بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، امام صادق (ع) خواجه نصیرالدین طوسی، علم و صنعت و علامه طباطبایی و جمعی از دانشکدههای دانشگاههای دانشگاه تهران در بیانیهای ضمن ارائه پاسخ به جوابیه مدیر ستاد اجرای فرمان امام (ره) خواستار حفظ باغات اطراف تهران شدند.
متن این بیانیه به شرح ذیل است:
آن چیزى که ثروت اصلى کشور است،که مناطق سبز اطراف شهرهاست، باغات داخل شهرهاست، و بخصوص جنگلهاست، باید محفوظ بماند. هم سازمان محیط زیست، هم دستگاههاى ذیربط دیگر دولتى، هم مسئولین و نمایندگان در مجلس، هم مسئولین در قوه قضائیه، و در مورد شهرها و حریم شهرها هم شهردارىها در سرتاسر کشور موظفندکه این کار را دنبال کنند. ما همیشه این مسئله را تکرار میکنیم، اما باز مىبینیم که کار درستى انجام نگرفت!
مقام معظم رهبری – روز درختکاری – 15/12/1391
برادر گرامی جناب آقای دکتر محمد مخبر
مدیر محترم ستاد اجرای فرمان امام (ره)
با سلام و احترام پیرو مکاتبات هفته گذشته مورخ 5/6/92 وظیفه خود دانستیم تا نکاتی را به عرض شما برسانیم. قبل از ورود به موضوع لازم است تاکید کنیم که هدف از نگارش این مطالب و پیگیریهای انجام شده عمل به وظیفه شرعی و اجتماعی امر به معروف و نهی از منکر است و امیدواریم که تذکرات ما را برای خود در حکم بشارت بدانید چنانکه در نهج البلاغه آمده است که مَنْ حَذَّرَکَ کَمَنْ بَشَّرَکَ (آن کس که تو را هشدار دهد همچون کسى است که به تو مژده دهد). علاوه بر این تذکرات ما به معنی نفی خدمات شخص شما و ستاد اجرایی در خدمت رسانی به نقاط محروم از طریق بنیاد برکت و جلوگیری از زمین خواری نیست. اما در خصوص باغات لواسان:
1- باغ حکمت لواسان به مساحت 17400 متر مربع به پلاک ثبتی 9/19 از سال 1372 به صورت 6 دانگ به مالکیت ستاد اجرایی درآمده است. در بهمن ماه سال 1386 این باغ بر خلاف دستورالعمل اجرایی ماده 14 قانون زمین شهری مصوب سال 1373 و همین طور طرح جامع شهر لواسان مصوب 1378به 14 قطعه 1000 هزار متری تفکیک می شود. در 29/10/1387 ستاد اجرایی قطع بخشی از درختان باغ را درخواست می کند که منجر به قطع 80 اصله درخت می شود. (پیوست 1) در 4/10/1389 در توافقنامه به شماره 34930/12 فیمابین شهردار وقت لواسان آقای یعقوب نژاد و مدیرکل ستاد اجرایی در لواسانات آقای سلمانی برای افزایش تراکم ساختمانی مازاد بر طرح تفصیلی مصوب 1388 شهر لواسان با پرداخت 240 هزار تومان برای هر متر مربع توافق می شود. (پیوست 2) بعد از این قطعات تفکیکی در سال 1390 به اشخاص حقیقی واگذار می شود. تصاویر هوایی نشان می دهد که قبل از واگذاری در سال 1390 عمده درختان باغ از بین رفته اند. (پیوست 3) تعیین حداقل 2000 متر مربع برای تفکیک باغات داخل شهرها برای جلوگیری از تخریب باغات وضع شده است. حساسیت منطقه لواسان از جهت حفظ باغات و همین طور جلوگیری از آلودگی آب شرب تهران تابدانجا بود که بر طبق بند 9 طرح جامع مصوب شورایعالی شهرسازی و معماری ایران تفکیک باغات در شهر لواسان مطلقا ممنوع گردید. غیرقانونی بودن تفکیک این باغ و ضرورت ابطال اسناد تفکیکی در مکاتبه مورخ 29/2/1392 مشاور وزیر راه و شهرسازی سابق نیز منعکس است. (پیوست 4) علاوه بر همه اینها ستاد اجرایی به مصوبات شورایعالی امنیت ملی مبنی بر منع ساخت و ساز در حریم کیفی (150 متر از هر طرف) رودخانه های تامین کننده آب شرب نیز بی توجهی کرده است.
جناب آقای مخبر!
