به گزارش تریبون مستضعفین دکتر حسن روحانی فردا به قصد شرکت و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل میگردد. روحانی در گفت وگویی که هفته گذشته با خبرنگار شبکه خبری ان.بی.سی داشت گفته بود که برنامه ای برای ملاقات با اوباما ندارد اما هر چیزی در عالم سیاست امکان دارد.
نگاهی به صفحه اول روزنامههای امروز و دیروز بیانگر آن است که گویا عدهای در داخل کشور برای این دیدار لحظه شماری میکنند. کاهش قیمت ارز و سکه بدیهیترین واکنش بازار به این اتفاق بود.
حسن روحانی که کلید حل مشکلات را در اصلاح سیاست خارجی قلمداد کرده بود اینک در شرایطی به نیویورک میرود که ظریف به عنوان مسئول تیم مذاکره کننده ایرانی با ۵+۱ فردا با اشتون دیدار خواهد کرد. احتمال رفع برخی تحریمها قوت گرفته است و زمزمههایی در خصوص مذاکره و سازش با آمریکا به گوش میرسد.
آمریکا شریک اقتصادی غیر قابل اعتماد
رجانیوز در گزارشی با اشاره به واقعه تاریخی در خصوص شگردهای آمریکا و غیر قابل اعتماد بودن آنها هشدار میدهد. در فاصله سالهای ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۴ امریکا با چرخشی استراتژیک خود را به بزرگترین شریک تجاری ایران تبدیل کرد. به گونهای که نزدیک به ۳۵ درصد از درآمدهای ارزی ایران از طریق آمریکا تامین میشد و نزدیک به ۵۰ درصد از صادرات نفت ایران توسط شرکتهای آمریکایی یا موسسات وابسته به آنها خریداری میگردید. در این زمان آمریکا با اعمال سیاست مهار و به اجرا درآوردن تحریمهای شدید اقتصادی علیه ایران ، که پس از جنگ جهانی دوم بی سابقه بود و حتی در اوج دوران اشغال لانه جاسوسی نیز چنین تحریمهایی به اجرا در نیامده بود با هدف وارد ساختن ضربه شدید اقتصادی علیه ایران و فلج کردن اقتصاد کشور به منظور افزایش شدید نارضایتیهای عمومی ، ناگهان کلیه روابط تجاری و مالی خود را با ایران قطع کرد و ظرف سه ماه حجم مناسبات ۵ میلیارد دلاری خود با ایران را به صفر رساند و خرید نفت از ایران کاملا قطع گردید
آمریکایی ها غیرقابل اعتمادند
پس از پیروزی دکتر حسن روحانی در انتخابات ۹۲ و ارسال پیامهای مختلف از جانب دولت آمریکا برای مذاکره رهبر انقلاب در دیدار با مسئولین نظام در سخنانی در خصوص هنر مذاکره با غرب و با تاکید بر این نکته تعامل با دنیا هیچ ایرادی نداشته و ایران از هم هم اهل تعامل با دنیا بوده است فرمودند:
آمريكائىها ميگويند ما ميخواهيم با ايران مذاكره كنيم. خب، سالها است كه ميگويند ميخواهيم مذاكره كنيم؛ اين يك فرصتى نيست كه براى ما بهوجود آوردند. من اول سال گفتم كه خوشبين نيستم. در مسائل خاص، مذاكره را منع نميكنم – مثل مسئلهى خاصى كه در قضيهى عراق داشتيم، و بعضى از قضاياى ديگر – ليكن من خوشبين نيستم؛ چون تجربهى من اين را نشان ميدهد. آمريكائىها، هم غيرقابل اعتمادند، هم غير منطقىاند، هم در برخوردشان صادق نيستند. اين چهار ماهى هم كه از آن صحبت ما گذشت، همين را تأييد كرد؛ موضعگيرىهاى مسئولان و دولتمردان آمريكا نشان داد كه همين مطلبى كه ما گفتيم – كه گفتيم خوشبين نيستيم – درست است؛ خود آنها عملاً اين را تأييد كردند. انگليسها هم يك جور ديگر، ديگران هم يك جور ديگر. تعامل با دنيا هيچ ايرادى ندارد، ما از اول هم اهل تعامل با دنيا بوديم؛ منتها در تعامل، طرف مقابل را بايد شناخت؛ شگردهاى او را بايد دانست؛ هدفهاى اساسى و كلان را بايد در مدّ نظر داشت. ممكن است دشمنى سر راه شما را بگيرد، بگويد از اينجا نبايد جلو برويد. سازش با او به اين صورت نيست كه شما قبول كنيد، برگرديد؛ هنر اين است كه شما كارى كنيد كه راهتان را ادامه دهيد، او هم مانع كار شما نشود؛ والّا اگر چنانچه توافق و تفاهم به اين معنا بود كه او بگويد شما بايد از اين راه برگرديد، شما هم بگوئيد خيلى خوب، اين كه خسارت است. توجه به اين جهات بايد از سوى مسئولين و دولتمردان وجود داشته باشد.
