ماجرای صدور فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به «حرام بودن اهانت به نمادهای برادران اهل سنت از جمله اتهام زنی به همسر پیامبر اسلام» از آنجا شروع شد که یاسر الحبیب روحانی شیعه مقیم کویت در سالروز درگذشت عایشه در یک سخنرانی عبارتهای توهینآمیزی علیه او به کار برده بود.
در پی توهین این روحانی واکنشها و مخالفتهای زیادی بوجود آمد که که در شدیدترین این واکنشها، کابینه کویت، این روحانی را سلب تابعیت کرد. در همین حال نخستوزیر کویت در این باره گفت: «دیگر کارد به استخوان رسید. چارهای جز این کار نداشتیم.»
متأسفانه این ماجرا منجر به این شد تا شیعیان کشورهای عربی حوزه خلیج فارس تحت فشارهای شدیدی قرار بگیرند و میرفت که به بحرانی برای اختلافافکنی بین شیعیان و اهل تسنن تبدیل شود.
درهمین راستا جمعی از علما و فرهیختگان شیعه منطقه احساء عربستان سعودی با ارسال استفتایی نظر فقهی ولی امر مسلمین جهان را جویا شدند که صدور فتوای رهبر معظم انقلاب با استقبال بینظیر و گسترده در جهان اسلام بویژه علمای اهل تسنن روبرو شد و آب سردی شد بر آتش تفرقهای که میرفت جهان اسلام را در برگیرد.
آیت الله خامنهای در پاسخ به استفتائی مطرح شده که در آن خواسته شده بود تا ایشان نظر خود را درباره «اهانت و استفاده از کلمات تحقیرآمیز و توهین به همسر پیامبر اسلام ام المومنین حضرت عایشه اعلام کنند» هرگونه اهانت به نمادهای برادران اهل سنت از جمله عایشه همسر پیامبر (ص) را حرام دانستند.
متن عربی فتوای رهبر معظم انقلاب – که اولین بار خبرگزاری مهر در بخش عربی خود منتشر کرده بود – به این شرح است:
«يحرم النيل من رموز إخواننا السنة فضلاً عن اتهام زوجه النبي بما يخل بشرفها بل هذا الأمر ممتنع على نساء الأنبياء وخصوصاً سيدهم الرسول الأعظم»
رهبر معظم انقلاب در پاسخ اعلام کردند: «اهانت به نمادهای برادران اهل سنت از جمله اتهام زنی به همسر پیامبر اسلام حرام است. این موضوع شامل زنان همه پیامبران و به ویژه سید الانبیاء پیامبر اعظم میشود»
این فتوای وحدت آفرین مورد استقبال بسیار گسترده رسانههای نوشتاری و تصویری عربی زبان قرار گرفت و بیانیهها و نامههای قدردانی بسیاری از صدور چنین فتوایی از سوی شخصیتها و نهادهای برجسته جهان اسلام منتشر شد.
به عنوان نمونه با نگاهی به عبارات و کلمات بکار رفته در بیانیهی قدردانی شیخ الازهر از «امام علی خامنهای» در مورد صدور این فتوا میتوان به روشنی به نفوذ کلام رهبر معظم انقلاب در بین شخصيتها وعلمای اهل سنت پی برد.
احمد الطیب در قسمتی از بیانیهی خود آورده است:
« با تمجید و خرسندی ، فتوای مبارک حضرت امام علی خامنهای را در خصوص تحریم اهانت به صحابه رضوان الله علیهم یا تعرض به همسران حضرت رسول ( ص ) دریافت کردم . این فتوایی است که با دانش صحیح و درک عمیق از خطرناکی آنچه که اهل فتنه انجام می دهند صادر شده است وبیانگرعلاقه واشتیاق به وحدت مسلمانان است . آنچه که باعث می شود بر اهمیت این فتوا افزوده شود آن است که عالمی از علمای بزرگ مسلمان و از بزرگترین مراجع شیعه و به عنوان رهبر عالی جمهوری اسلامی ایران ؛ چنین فتوایی را صادر کرده است»
بهرحال صدور این فتوای فقهی و سیاسی بار دیگر نقش برجسته و نفس مسیحایی ولی امر مسلمین را در جهان اسلام نشان داد تا همگان بار دیگر به تأثیرگذاری رهبر جمهوری اسلامی در قلوب مسلمانان جهان و هوشیاری و مدیریت بینظیر ایشان در تمامی لحظات به ویژه حوادث فتنه گون ایمان آورند.
Sorry. No data so far.