اخیراً صادق خرازی که از دیپلماتهای باسابقه به شمار میآید، در یک سخنرانی و همچنین در مطالبی که در صفحه فیسبوک خود منتشر کرده، انتقادات شدیدی را علیه برخی رفتارهای صورت گرفته در سیاستخارجی دولت یازدهم مطرح کرده است.
وی در یکی از این مطالب و سخنان به شدت از ذوقزدگی برخی افراد از مذاکره و رابطه با آمریکا و همچنین تماس تلفنی انجام شده بین رؤسای جمهور ایران و آمریکا انتقاد کرده است.
این دیپلمات باسابقه در این زمینه با هشدار به حسن روحانی درباره «افراد پرحاشیه» که «دور وی جمع شدهاند»، نوشته است: مشاورانی که رئیسجمهور را وادار به گفتوگوی تلفنی کردند، باید پاسخگو باشند؛ اگر نتوانند حاشیه خود را تطهیر کنند، نتیجهاش این میشود که افرادی که نه دارای سابقه سیاسی و نه قدرت ذهنی و فهم مسائل بینالملل هستند، مسیر انحرافی را به ایشان تحمیل کنند و نتیجه این میشود که بحث سیاستخارجی عزتگریز و عزتستیز در ذهنها متبادر شود.
خرازی همچنین تصریح کرده که «همه میدانند چه کسانی رئیس جمهور عزیزمان را در آمپاس قرار دادند تا اقدامی غیرقابل مابهازاء (تماس و گفتوگوی تلفنی با اوباما) به ایشان تحمیل شود».
وی به حسن روحانی همچنین این هشدار را هم داده که «وجود حلقه مشاورین که گهگاه به ایشان خلاف بگویند، نتیجهاش کاهش نقش قدرت و کارایی دولت و شخص رئیسجمهور میشود».
بعد از این انتقادات شدید صادق خرازی برخی رسانهها گمانهزنیهایی را درباره مصادیق افراد مورد اشاره خرازی مطرح کردند. برخی انگشت اشاره را به سمت آیتالله هاشمی رفسنجانی بردند و با اشاره به خاطرهگوییهای وی درباره رابطه با آمریکا اعلام کردند که وی رئیسجمهور را وادار به تماس تلفنی با اوباما کرده است.
برخی هم حسامالدین آشنا و محمدرضا صادق را مصادیق مورد اشاره صادق خرازی عنوان کردند و عدهای هم از محمدجواد ظریف نام بردند.
با این حال به اعتقاد کارشناسان، این بخش از جملات صادق خرازی که «افرادی که نه دارای سابقه سیاسی و نه قدرت ذهنی و فهم مسائل بینالملل هستند، مسیر انحرافی را به روحانی تحمیل کنند»، نشان میدهد که نه هاشمی رفسنجانی و نه آشنا و صادق نمیتوانند مخاطبان انتقادات صادق خرازی باشند، چرا که این افراد دارای سابقه سیاسی روشنی هستند.
از سوی دیگر خرازی تأکید کرده که فرد مورد اشاره وی محمدجواد ظریف هم نیست، چراکه «دل ظریف هم خون است».
با این وجود گفته میشود فرد مورد اشاره صادق خرازی، حسین فریدون برادر حسن روحانی است که اخیراً دستیار ارشد رئیسجمهور هم شده است.
حسین فریدون در جریان سفر رئیس جمهور به نیویورک، حسن روحانی را همراهی میکرد و علیرغم مخالفتهای همراهان روحانی از جمله محمدجواد ظریف با گفتگوی تلفنی با باراک اوباما، این حسین فریدون بوده است که با اصرارهای فراوان، حسن روحانی را به این کار ترغیب کرده است.
در تصاویر دیداری هم که محمدجواد ظریف با وزرای خارجه ۵+۱ از جمله جان کری وزیر خارجه آمریکا در نیویورک داشت، حسین فریدون نیز دیده میشود که نزدیک محمدجواد ظریف نشسته است.
برادر رییس جمهور در دیدار ظریف و جان کری (نفر اول سمت چپ)
این موضوع انتقادات رسانهها و کارشناسان سیاسی را بهدنبال داشت که حضور حسین فریدون بدون سابقه سیاسی و دیپلماتیک در این نشست را سؤالبرانگیز و قابل تأمل میدانستند.
آقای فریدون از جمله همراهان رییس جمهور در سفر نیویورک بود
منابع مطلع میگویند حسین فریدون قدرت تأثیر فراوانی بر رئیسجمهور دارد. در اکثر تصاویری که از دیدارها و برنامههای حسن روحانی منتشر شده است، حسین فریدون نیز حاضر است. وی در جلسات هیئت دولت نیز در کنار و نزدیک رئیسجمهور مینشیند.
در اکثر دیدارها و برنامههای آقای روحانی، فریدون نیز حضور دارد
یه وقتی مشایی رو علم کردید و بهشون گفتید منحرف
الان هزار تا مشایی اطراف روحانی وجود داره
خودش که سر دسته ی منحرف هاست اطرافیان هم تشدید این مسئله
چرا دیگه کلمه ی گروه انحرافی رو به فراموشی سپردید؟؟؟
گروهی که هیچ وقت حتی یه مدرک قابل قبول هم برای اثبات بودنشون پیدا نشد !
درود بر شهید تهمت ها؛ محمود احمدی نژاد