باید از در باغ سبز غربیها ترسید
دکتر حسامالدین آشنا از مشاور رئیس جمهور و سرپرست معاونت سیاسی دفتر رئیس جمهور در یادداشتی با عنوان: «نیویورک؛ سکوی خیزش»که در وبلاگ و شبکههای اجتماعی منتشر کرده است نسبت به این مساله هشدار بدهد و بگوید باید از در باغ سبز غربیها ترسید.
دکتر آشنا در وبلاگش اینگونه نوشته است:
رئیس جمهور فردا پس از دیدار با دانش آموزان به نیویورک سفر می کند تا پیامی رسا برای ملت ها و پیشنهادهایی مشخص برای دولت ها ارائه کند.
برای این سفر و مقدمات آن کار زیادی انجام شده است.حرفه ای ترین متخصصان کشور برای این سفر می کوشند.
فضای رسانه ای به گونه ای پر شتاب ،مطالبات از سفر را بالا برده است. از این در باغ سبز غربی ها باید ترسید .
برخی دوستان داخل فکر می کنند نکند کوتاهی هایی در دفاع از مصالح کشور صورت بگیرد. با آنها همدلی می کنم ولی مطمئن هستم تیم دیپلماتیک فعلی خط قرمزهای خود را به خوبی می شناسد ، براورد روشنی از اهداف و توان حریف دارد و می داند چه دارد و چه می خواهد.
امیدوارم دعای خیر یک ملت بدرقه این راه پر خطر باشد.
روز گذشته بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق با صدور بیانیهای خطاب به حسن روحانی با یادآوری دشمنهای آمریکا با ملت ایران نسبت به مذاکره با آمریکا هشدار داد و رابطه و مذاکره با آمریکا را از جمله مسائلی دانست که مرتبط با سیاستهای کلی نظام میباشد که مطابق اصل ۱۱۰ قانون اساسی جزوی از اختیارات و وظایف رهبری نظام میباشد که میبایست ایشان در این باره اعلام نظر نمایند. در قسمتی از این بیانیه آمده است:
همان طور که مستحضر هستید امریکا از اولین روزهای پیروزی انقلاب، تلاش خود را برای سرنگونی این نظام به کاربسته است؛ بلوکه کردن اموال و دارایی های کشور، تجهیز رژیم بعث عراق، حمایت و پشتیبانی از گروهکهای تروریستی در داخل کشور، هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری ایران، اخلال و کارشکنی درباره پرونده انرژی صلح آمیز هستهای -که براساس قوانین بین المللی به عنوان حقی قطعی برای ملت ایران محفوظ است- تحت عناوینی چون جلوگیری از تولید سلاحهای هستهای در چند سال گذشته، تنها نمونه ای است از دشمنی های امریکا علیه ملت مظلوم و مقتدر ایران. از سوی دیگر نیز تجربه نیز نشان داده است که امریکاییها حتی به متحدان دستنشانده ی خود نیز رحم نمیکنند که نمونه ی بارز آن دیکتاتور معدوم رژیم بعث عراق است. آنچه این مساله را مهمتر میکند شاخ وشانه کشی های جدید رییس جمهور امریکا پیرامون حمله به سوریه است که این مطلب نیز جای تامل دارد.
لازم است موضع گیری های شما و تیم همراهتان مصداق بارز این فرمایش مقام معظم رهبری باشد که فرمودند: «نمایندگان سیاسى جمهورى اسلامى ایران در جهان باید تیزتر از شمشیر، نرمتر از حریر و سختتر از سنگ و پولاد باشند. عرصه سیاست خارجى میدان نرمشهاى قهرمانانه است، اما نرمشى که در برابر دشمن تیز باشد. بنا بر این دیپلماتهاى ما باید در مواضع اصولى خود مستحکم بایستند و استقامت و پایمردى حضرت امام خمینى (رض) را الگوى خود قرار دهند.»
روز گذشته کیهان در قالب ستون گفت و شنود دیدار روسای جمهور ایران و آمریکا را برای ملت ایران بدون سود دانست و نوشت:
گفت: سخنگوی کاخسفید از احتمال دیدار روحانی با اوباما در نیویورک خبر داده است.
گفتم: آقای روحانی هم در پاسخ به خبرنگار ان.بی.سی که پرسیده بود آیا در نیویورک با اوباما ملاقات میکنید؟ گفته بود«در عالم سیاست هر چیزی امکان دارد»!
گفت: آمریکا به خاطر شکستهای پی در پی 10 سال اخیر از ایران و جبهه مقاومت به این ملاقات احتیاج دارد تا وانمود کند که ایران از مواضع انقلابی خود کوتاه آمده است! ولی این ملاقات برای ایران اسلامی چه سودی خواهد داشت؟
گفتم: چه عرض کنم؟! یارو به رهگذری گفت؛ میتوانی این چمدان سنگین را تا طبقه هفتم برای من حمل کنی؟ رهگذر پرسید؛ در مقابل چه میدهی؟ و یارو جواب داد هیچی! رهگذر بعد از آن که چمدان را به سختی حمل کرد، منتظر مزدش بود و گفت؛ حالا همان هیچی را بده! و یارو گفت؛ گوشه آن فرش را بالا بزن! چه میبینی؟ رهگذر گفت؛ هیچی! و یارو گفت؛ همان را بردار و برو!
Sorry. No data so far.