یکشنبه 04 آگوست 13 | 16:08

ارائه خدمات اینترنت پرسرعت از کجا مجاز است؟

تعداد پروانه‌های صادر شده در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات تا اردیبهشت ماه سال جاری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و در بخش ارائه خدمات انتقال داده‌ها ۱۱ بوده است.


یکی از وظایف اصلی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات براساس تکالیف برنامه‌ای آن، توسعه شبکه ارتباطی کشور و تأمین زیرساخت‌های مرتبط با این حوزه است.

براین اساس است که به عنوان نهادی سیاست‌گذار باید همواره در پی کشف فناوری‌های جدید و نیازسنجی از کشور باشد تا متناسب با آن نیازها و بسته به توان داخلی برخی از فناوری‌ها را بومی کند یا مجوز واردات و استفاده از فناوری‌های متعلق به دیگر کشورها را برای داخل صادر کند.

پروانه‌هایی هم که تا حال حاضر برای ارئه دهندگان خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات صادر شده، کاملا در راستای وظایف این سازمان و بر مبنای این مجوزها بوده که موضوعاتی چون ضریب نفوذ تلفن‌های ثابت و سیار، خدمات و کاربردهای الکترونیکی معنا یافته است.

برای آگاهی از اقدامات این سازمان در حوزه صدور پروانه‌ها، نگاهی به پروانه‌های صادر شده توسط این سازمان در حوزه خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات می‌پردازیم که در واقع جمع‌بندی این آمار تا اردیبهشت ماه 92 است.
پروانه‌های صادر شده برای PAPها ( ارائه خدمات انتقال داده‌ها) شامل 11 پروانه است که به یازده شرکت اختصاص یافته و قلمرو فعالیت آن‌ها کشوری است.

شرکت‌های توزیع کننده خدمات اینترنت (ISDP) نیز تا سر رسید این تاریخ 264 پروانه را به خود اختصاص داده است که شامل فعالیت 118 اپراتور در این بخش و در قلمرو استانی می‌شود.

ISP (عرضه خدمات اینترنت) نیز که نامی آشنا برای تمامی کاربران اینترنت پرسرعت است، 1653 پروانه صادر شده را به خود اختصاص داده‌اند که شامل فعالیت 1380 اپراتور در این زمینه به شکل استانی می‌شود

وایمکس (Wimax) هم تا اردیبهشت سال جاری 38 پروانه داشته که اپراتورهای فعال در این بخش تنها 4 اپراتور است که به شکل استانی ارائه خدمات می‌دهند.

ارائه خدمات عمومی انتقال داده‌ها از طریق ارتباطات ماهواره‌ای (SAP) دارای 7 مجوز و 7 اپراتور فعال هست که در حطیه کشوری ارائه خدمات می‌دهند

ارائه خدمات مخابراتی ارتباطات همراه بین‌المللی ماهواره‌ای (GMPCS) جزو بخش‌هایی بوده که کلیه مجوزهای صادر شده‌اش برای اپراتورها فعال است و 4 مجوز در این بخش صادر شده استکه در قالب کشوری ارائه خدمات می‌دهند.

شرکت مخابرات ایران، اپراتور دوم تلفن همراه و اپراتور سوم تلفن همراه در حوزه ارتباطات هر کدام دارای یک مجوز مستقل هستند که دامنه فعالیت آن‌ها کشوری است.

تلفن همراه کیش و شرکت مشارکتی سیار اصفهان دارای مجوزهای ویژه‌ای هستند که باید تنها در منطقه و استان خود ارائه خدمات دهند.

ارائه خدمات عمومی تلفن ثابت دارای 5 مجوز و پروانه است که به 5 اپراتور به شکل استانی اعطاء شده است.
دفاتر پیشخوان خدمات دولت نیز دارای 6500 مجوز و به همین تعداد اپراتور فعال استکه در شهر و روستا ارائه خدمات می‌دهند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.