دوشنبه 19 آگوست 13 | 14:32

اينجا آفتابگردان‌ها شعر مي‌گويند

مسئولان شهرستان ادب برنامه‌هاي دوره آموزشي آفتابگردان‌ها را طوري چيده‌اند كه عملاً تمركززدايي مورد نياز در حوزه فرهنگ صورت گرفته است. شناسايي استعدادهاي جوان شهرستاني و برقراري ارتباط دائمي ميان آنها و اساتيد برتر مقيم پايتخت كار مهمي است كه اگر دستي در شعر و ادبيات داشته باشيد حتما به بزرگي آن اعتراف مي‌كنيد.


بي‌شك وقتي فقط دو دوره از يك برنامه ساليانه برگزار شده باشد بايد آن را نوپا و جوان دانست و براي سنجش ميزان كارآيي آن به انتظار سن و سال‌دار شدنش نشست. اما اگر موضوع و محور همين دو دوره «پرورش ادبي» باشد بايد به احترامش تمام قد ايستاد و كلاه از سر برداشت.

IMG_3755

به گزارش رجانيوز، «پرورش ادبي» حتماً يكي از موضوعات مهم در حوزه فرهنگ و هنر كشور است كه با تقريب خوبي مي‌توان گفت تا حالا هيچ كدام از مسئولين فرهنگي كشور بصورت جدي به آن نپرداخته‌اند. البته اگرچه اينكار در نظر اين مسئولان كشوري مغفول مانده است اما يكي دو سالي مي‌شود كه مسئولان يك شهرستان گام‌هاي جدي در اين حوزه برداشته‌اند. البته اين شهرستان جايي در بين تقسيمات سياسي كشور ندارد و زير مجموعه هيچ استاني هم نيست. اما خيلي از اهالي ادبيات ساكن اين شهرستان هستند!

«شهرستان ادب» كه چند سالي است با مديريت علي‌محمد مودب آغاز بكار كرده است همان جايي است كه بجاي اهتمام داشتن به برگزاري انواع جشنواره‌هاي پرطمطراق و همايش‌هاي ادبي پر سر و صدا، بخشي از توانش را صرف كاري مي‌كند كه قطعاً چند سال بعد ثمراتش چشمها را خيره خواهد كرد.

«دوره آموزشي شعر آفتابگران‌ها» همين اقدام فاخر «شهرستان ادب» است كه اولين دوره آن در سال 90 و 91 برگزار شد و دومين دوره‌اش در همين مردادماه جاري به پايان رسيد.

شناسايي شاعران نوجوان و جوان مستعد از سراسر كشور، حفظ ارتباط مداوم در طول سال و اجراي برنامه‌هاي آموزشي از راه دور، برگزاري جلسات حضوري، ارائه سير مطالعاتي، نقد اشعار شاعران جوان و برگزاري چند اردوي آموزشي در طي سال خلاصه كاري است كه طي يك سال دوره آموزشي آفتابگردان‌ها انجام مي‌شود.

 

ميلاد عرفان‌پور مدير دفتر شعر اين موسسه درباره دومين دوره اين برنامه آموزشي گفت: دومین دوره که ویژه سال 91 الی 92 بود، برنامه‌های متنوعی در نظر گرفته شد که از میان آنها برنامه مشاوره و نقد ادبی جایگاه ویژه‌ای داشت. این برنامه هر هفته برگزار می‌شد که طی آن اساتید و کارشناسان مطرح در حوزه شعر با برقراری ارتباط اعم از تلفنی و حضوری، به مشاوره در خصوص شعر می‌پرداختند. در این طرح شاعران شهرستان و یا اعضایی که در مناطق محروم بودند نیز مورد پوشش قرار گرفتند.

وی افزود: در دومین طرح آموزشی شعر انقلاب، تعداد 350 مشاوره و نقد ادبی به صورت تلفنی و حضوری انجام شد که مجموع زمان آن به 680 ساعت رسید. این برای اولین‌بار است که این حجم مشاوره ادبی برای شاعران جوان اختصاص یافته است. هدف ما از طرح این برنامه این بود که شاعران با کارشناسان شعر مرتبط شوند و نقاط قوت و ضعف سروده‌های خود را بشناسند. همچنین در سال جاری برنامه‌های مرتب سیر‌ مطالعاتی برای حاضران در دوره برگزار شد و جلسات هفتگی شعر نیز در محل موسسه به ترتیب شامل 40 جلسه برای بانوان و 100 جلسه برای آقایان به سرانجام رسید.

عرفان‌پور با بیان اینکه 26 استاد و شاعر در این طرح با ما همکاری کردند، یادآور شد: از جمله این اساتید می‌توان به اسماعیل امینی، زهیر توکلی، سعید بیابانکی، ناصر فیض، مصطفی محدثی خراسانی، علی داوودی، محمد مرادی و … اشاره کرد.

پرداختن به موضوع پرورش ادبي و نيفتادن در چرخه تكراري جشنواره، همايش و نمايشگاه توسط مسئولان شهرستان ادب نشان‌دهنده فهم و درك بالاي فرهنگي آنهاست؛ اما جداي از اين مسئله، آنچه جاي تقدير دارد، فراهم كردن امكان حضور در برنامه براي استعدادهاي همه مناطق كشور است.

مسئولان شهرستان ادب برنامه‌هاي دوره آموزشي آفتابگردان‌ها را طوري چيده‌اند كه عملاً تمركززدايي مورد نياز در حوزه فرهنگ صورت گرفته است. شناسايي استعدادهاي جوان شهرستاني و برقراري ارتباط دائمي ميان آنها و اساتيد برتر مقيم پايتخت كار مهمي است كه اگر دستي در شعر و ادبيات داشته باشيد حتما به بزرگي آن اعتراف مي‌كنيد.

سومين دوره شعر آفتابگردان‌ها سال امسال و سال بعد برگزار خواهد شد و انشاالله اين چراغ كه مسير ادبيات انقلاب را به اندازه خود روشن مي‌كند پرنورتر از گذشته خواهد درخشيد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.