چهارشنبه 24 جولای 13 | 10:58

مرگ تدریجی دارو در گمرک

رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو از انباشت۷۰میلیون دلار دارو در گمرک خبر داد و نسبت به فاسد شدن آنها درصورت تأخیر در ترخیص، ابراز نگرانی کرد.


دارواز ابتدای امسال اختصاص ارز مرجع به دارو متوقف شد و این موضوع مشکلاتی را برای بیماران به‌خصوص بیماران خاص به‌وجود آورده است.رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو با اشاره به اینکه شرکت‌های واردکننده دارو با کمبود نقدینگی شدید به‌منظور تأمین ارز موردنیاز برای واردات دارو مواجه شده‌اند، گفت: در حال حاضر بین 60تا 70میلیون دلار انواع دارو و محصولات دارویی در گمرک‌های داخلی انباشت شده و به آنها اجازه ترخیص داده نمی‌شود.

ناصر ریاحی به ایسنا گفت: از زمانی که نرخ ارز واردات دارو از مرجع به مبادله‌ای تغییر یافت نیاز به نقدینگی شرکت‌های واردکننده دارو نیز دست‌کم دو برابر شد. وی افزود: این در شرایطی است که شرکت‌های واردکننده دارو طلب زیادی از داروخانه‌ها و شرکت‌های بیمه دارند که به‌دلیل پرداخت نشدن بموقع این طلب واردکنندگان دارو با کمبود شدید نقدینگی مواجه شده‌اند.

وی گفت: از سوی دیگر متأسفانه با وجود وعده‌های داده شده هنوز سیستم پورتال ارزی در زمینه افزایش مدت اعتبار استفاده از ارز تخصیص یافته به واردکنندگان دارو با مشکل مواجه است؛ به‌طوری که وزارت بهداشت چندی قبل اعلام کرد که مدت زمان اعتبار استفاده از ارز اختصاص یافته به واردات دارو از 30به 45روز افزایش یافته است اما پورتال ارز همچنان براساس همان مدت 30روز عمل می‌کند و پس از گذشت این مدت سهمیه ارز اختصاص یافته به واردکننده دارو می‌سوزد و او برای واردات دارو مجبور است دوباره فرایند دریافت ارز را از ابتدا طی کند.

چند روز پیش رئیس انجمن ارتوپدی ایران نیز گفته بود که در حوزه دارویی مستقیما با تحریم مواجه نیستیم اما مشکلات بانکی و تبادلات مالی باعث شده که امکان بازگشایی LC یا حساب اعتباری مقدور نباشد و داروسازان برای خرید مواداولیه مجبور باشند به‌صورت نقدی و با 100درصد پیش پرداخت عمل کنند.

به گزارش ایسنا و به گفته تقی نوربخش این مسئله به‌شدت تولیدکنندگان دارو را با کمبود نقدینگی مواجه کرده است. از طرفی حدود 60میلیون یورو داروی خریداری شده به‌دلیل مشکلات ارزی بین بانک‌ها و گمرک در انبارهای گمرک مانده و ترخیص نشده است.

این در حالی است که شمسعلی رضازاده، معاون دارویی سازمان غذا و دارو در شبکه دو سیما گفت که مشکلات ارزی در بانک مرکزی رفع شده و داروهای ترخیص شده انواع داروهای مورد نیاز مردم از قبیل شیاف‌های ضد‌تب و ضد‌درد، وارفارین، داروهای حاجب و داروهای بیماران خاص را شامل می‌شود.به گفته معاون دارویی سازمان غذا و دارو فاکتور هشت که داروی مورد نیاز بیماران هموفیلی است پس از چند‌ماه سرانجام از گمرک ترخیص شده است.

کمبود 63قلم دارو در کشور

رئیس سازمان غذا و دارو و معاون وزیر بهداشت، رفع مشکل کمبود دارو را نیازمند همکاری دستگاه‌هایی همچون بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت دانست و گفت: در ابتدای سال‌جاری حدود 300 قلم دارو در کشور کمبود داشت که در حال حاضر 63 قلم کمبود دارو در کشور وجود دارد که درصورت همکاری دستگا‌ه‌های مذکور ظرف مدت 2‌هفته آن را رفع خواهیم کرد.

به گزارش مهر، دکتر عباس حاجی‌آخوندی در مورد تولید و توزیع کرم حلزون در کشور، افزود: متأسفانه براساس گزارش‌های به‌دست آمده، ساخت کرم حلزون در کشور بدون اخذ هرگونه مجوز از سازمان غذا و دارو بوده است. وی ادامه داد: بدون‌شک شیوه علمی توزیع فراورده‌های سلامت باید در مراکزی باشد که توزیع‌کننده بتواند راجع به فراورده توضیح دهد. در بازرسی‌های صورت گرفته متوجه شدیم که کرم حلزون، توسط پیک به مردم تحویل داده می‌شده و این درشرایطی است که اصلا حسابرسی اقتصادی و توضیحات فنی و علمی آن مشخص نیست.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.