یکشنبه 06 اکتبر 13 | 16:01
دومين شماره ويژه‌نامه فرهنگی روزنامۀ خراسان منتشر شد

از مهدیۀ کافی تا حسینیۀ شریعتی در «خراسان فرهنگي»

«میراث‌دار رسانۀ منبر» عنوان پرونده‎ای است با موضوع زندگی و تاریخ شیخ احمد کافی، منبری شهیر کشور و شهید نیمۀ شعبان 57. «از مهدیۀ کافی تا حسینیۀ شریعتی» دو پایگاه تبلیغی مهم و تضادها و تشابهات آن در دوران مبارزات را بررسی کرده و «دوگانۀ دکتر و شیخ» یادداشتی است که علیرغم تفاوت‌های ظاهری و مرزبندی‌ هواداران، از هفت شباهت میان دکتر علی شریعتی و حجت‌الاسلام کافی پرده برداشته است.


به گزارش تریبون مستضعفین دومين شماره «خراسان فرهنگي»، ویژه‌نامۀ فرهنگی روزنامۀ خراسان منتشر شد. «خراسان فرهنگي» محملي است براي ارتباط اهالي فرهنگ که در این شماره با گفتگوها و گزارش‌های ویژۀ داخلی و خارجی و پرونده‌هایی دربارۀ شیخ احمد کافی، معماری اطراف حرم رضوی، ظرفیت‌های فرهنگی و هویتی ورزش کشتی و سند توسعۀ روستای کریم‌آباد منتشر شده است.jeld2

«واقعه‌نگاری 2 میدان آزادی» گزارشی است مردم‌نگارانه از آن چه در قاهره می‎گذرد. «تصویر خشن رسانه‌ای از پاکستانی‌های آرام»و «آتش تفرقۀ مذهبی علیه جمهوری اسلامی پاکستان» نیز برخی عناوین این شماره خراسان فرهنگی دربارۀ هویت تاریخی و فرهنگی پاکستان و تقابل جریان تروریستی و تکفیری با آن است. «زندگی در نقطۀ درگیری» نیز روایت یک مستندساز مشهدی است از آن چه در سوریه می‌گذرد.

«قهرمان شعر محلی در حلقۀ یاران خراسانی» گفتاری از دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی است که دربارۀ مرحوم محمد قهرمان ایراد شده و در صفحات یادبود این غزلسرای برگ معاصر جا گرفته است. «شارح معنوی مثنوی» در صفحات مربوط به آیت‌الله العظمی زنجانی و «عکاس مردم‌نگار» دربارۀ زندگی مرحوم ابراهیم ذهبی عکاس پیشکسوت مشهدی و از بنیانگذاران عکس با حرم، برگ‌هایی دیگر از بخش «یاد» در این شماره را می‌سازند.

«پایتخت معنوی یا پایتخت آبی؟»، «نگاه ماشینی به آرمانهر شیعی» و «شاید 30 سال بعد، مشهد…» که ترسیمی است خیالی از تیترهای روزنامه‌های محلی در سال 1422، برخی از عناوین مربوط به مسأله هویت شهر مشهد و بازنمایی رسانه‌ای آن هستند که در صفحات نخست خراسان فرهنگی و نیز پروندۀ بررسی معماری اطراف حرم مورد بررسی قرار گرفته است. بررسی دو تجربۀ عربستان و نقش جهان اصفهان، یادداشت‌ها و گفتگوهای متعدد از کارشناسان معماری و شهرسازی، مردم، مدیران و متولیان بهسازی اطراف حرم و… از بخش‌های دیگر این پرونده‌اند.

