چهارشنبه 30 اکتبر 13 | 17:07
گزارشی از حرف آخر عشق؛

انتقاد قزوه از طراحی مقبره قیصر امین‌پور

در حاشیه مراسم بزرگداشت قیصر امین‌پور شاعر پرآوزاه خوزستانی با عنوان حرف آخر عشق، مهمانان از مقبره دایره شکل این شاعر در شهرستان گتوند انتقاد کردند.


IMG09511805مراسم یاد بود قیصر امین‌پور شاعر خوزستانی همزمان با سالگرد درگذشت وی با حضور هنرمندان، شاعران و نویسندگان مطرح استانی و کشوری سه‌شنبه شب در تالار مهتاب واقع در کتابخانه مرکزی شهر اهواز برگزار شد.

قیصر امین‌پور متولد دوم اردیبهشت 1338در شهرستان دزفول است. وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در گتوند و دزفول به پایان برد سپس به تهران آمد و دکترای خود را در رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران در سال 1376اخذ کرد. وی فعالیت هنری خود را از حوزه اندیشه و هنر اسلامی در سال 1358 آغاز کرد.

وی در سال 1367 سردبیر مجله سروش نوجوان شد پس از آن شروع به تدریس در دانشگاه الزهرا و دانشگاه تهران روی آورد و در همین راستا در سال 1382 نیز به عنوان عضو فرهنگستان ادب و زبان فارسی انتخاب شد.

اولین مجموعه شعرش را با عنوان “تنفس صبح” که بخش عمده آن غزل بود و حدود بیست قطعه شعر آزاد؛ از سوى انتشارات حوزه هنرى در سال 63 منتشر و در همین سال دومین مجموعه شعرش “در کوچه آفتاب” را در قطع پالتویى توسط انتشارات حوزه هنرى وابسته به سازمان تبلیغات اسلامى به بازار فرستاد.

آینه‌های ناگهان، منظومه ظهر روز دهم، مثل چشمه مثل رود، گل‌ها همه آفتاگردانند از جمله سروده‌های مطرح این شاعر خوزستانی محسوب می‌شود.

امین‌پور از شاعران مطرح عصر انقلاب اسلامی است که در قالب‌های مختلف شعر، آثار با ارزش و قابل توجهی پدید آورده است. وی در انواع قالبهای شعری به خصوص غزل و رباعی و شعر نو نیمائی سروده های فراوان دارد. وی در قالب غزل، غزلهای زیبائی را با ترکیبات کم سابقه یا بی سابقه پدید آورده که با تصاویر بدیع همراه است

برکتی برای خوزستان

سرپرست حوزه هنری استان خوزستان در خصوص برگزاری مراسم یاد بود قیصر امین پور عنوان کرد: مراسم یادبود قیصر امین پور با عنوان “حرف آخر عشق” به عنوان اولین مراسم که در بخش شعر و ادبیات فارسی در حوزه هنری استان خوزستان محسوب می شود.

محمود نادری با اشاره به اینکه این مراسم به مناسبت فرار رسیدن سالگرد درگذشت این شاعر خوزستانی برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری مراسم یادبود حرف آخر عشق باعث افزایش انگیزه ما در حوزه هنری استان خوزستان برای رشد و توسعه در بخش شعر و زبان ادبیات فارسی با هویت دفاع مقدس و گفتمان انقلاب است.

وی تصریح کرد: حضور قیصر امین پور و تولد این شاعر در شهر دزفول برکتی برای استان خوزستان است و خوشبختانه استقبال بسیار خوبی توسط هنرمندان مطرح کشوری و استانی و همچنین مردم هنردوست شهر اهواز از این مراسم یاد بود صورت گرفت که منجر به افزایش انگیزه ما برای فعالیت بیشتر در راستای رشد و توسعه فرهنگ و هنر در استان می شود.

سرپرست حوزه هنری استان خوزستان افزود: امیدوارم که با همکاری بیشتر رسانه ها و حوزه هنری استان خوزستان از این بعد شاهد رونق روز افزون فرهنگ در استان خوزستان باشیم.

قیصر را نمی‌توان از انقلاب جدا کرد

علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی کشور نیز در این مراسم حضور داشت. وی نماینده فرهنگی سابق ایران در کشور تاجیکستان بوده و در حال حاضر نیز یکی از ارکان موج سوم (شعر انقلاب و دفاع مقدس) به حساب و تا کنون از وی چه در قالب شعر سپید و چه در قالب غزل، اشعار بسیاری منتشر شده است.

قزوه با بیان اینکه، قیصر امین‌پور آبروی شعر و زبان فارسی برای همه مردم کشور است، عنوان کرد: وی یکی از شاخص ترین شاعر انقلاب اسلامی است و به رغم تلاش های صورت گرفته نام قیصر امین پور به هیچ عنوان از انقلاب اسلامی جدا نخواهد شد.

