به گزارش تریبون مستضعفین، به همت جمعی از فعالان فرهنگی، رسانهای و اجتماعی پیمانی با عنوان پیمان جوانمردان تدوین شده است که در آن «جوانمردان پیمان میبندند به منظور تامین حداقل معاش خانواده سالخوردگان و ازکارافتادگانی که ارتباط آنها با کسب درآمد قطع شده است، از طریق تلاش برای تصویب قوانین لازم در مجلس شورای اسلامی اقدام کنند.»
دکتر ابراهیم رزاقی با امضای پیمان جوانمردان از مطرح نشدن مشکلات فقرا انتقاد کرد و گفت: دانشگاهها و رسانهها عوامل اصلی بیتوجهی جامعه به بیدرآمدها هستند.
استاد اقتصاد دانشگاه تهران افزود: در حالی که در رسانههای ما نوسان قیمت دلار و طلا از هر چیز مهمتر است دانشگاهها و اساتید آن هم اهمیت مقابله با فقر را درس نمیدهند.
وی طرح حمایت از سالخوردگان و از کار افتادگان بیدرآمد را منطقی و علمی توصیف کرد و گفت: با اینکه این طرحها در فضای علمی و سیاسی کشور مخالف ندارد، ولی عملاً کاری صورت نمیگیرد چون بیدرآمدها نه خطر دارند نه سود.
دکتر رزاقی با اشاره به بحران اقتصادی در اروپا و اجرای طرحهای ریاضتی در بسیاری از کشورهای اروپایی افزود: چندی پیش در انگلیس که اقتصاد آن لیبرالی است، نخست وزیر این کشور از پرداختها به سالمندان ابراز نارضایتی کرده بود، اما به علت اعتراض رسانهها مجبور به اصلاح سخنان خود و عذرخواهی شد.
استاد اقتصاد دانشگاه تهران با اشاره به مشکلات شناسایی نیازمندان و محدودیت منابع مالی کشور تصریح کرد: تجربه دستگاههای امدادی و حمایتی کشور و مخارج دولت در سالهای گذشته نشان میدهد اگر رسانهها و نخبگان موضوع را تبیین کنند این مشکل حل خواهد شد.
تاجر ترسنده را نی سود گیرد نی زیان