«میراث‌دار رسانۀ منبر» عنوان پرونده‎ای است با موضوع زندگی و تاریخ شیخ احمد کافی، منبری شهیر کشور و شهید نیمۀ شعبان 57. «از مهدیۀ کافی تا حسینیۀ شریعتی» دو پایگاه تبلیغی مهم و تضادها و تشابهات آن در دوران مبارزات را بررسی کرده و «دوگانۀ دکتر و شیخ» یادداشتی است که علیرغم تفاوت‌های ظاهری و مرزبندی‌ هواداران، از هفت شباهت میان دکتر علی شریعتی و حجت‌الاسلام کافی پرده برداشته است. «حرف‌های ناتمام» (گفتگو با همسر و فرزندان مرحوم کافی)، «منبری که هم سینماها را تعطیل می‌کرد، هم منبرها را» (بررسی سبک سخنوری و منبرداری کافی در گفتگو با دو خطیب برجستۀ خراسانی) و گزارش‌های مردمی از خاطرات و صدای ماندگار کافی بخش‌های دیگر این پرونده را تشکیل می‌دهند.

«روستایی‌ها می‌گفتند: تختی جوانمرد است و مبارز» عنوان خاطرات یکی از کشتی‌گیران پیشکسوت خراسانی است که ماجرای بازدید جهان‌پهلوان غلامرضا تختی از مسابقات روستای گوارشک خراسان را روایت کرده است. جایگاه کشتی در شاهنامه و نبردهای رستم، دو روایت از پوریای ولی و خاطرات رزمندگان از ورزش پهلوانی و کشتی در جبهه، دیگر مطالبی هستند که نمادهای پهلوانی ایران را مرور می‌کند. این پرونده در مطلبی با عنوان «اگر از المپیک حذف می‌شدیم…» در جستجوی پاسخ این پرسش است که ورزش کشتی اساساً چه نقشی در هویت و زندگی امروز ما دارد؟ بازخوانی جایگاه اجتماعی و فرهنگی کشتی و ورزش پهلوانی در ایران، دیداری با کریم محمدیان پیشکسوت خراسانی کشتی، گزارشی از بزرگترین مسابقات کشتی باچوخه کشور در اسفراین، گفتگو با رئیس فدراسیون بین‎المللی ورزش‌های زورخانه‌ای دربارۀ احیای این ورزش و ظرفیت‌های جهانی خراسان در این امر، خاطراتی از شهید بابانظر و مسابقات کشتی با چوخۀ او در شهر مشهد و یادی از مرحوم تهرانچی و آثار او دربارۀ ورزش باستانی برخی از موضوعات این پرونده را شکل می‌دهند.

 «کریم آباد 1411» نیز از عناوین پرونده‌ای است با موضوع سند توسعۀ بیست سالۀ روستای کریم‌آباد در شهرستان رشتخوار که از تلاش جوانان این روستا برای پیشرفت بومی حکایت دارد. بررسی ابتکارات جوانان روستا از منظر تکنیک‌های خلاقیت، گفتگو با دهیار، مردم‌شناسی کریم‌آباد و گزارشی از بزرگترین قلعۀ تاریخی خراسان رضوی در این روستا از دیگر مطالب این پرونده‌اند.

در دومین شماره «خراسان فرهنگي» همچنین آثار و گفتاري از حيدر رحيم‌پور ازغدي، حجت‌الاسلام راشد یزدی، دکتر محمدجعفر یاحقی، حسن رحیم‌پور، محمدحسین نیرومند، جواد اردکانی، دکتر محمدحسین حسین‌زادۀ بحرینی، محمدکاظم کاظمی، علی‌محمد مؤدب، رجبعلی لباف خانیکی، دکتر رضا افضلی و بسیاری دیگر از چهره‌های خراسانی و غیرخراسانی به چشم می‌خورد. صفحاتی از این ویژه‌نامه نیز برای فرهیختگان فارسی‌زبان آسیای میانه، به رسم‎الخط تاجیکی منتشر شده است.

«خراسان فرهنگي» را مي‌توانيد از دکه‌هاي مطبوعاتي به قيمت 2000 تومان تهيه نماييد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.