مورد باغ حکمت لواسان کلکسیونی از تخلفات و قانون شکنی های ستاد اجرایی است. خواسته ما احیاء این باغ است و پیگیری های ما تا تحقق این امر ادامه خواهد یافت. در شهر تهران باغات متعددی توسط شهرداری تهران در زمان مدیریت آقای دکتر قالیباف از مالکین خصوصی خریداری شدند تا حفظ شوند. این انتظار زیادی نیست که ستاد اجرایی برای احیاء باغی که خود عامل تخریب آن بوده است هزینه نماید.
2- در جوابیه ستاد اجرایی که به نظر می رسد با عجله تهیه شده به باغ دیگری در لواسان اشاره شده است؛ «بعضی از املاک ستاد مثل باغ گیلاس در مدخل ورودی شهر لواسان که در حال از بین رفتن بودند، با تلاش وافر، صرف هزینه زیاد و تامین آب، مجددا بازسازی و درختان مثمر آنها احیاء گردید.» این باغ که بزرگترین باغ باقی مانده در محدوده شهری لواسان و به مساحت حدود 40 هزار متر مربع است از سال 1386 در اختیار ستاد اجرایی بوده است. متاسفانه همانطور که در جوابیه ستاد اذعان شد است این باغ ارزشمند توسط ستاد اجرایی در حال تخریب بوده است. بخش بزرگی از این باغ تخریب شده و به پارکینگ ماشین های توقیفی تبدیل شده بود (پیوست 5) و علاوه بر بستن آب بر درختان اقدام به قطع درختان باغ بخصوص در اسفندماه 1390 گردید. (پیوست 6). اگر نبود پیگری های دانشجویان بسیجی معلوم نبود که امروز اثری از این باغ باقی مانده بود.
3- در منطقه گلندوک لواسان علاوه بر این دو باغ، ستاد اجرایی باغ بزرگ دیگری به مساحت حدودا 30 هزار مترمربع در اختیار دارد. بر طبق تصاویر هوایی تا سال 1387 در این باغ صدها اصله درخت وجود داشته است (پیوست 7). به دلیل عدم آبیاری این باغ بزرگ توسط ستاد اجرایی، عمده درختان این باغ به شکل دردناکی خشک شده اند و یا با مرگ دست و پنجه نرم می کنند. این باغ مصداق بازر نسل کشی نباتی و تخریب محیط زیست است. لازم است که در خصوص این باغ و دو باغ قبلی توجه شما و مدیریت املاک شما جناب آقای دکتر عارف نوروزی را به قسمت اخیر ماده4 قانون اصلاح لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها مصوب 22/5/1388 مجلس شورای اسلامی جلب نماییم.
و کلام آخر اینکه میخواهیم به طور روشن بدانیم که موضع شما در خصوص مطالبه مقام معظم رهبری در خصوص حفظ باغات بخصوص در اطراف شهرهای بزرگ چیست؟ اگر در عمل پیرو ایشان هستید چرا عملکرد خود را اصلاح نمی کنید و بر اشتباه خود پافشاری می نمایید؟ خیرخواهانه از شما که از خانواده علم و روحانیت هستید تقاضا می کنیم که با پذیرش اشتباهات صورت گرفته احیاء این باغات را در دستور کار قرار دهید. با سیاست فعلی این باغات در نهایت تخریب شده و به تعدادی ویلا برای عده ای معدود تبدیل می شوند. پیشنهاد ما آن است که برای حفظ این باغات که به تعبیر رهبری عزیز ثروت اصلی کشور هستند به مکان هایی عمومی تبدیل شوند تا مردمی که در آخر هفته از شهر تهران می گریزند به جای نشستن در کنار جدول خیابان ها در این باغات از ایشان پذیرایی شود. بدین ترتیب هم باغات حفظ می شوند و هم به جای دهها نفر، هزاران و بلکه صدها هزار نفر در طول سال از این باغات بهره مند می شوند. این نامه را با فرازی از خطبه متقین به پایان می بریم:
یَعْتَرِفُ بِالْحَقِّ قَبْلَ أنْ یُشْهَدَ عَلَیْهِ، لا یُضِیعُ مَا اسْتُحْفِظَ، وَ لایَنْسَى ما ذُکِّرَ
این بیانیه به امضای بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، امام صادق (ع) خواجه نصیرالدین طوسی، علم و صنعت، علامه طباطبایی و دانشکدههای کشاورزی و منابع طبیعی کرج، پردیس کشاورزی ابوریحان، پردیس فنی دانشگاه تهران ،دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران ، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران،دانشکده هنرهای زیبا ،دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، دانشکده فلسفه و ادبیات دانشگاه تهران و دانشکده علوم پایه دانشگاه تهران رسیده است.
پیوستها به شرح زیر است:
Sorry. No data so far.