سه‌شنبه 13 آگوست 13 | 17:37

پارس جنوبی از زبان رستم قاسمی

وزیر نفت در تشریح آخرین وضعیت توسعه پارس جنوبی در زمان تحویل به دولت یازدهم گفت: اگر با همین روند پیش برویم در حدود دو سال آینده پرونده پارس جنوبی بسته شود.


رستم قاسمیرستم قاسمی وزیر نفت امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شما می‌دانید که به هرحال کشور ما تحریم است و کار کردن در شرایط تحریم همه جانبه، ویژگی خاص خودش را دارد.

وی با تاکید بر اینکه آمار و ارقامی که ارائه می‌کنم واقعی و دقیق است، اضافه کرد: فازهای 15 و 16، 92 درصد پیشرفت دارد، فازهای 17 و 18 بالای 80 درصد و فاز 12 که معادل سه فاز استاندارد است، 92 درصد پیشرفت دارد و در حال راه‌اندازی است.

وزیر نفت در خصوص پیشرفت ده فاز جدید پارس جنوبی که توسعه آنها 35 ماه پیش آغاز شده گفت: پیشرفت فاز 19 که معادل دو فاز است، 62 درصد ، پیشرفت فاز 13 نیز که معادل دو فاز است 62 درصد پیشرفت فازهای 24 تا 22 که دو فازی 62.5 درصد، پیشرفت فاز 14 که معادل دو فاز است 50 درصد و پیشرفت فازهای 21-20 نیز در حال حاضر 50 درصد است.

وی اضافه کرد: یعنی بعضی فازها ماهیانه حدود دو درصد پیشرفت و کندترین آنها نیز متوسط یک و نیم درصد پیشرفت داشته است که باید تاکید کنم در شرایط عادی پیشرفت ماهیانه دو درصد در میادین نفتی با پیچیدگی‌های زیاد بسیار خوب است و اهل فن به خوبی می‌دانند که این میزان پیشرفت چقدر با ارزش است.

قاسمی افزود: اشاره می‌کنم در فازهای قبل از تحریم که مشکل کالا و تجهیزات نبود مشکل مالی هم وجود نداشت، بزرگترین پیمانکاران جهان هم کار می‌کردند فازهای 4 و 5 حدود 60 ماه، فازهای 2 و 3، حدود 68 ماه، فازهای 6، 7 و 8 حدود 82 ماه و فازهای 9 و 10 نزدیک به 72 ماه طول کشید.

وی با بیان اینکه ما در شرایطی که دشمن کالا و تجهیزات ساخته شده را به ما نداد و مجبور شدیم که در ایران نمونه‌سازی کنیم یا دوباره به کشورهای دیگری سفارش دهیم، گفت: با توجه به اینکه مسائل مالی و نقل و انتقال به هر حال مشکلاتی دارد و پیمانکاران تماماً ایرانی هستند و اوایل تجربه کافی برای پروژه‌های بزرگ نداشتند، چنین پیشرفت‌هایی داشته‌ایم.

وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره زمان اتمام فازهای پارس جنوبی گفت: اگر با همین روند پیش برویم در حدود دو سال آینده پرونده پارس جنوبی بسته شود.

پیشرفت ستاره خلیج‌فارس به 67 درصد رسید

وی در ادامه درباره وضعیت پروژه‌های پالایشی کشور اظهار داشت: خوشبختانه برای جلوگیری از خام‌فروشی و تأمین نیازمندی‌ کشور پالایشگاه‌ها هم از نظر کیفی و هم از نظر افزایش ظرفیت توسعه پیدا کرد.

قاسمی افزود: ستاره خلیج‌فارس که بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی کشور است 67 درصد پیشرفت دارد و اگر با همین روند پیش رود، اوایل سال آینده راه‌اندازی آن باید آغاز شود.

وی در ادامه ظرفیت تولید نفت خام کشور را 4 میلیون بشکه در روز اعلام کرد و گفت: اکثر میادین نفتی مشترک مانند میدان آذر در حال توسعه است و یا مانند هنگام فازهای بعدی توسعه را شروع کرده‌ایم.

وزیر نفت با بیان اینکه در غرب کارون چهار میدان بزرگ آزادگان شمالی، آزادگان جنوبی، یادآوران و یاران را داریم، افزود: می‌دانید که سال‌ها برای توسعه این میادین با کشورهای مختلف از جمله ژاپن مذاکره کردیم و قرارداد بستیم که نشد.

وی اضافه کرد: خوشبختانه با توافقی که با کشورهای خارجی صورت گرفت، به صورت بیع متقابل این پروژه‌ها در حال انجام است که با تکمیل فازهای آن، حداقل 800 هزار بشکه به ظرفیت تولید کشور اضافه خواهد شد و این پروژه‌ها با سرمایه‌گذاری خارجی فعال است.

قاسمی تاکید کرد: با تکمیل این میادین و میادین دیگری که در خشکی و یا در حال توسعه است بیش از یک میلیون بشکه ظرفیت تولید کشور اضافه خواهد شد.

در برابر تحریم‌ها فنی‌ترین تجهیزات نفت را با توان داخلی ساختیم

قاسمی در پاسخ به پرسشی درباره نحوه تامین کالا و تجهیزات در شرایط تحریم گفت: خوب تحریم چیز خوبی نیست و کسی هم از آن استقبال نمی‌کند، چنانکه تحریم کنندگان نیز باید جوابگوی تاریخ باشند.

وی ادامه داد: ما از جایی که می‌شود بحران را به فرصت تبدیل کرد، کالا و تجهیزات خودمان را تامین کردیم؛ ما به توان داخل اتکا کردیم.

وزیر نفت با طرح این پرسش که تا کی باید صنعت نفت کشور وابسته باشد، تصریح کرد: کارهای بزرگی در این دوران انجام شد که در تاریخ صد ساله نفت کشور بی‌سابقه است و وقت ارائه آمار آن نیست، اما می‌توانم بگویم فنی‌ترین تجهیزات نفت را داخل کشور ساختیم.

وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره فعالیت‌های بین‌المللی وزرات نفت گفت: اولاً طرح جامع صادرات گاز کشور تهیه شده و با اکثر همسایگان به نتایج خیلی خوبی رسیده‌ایم که بعضی قراردادها منعقد شد، بعضی هم پاراف شد و ان‌شاءالله به نتیجه دلخواه می‌رسد که با فروش گاز سبد درآمد کشور تغییر خواهد کرد.

وی تاکید کرد: برای حل مسائل صنعت نفت توجه به دیپلماسی نفت و انرژی جزء محورهای کاری ما بوده است، چنانکه با 30 هیأت مهم خارجی در سطح رئیس جمهور، نخست‌وزیر و وزراء را ملاقات داشته‌ام.

قاسمی با بیان اینکه حدود 97 درصد شهرهای کشور گاز دارند و برای استان سیستان و بلوچستان نیز در سال جاری اعتبار خوبی پیش‌بینی شده است، خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر یک جهشی در توسعه گازرسانی در سطح کشور اتفاق افتاده است که همین الان 5 هزار روستا در حال گازرسانی داریم و در عین حال یک طرح ظرفیتی برای استانهای سردسیر در دست اجرا داریم.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.