محاصره نوار غزه و مسدود کردن مرزهای آن از ژوئن 2007 توسط رژیم صهیونیستی و با همکاری مصر صورت گرفت. این محاصره بنا به گفته مقامات این رژیم با هدف تحت فشار قرار دادن دولت حماس انجام شد. این محاصره در پی پیروزی حماس در انتخابات و شکست جنبش فتح و توافق امنیتی مصر و اسرائیل شروع شده بود. از زمان محاصره نوار غزه، مرزهای نوار غزه به روی سازمانهای بیناللملی امداد و خبرنگاران خارجی نیز بسته شد. جلوگیری از ورود خبرنگاران به باریکه غزه، اعتراض شدید سردبیران و رؤسای رسانههای بینالمللی را علیه رژیم صهیونیستی برانگیخت اما گویا این اعتراضات برای آنان اهمیتی نداشت! حمایتهای کشورهایی که اتفاقا خود را مدافعان حقوق بشر معرفی میکنند از این رژیم از اهمیت اعتراضات رسانهها میکاست.
رژیم صهیونیستی از 5 نوامبر 2008 با بستن گذرگاههای باریکه غزه، ارتباط 1 میلیون و 500 هزار فلسطینی را با جهان خارج کاملا قطع کرد. گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل، ریچارد فالک، ادامه محاصره غزه را «جنایت علیه بشریت» و «مجازات جمعی مردم فلسطین» خوانده و با بیان اینکه اسرائیل تنها هنگامی اجازه امدادرسانی داده که مردم غزه در آستانه قحطی آشکار بودهاند، به نقد از این رژیم جنایتکار پرداخت.
اسرائیل به علت کنترل نواره غزه توسط حماس، عنوان «سرزمین دشمن» بر این منطقه گذاشت و اعلام کرد که تحویل گازوئیل و بنزین به غزه را به میزان 15 درصد کاهش خواهد داد ولی تحویل سوخت به نیروگاهها کاهش نخواهد یافت. اما بعد از مدتی نوبت به قطع کامل سوخت تنها نیروگاه برق غزه رسید. از زمانی که سوخت تنها نیروگاه برق نوار غزه به پایان رسید، برق این ناحیه هر روز چندین ساعت قطع میشد. صهیونیستها در اظهار نظری عجیب و البته مضحک دلیل چنین اقدامی را تلاش برای متوقف کردن پرتاب موشک از غزه به سوی اسرائیل اعلام کرد.
چندی نگذشت که دفتر هماهنگی کمکهای انسانی سازمان ملل متحد در غزه گزارش داد که نیمی از دستگاههای بیمارستان شفای غزه در سال 2008 به خاطر فقدان انرژی و قطعات یدکی از کار افتاده بود. به گزارش نهاد امدادی اوکسفوم، تامین آب آشامیدنی هم با اشکال روبرو شده بود و به علت عدم دسترسی به کلر، تصفیه آن از نیمه دسامبر غیرممکن بود. در این شرایط دشوار، بنا بر گزارش اکسفوم رژیم صهیونیستی تنها اجازه ورود 8 درصد از کمکهای ارسالی جامعه جهانی برای مردم فلسطین را صادر کرد.
در ادامه، معدود تصاویری که از حصر غزه در جهان منتشر شده را میبینید، این تصاویر توسط عکاس عرب «عابد زقوت» گرفته شده بود و روایتگر کمبود آب و دشواریهای کودکان برای تامین آن بود. زقوت در گزارش کوتاهی که به همراه عکسهایش منتشر کرد، نوشت: «منابع آب شیرین در غزه بسیار محدود است و بیش از 40 نوع بیماری که عموما به خاطر مصرف آب آلوده توسط کودکان فلسطینی شیوع یافته، شناسایی شده است. کمبود آب و آبهای آلوده مشکلات زیادی را برای مردم بویژه کوکان غزه ایجاد کرده است.»
عکسهای زقوت را در ادامه میبینید:
اسرائیل غاصب نماد یزیدیان زمان است.