وی با گله از دایره‌ای شکل بودن مقبره این شاعر خوزستانی اظهار کرد: استفاده از مقبره دایره شکل در آداب و سنت مسلمانان نمی‌گنجد و ما از مسئولان مربوطه انتظار این را داریم که به این مسئله رسیدگی کنند.

مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی کشور تصریح کرد: قیصر امین‌پور یک شخصیت فراملی است و مجموعه‌های شعر این شاعر توانا در کشورهایی نظیر؛ ارمنستان، تاجیکستان و به زبان روسی نیز ترجمه شده است.

IMG09512122

قزوه با تاکید بر اینکه،قیصر امین پور از جنسی دیگر بود و با لفظ بازی نمی کرد، عنوان کرد: این شاعر توانا در سن 20 سالگی شعر هایی را می سرود که فضای شعر حاکم بر کشور را بر هم می ریخت.

وی افزود: ما آمادگی این مسئله راداریم که در سال آینده جشنواره شعر قیصر را با اهدای جایزه موسوم به جایزه قیصر امین پور را برگزار کنیم.

مدیر آفرینش های ادبی کشور با اشاره بر اینکه، این شاعر خوزستانی از جمله افرادی است که توانسته انقلاب اسلامی را به خوبی درک کند، گفت: در سالهای گذشته ادبیات دفاع مقدس در کشور خیلی مورد توجه قرار نمی گرفت ولی خوشبختانه در حال حاضر بیش از 2 تا 3 هزار اثر دراین زمینه ارائه شده است.

خلاقیت در شعر قیصر

بهزاد خاجات در زمره شاعران و نویسندگان برتر کشور محسوب می‌شود. وی در خصوص ویژگی‌های شعر قیصر امین پور عنوان کرد: پدیده جنگ از یک طرف دارای مسائل خشونت آمیز است اما طرف دیگر دارای یک بعد عاطفی نیز هست تراز کردن این دو مسئله که در نگاه اول متناقض ومتضاد جلوه می کنند از جمله ویژگی‌های منحصر به فرد شعر قیصر امین پوربود.

خاجات اظهار کرد: اصولا کار دانشگاهی به دلیل فرم خاصی که دارد باعث ایجاد مانع بر راه خلق آفرینش ها ی هنری است، اما قیصر امین پور بعد از اتمام تحصیلات خود از این مسئله سربلند بیرون آمد.

وی با اشاره بر اینکه، اشعار قیصر امین پور قبل و بعد از دوران تحصیل خود همان بود و تحصل باعث از بین رفتن خلاقیت در اشعار وی نشد گفت:امین پور با اندوخته های که در زمان تحصیل به دست آورد تنها بر غنای شعر خود افزود و گرنه خلاقیت او در شعر به همان صورت قبل از تحصیل باقی ماند.

پایان ساخت مجموعه فرهنگی قیصر امین پور

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان در حاشیه این مراسم  در خصوص ساخت مجموعه فرهنگی آموزشی قیصر واقع در کنار مقبره این شاعر خوزستانی در شهرستان گتوند عنوان کرد: مجموعه اول فرهنگی آموزشی با عنوان قیصر امین پور با اعتبار 400 میلیون تومان در سال گذشته توسط وزیر کشور و استاندار سابق خوزستان افتتاح شد.

حجت الاسلام و المسلمین سید لطف اله سپهر با اشاره به اینکه برای مجموعه دوم نیز یک طرح بسیار زیبا در کنار مقبره این شاعر خوزستانی طراحی شده است، اظهار کرد: طرح این مجموعه یک کار فرهنگی آبرومند است تا بتواند تا صدها سال آینده جوابگوی علاقمندان به ادبیات مقاومتی و دینیو اشعار قیصر امین پور باشد.

IMG09512144

وی با بیان اینکه حدود یک هزار و 300 متر از این مجموعه که شامل فضای سبز اطراف مقبره و و یک تالار روباز است به مرحله بهر برداری رسیده است، گفت: بیش از 70 درصد کار پیشرفت فیزیکی داشته است و تا پایان سال آینده این طرح به مرحله بهره برداری کامل می رسد تا مراسم سالگرد این شاعر گران مایه خوزستانی در کنار مقبره خود و با حضور هنرمندان از سراسر کشور برگزار شود.

همکاری نکردن مسئولان محلی

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان تصریح کرد: متاسفانه به علت اینکه مسئولان محلی همکاری ها لازم را با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نداشته اند این مجموعه از طرح اولیه خود کوچک تر شده است.

وی افزود: برای مجموعه دوم نیز 400 میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده که به صورت کلی برای مجموعه اول و دوم چیزی در حدود یک میلیارد تومان اعتبار لازم است.

محمد حسین جعفریان، کامران عالیان، عصمت سر افراز، صدیقه سمیعی و مجید زمینی اصل از جمله شاعرانی بودند که در این مراسم سرودهای خود را قرائت کردند که با استقبال حضار روبه روشدند.

  1. ..............
    30 اکتبر 2013

    این عین همان بنایی است که صدام برای کشته های خود در جگ با ما ساخت!

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.