به گزارش تارنمای کمترین در پی سخنان پرسشگرانه و اننقادی رییس جمهور ایران به سیاست های ایالات متحده در برخورد با حادثه ۱۱ سپتامبر در صحن سازمان ملل، امروز باراک اوباما در مصاحبه فوری و اختصاصی با شبکه بیبیسی فارسی که برای اولین بار در تاریخ احداث این شبکه اتفاق میافتاد، این اظهارات را موهن و غیرقابل بخشش نامید. از سوی دیگر نمایندگان فارسی زبان و کارمندان وزارت خارجه آمریکا در تارنماهای مجازی معروف به گروه فرارسی دیجیتال با ارسال تصاویر ایرانیانی که متعاقب رخداد ۱۱ سپتامبر شمع به دست با بازماندگان ابراز همدردی می کردند، در صدد بازنشر اظهارات رییس جمهور اوباما در فضای مجازی بر آمدند.
اما کارمندان فارسی زبان گروه فرارسی دیجیتال وابسته به وزارت خارجه آمریکا، امشب مورخ ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۰ در حرکتی مشکوک که نشان از فرار این نهاد از بحث و گفتگو و پاسخ به شبهات و سوال های کاربران ایرانی در تارنمای فرندفید است، دسترسی بخش وسیعی از کاربران را مسدود کرده و به این ترتیب راه را بر هر نوع ارتباط، اظهار نظر منطقی و آزادانه بستند. به نظر میرسد از آنچه ایالت متحده آمریکا به عنوان آزادی بیان داعیهدار آن میباشد، جز شعارهای فریبانگیز چیزی باقی نمانده باشد. شواهد امر حاکی از آن است که بخش فارسی گروه فرارسی دیجیتال در مقابله با افسران جنگ نرم راهی جز انسداد دسترسی و پاک کردن نظرات منطقی و پرسشگر پیش روی خود نمیبیند.
پیش از این هم کاربرانی که درباره بمباران هستهای هیروشما و ناکازاکی سئوال پرسیده بودند بلاک شده بودند.
فرارسی دیجیتال چیست؟
آنچنان که ویکیپدیا نوشته است، «گروه فرارسی شماره ای» یا «گروه فرارسی دیجیتال» (به انگلیسی: Digital Outreach Team) یک نهاد وابسته به وزارت امور خارجه آمریکا است که به درج دیدگاههای دولت ایالات متحده آمریکا بر روی شبکهٔ اینترنت به زبانهای گوناگون میپردازد. هدف این گروه ایجاد ارتباط با مردم کشورهایی همانند ایران است و داشتن یک گفتگوی بی پرده که پاسخ دادن به پرسشهای آنها دربارهٔ ی سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا میباشد.
چرا گروه فرارسی دیجیتال وزارت خارجه آمریکا به چنین جایی رسید؟
نویسنده وبلاگ خیزران که از جمله افرادی است که دسترسیاش به صفحه وزارت امورخارجه آمریکا مسدود شده است، چند دلیل را درباره این اتفاق برمیشمارد:
«نخستین دلیل چنین برخوردی به نظر من شکست این گروه در فعالیت ها و رسیدن به اهدافی از پیش تعیین شده نهفته است. این گروه که با هدف ارائه چهره ای مناسب از فعالیت های وزارت خارجه آمریکا و برقراری ارتباط میان دستگاه دیپلماسی آمریکا و کاربران ایرانی در فضای مجازی فعالیت می کند، نتوانسته بر این کاربران تاثیر خاصی داشته باشد. به نظرم اعضای میانی این گروه و نه تصمیم گیران آن به این نتیجه رسیده اند که بهتر است کاربرانی که با حفظ منطق بحث و ادب گفتگو، با سیاست های این گروه به مقابله بر می خیزند، برای مدتی از بحث ها حذف شوند تا این گروه بتواند تاثیر خوبی داشته باشد.
دلیل دوم حذف امثال من، نگرانی این گروه از گزارش های آخر ماه یا هفتگی ای است که احتمالا به روسای آمریکای خودشان ارائه می دهند. به گمان روسای آمریکایی اشان از پاسخ گویی مدام کاربران مخالف دیدگاه های وزارت خارجه به تنگ آمده اند و با همان عجله و کم حوصلگی خاص آمریکایی ها دستور داده اند که هر طور شده جواب های مناسبی به امثال ما داده شود. اما اعضای ایرانی گروه از چنین جواب دادنی ناتوان هستند و اصولا مگر وزارت خارجه آمریکا چقدر حقوق می دهد و اصلا چرا یک نیروی حقوق بگیر باید با کسانی که داوطلبانه در فضای مجازی فعالیت می کنند، در بحث پیروز شود؟
دلیل سوم شاید ناشی از کم حوصلگی آنی باشد. چه بسا کارمندی که در این ساعات پشت اکانت کاربری وزارت خارجه آمریکا نشسته است، حوصله اش از دست من سر رفته است و دوست ندارد روزهای آخر هفته را یک جوان ایرانی خراب کند که اصلا چیزی از مافوق های او نمی داند و نمی داند که ارائه گزارش مثبت چه امر مفهم و حیاتی ای است!»
علیرغم اینکه ایالات متحده آمریما دارای شبکههای رادیویی و تلویزیونی متعددی به زبان فارسی است، اما به نظر میرسد تندرویها و دروغگوییها باعث شده است تا رئیس جمهور آمریکا ترجیح دهد برای ارتباط با مردم ایران، از شبکه بی بی سی بهره ببرد. چیزی که امروز در مورد روند فعالیتهای فرارسی دیجیتال هم شاهد آن هستیم و به مرور تصویری بیمنطق و بیاعتقاد به مردم از ایالات متحده نشان میدهد که البته چندان دور از حقیقت هم نیست.
Sorry. No data so far.