دکتر سعید سهرابپور هدف از حمایت از سفرهای هدفمند نخبگان و استعدادهای برتر ایرانی شاغل در خارج به داخل کشور را ارتباط و آشنایی نخبگان و استعدادهای برتر ایرانی مقیم خارج از کشور با فرصتهای کاری، تواناییها و نیازهای علمی و صنعتی کشور، تسهیل ارتباط فرهنگی این افراد با مراکز داخل کشور و همچنین استفاده ازتخصص و توانمندیهای آنان در داخل کشور عنوان کرد.
وی درخصوص جوایز و حمایتهای درنظرگرفته شده برای این نخبگان به اعطای هزینه بلیت رفت و برگشت سفرعلمی این افراد اشاره کرد و گفت: این سفر باید مورد تایید بنیاد قرار گیرد و درجهت برنامههای علمی مشخصی همچون ارائه سخنرانی، مشارکت در اجرای کارگاه، شرکت در همایشهای علمی، گردهمایی مخصوص فارغالتحصیلان دانشگاهها، تبادل فناوری و یا برنامههای مشابه صورت گرفته باشد.
سهراب پور اضافه کرد: بنیاد ملی نخبگان میتواند درصدی از هزینه بلیت همسر و فرزندان فرد مشمول و همچنین هزینه اقامت وی در کشور را نیز تامین کند.
وی، ارائه کمک هزینه یک بار سفرعمره مفرده را نیز درصورتی که مبداء و مقصد این فرد نخبه سفر ایران باشد از دیگر تسهیلات درنظر گرفته شده برای سفرهای هدفمند نخبگان و استعدادهای برتر ایرانی شاغل در خارج برای ورود به کشور عنوان کرد.
سهرابپور تصریح کرد: همچنین درصورتی که که این دسته از نخبگان بیش از یک ماه درکشور ایران اقامت داشته باشند و یک برنامه علمی مورد تایید بنیاد را به یکی از موسسات داخلی ارائه کنند، معادل کمک هزینه تحصیلی کسانی که با همان افتخارات و شرایط علمی در داخل کشور در حال تحصیل هستند نیز به آنها اعطا خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین درصورتی که مدت اقامت بیش از 10 ماه باشد، تسهیلات نظام وظیفه نخبگان مطابق آییننامهها و دستورالعملهای مربوطه ارائه میشود.
به گفته سهراب پور، استفاده از برنامههای فرهنگی و بازدیدهای علمی در زمان اقامت در ایران نیز با شرایط مشابه دانشجویان و فارغالتحصیلان مقیم داخل کشور است.
وی، مشمولان اینگونه از حمایتها را دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی یا فارغالتحصیلان شاغل دریکی از موسسات خارج از کشور که مشمول آییننامه احراز استعدادهای برتر و نخبگی هستند، عنوان کرد و گفت: همچنین دانشجویان ایرانی برجسته دانشگاههای تراز اول خارج از کشور نیز با تایید شورای نخبگان، میتوانند از این تسهیلات بهرهمند شوند.
سهرابپور گفت: تاکنون یک گروه از این نخبگان از «آیین نامه حمایت از سفرهای هدفمند نخبگان و استعدادهای برتر ایرانی شاغل در خارج به داخل کشور» استفاده کردهاند که طی آن در سمینار ریاضی که در محل دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد تعداد 16 نفر که دارای مدال المپیاد بودند از خارج کشور به ایران آمدند که میزان رضایت از این کنفرانس بسیار بالا بود و قرار شد این کنفرانس سالانه برگزار شود.
قائم مقام رییس بنیاد ملی نخبگان، رفتوآمد ایرانیهای خارج از کشور به داخل را علاوه بر داشتن فایده علمی برای کشور ایران اینگونه عنوان کرد که این افراد سالهاست به کشور نیامدهاند و از پیشرفتهای داخل کشور با خبر نیستند و خودشان می توانند با آمدن به ایران، این پیشرفتها را از نزدیک ببینند.
وی به کنفرانس بین المللی نانو اشاره و با بیان اینکه این کنفرانس هر دو سال یکبار برگزار میشود، تصریح کرد: این کنفرانس امسال نزدیک عید برگزار خواهد شد که فرصت مناسبی است که دانشمندان ایرانی خارج ازکشور به این کنفرانس بیایند و از نزدیک با پیشرفتهای کشور ایران آشنا شوند.
Sorry. No data so far.