنده ارتباط داشتند. البته این افراد کسانی بودند که اظهار ارادت به آقای کامران هم می کردند، اما اینکه آقای کامران بیاید و به این ها بگوید شما بیایید، به هیچ وجه این گونه نبوده است.

ائتلاف بزرگ اصولگرایان

یکی از مسئولین لیست ائتلاف بزرگ اصولگرایان در رابطه با نحوه شکل گیری این لیست به رویش نیوز گفت: مجموعه ائتلاف بزرگ اصولگرایان متشکل از 2 تشکل است. تشکل های جمعیت رهپویان استان اصفهان و جمعیت دانشگاهیان ولایت مدار استان اصفهان. جمعیت رهپویان از حدود 6 ماه پیش جلساتی را با کاندیداهای احتمالی برگزار کرد و بر اساس معیارهای درونی خودش، افراد را گزینش کرد و بر اساس این گزینش به یک تعداد 13 الی 15 نفری رسید.

جمعیت دانشگاهیان ولایت مدار، جمعی از اساتید ارزشی دانشگاه های استان اصفهان هستند. این افراد آمدند و تقریباً از دو ماه مانده به انتخابات دور هم جمع شدند، مجموعه ای را با یک مرامنامه خاص تشکیل دادند و آن ها نیز تعداددی را که حدوداً 10 نفر بودند به عنوان لیست جمعیت دانشگاهیان ولایت مدار معرفی کردند. این 2 تشکل به علت اشتراکات بالای درون لیست هاشان به یک لیست 18 نفره مشترک به عنوان لیست ائتلاف بزرگ رسیدند.

وی درباره میزان موفقیت این لیست اضافه کرد: ماهیت و اصالت این لیست از نیروهای ارزشی و بسیجی شکل گرفت. اما ظهور و بروز این لیست سیاسی بود. به هرحال بهار تشکل های سیاسی در زمان انتخابات است. مجموعه رهپویان و مجموعه دانشگاهیان اقدامات و تلاش های بسیاری برای وحدت انجام دادند که متاسفانه به دلایلی محقق نشد. در چنین حالتی این تشکل ها باید ظهور و بروز خود را داشته باشند که فکر می کنم فارغ از نتیجه این مسئله به خوبی اتفاق افتاد. ضمن اینکه ما معتقدیم این حرکت در شکل گیری حضور حداکثری هم موثر بود.

وی درباره میزان هزینه و نحوه تامین آن گفت: تاکید می کنم که هزینه های این لیست صرفاً از مبالغی که آقایان کاندیداها پرداخت می کردند تامین شد. تمام هزینه این ساز و کار از همین طریق تامین شد و از هر کاندیدایی نزدیک به 2 میلیون دریافت شد.

طلوع حماسه

مهندس سید مهران حسینی از مسئولان لیست طلوع حماسه درباره نحوه انتخاب افراد و لیست نهایی گفت: در ابتدا از افراد شناخته شده سطح شهر دعوت شد و پس از مصاحبه، 21 نفر از افرادی که با خط و مشیء فکری ما- معتقد به مبانی نظام و ولایت فقیه- و همچنین نسبت به نقات قوت و ضعف شورای های پیشین به خصوص در مسائل فرهنگی اشراف داشتند به عنوان لیست نهایی انتخاب شدند.

وی درباره میزان موفقیت این لیست گفت: در این دوره اصلاً موفقیت به گونه دیگری بود، موفقیت ما در تهیه لیستمان است، در لیست طلوع حماسه از همه تخصص ها استفاده شده بود. شما به ترکیب لیست که نگاه کنید می بینید که از همه تخصص های مورد نیاز شهر درون لیست وجود دارد. وی ادامه داد: برخورد ما اصلاً جناحی نبوده است و در دایره اصولگرایی بنا بر رد یا حذف بینش و تفکری نداشته ایم. اما با توجه به کنار کشیدن افراد شاخص از پروسه انتخابات، نتیجه آراء عوام زده شد. متاسفانه مردم با وظایف شورا آشنا نبودند و این عدم آشنایی نتیجه ای را رقم زد که امیدواریم در آینده لطمه زیادی به شهر وارد نکند.

حسینی همچنین درباره میزان هزینه و نحوه تامین آن گفت: در کل حدود 45 میلیون تومان هزینه کل کار شد که تمام آن از کاندیداها گرفته شد. اگرچه افرادی بودند که پیشنهاد تامین هزینه های لیست و کمک به ما را داده بودند، اما با توجه به محلی بودن شورای شهر و برای اینکه وامدار کسی نشویم، هزینه صرفاً از از خود کاندیداها دریافت گردید.

لازم به ذکر است که تماس های رویش نیوز برای ارتباط با مسئولان لیست تجلی بصیرت بی نتیجه ماند و متاسفانه به دلیل مشغله دوستان امکان مصاحبه با ایشان فراهم نشد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.