شنبه 02 نوامبر 13 | 12:12
در دومین کنگره رویش نیروهای انقلاب مطرح شد؛

ویژگی مدیران جمهوری اسلامی از نظر حداد

وی با بیان اینکه یک مدیر جمهوری اسلامی باید خودش را برای دوری از تجمل‌گرایی تربیت کند، خاطرنشان کرد: مدیر اگر ایمان نداشته باشد، به تعبیر رهبری، اسیر چرب و شیرین زندگی می شود.مدیر باید امین مردم باشد، روحیه تجمل‌گرایی و ثروت‌اندوزی فرد را از اصل انقلاب اسلامی دور می‌کند.


دومین کنگره تشکل رویش نیروهای انقلاب، صبح دیروز با حضور برخی نمایندگان مجلس، مدیران و مسئولان شهری و همچنین برخی چهره های سیاسی و فرهنگی شهر اصفهان در تالار سوره اصفهان برگزار شد. انتخاب دبیر کل مجموعه، اصلاح اساسنامه و همجنین سخنرانی دکتر حداد عادل از جمله برنامه های این کنگره بود.

بر اساس این گزارش در ابتدای این مراسم مهندس امیر حسین کمیلی، دبیر کل سابق مجموعه، گزارشی از روند یک ساله طی شده و اقدامات صورت گرفته در سال گذشته به اعضاء حاضر ارائه داد. سپس نوبت به سخنرانی دکتر حداد عادل رسید. اما پیش از سخنرانی، طی مراسمی با حضور دکتر سقائیان نژاد- شهردار محترم اصفهان-، از طرف تشکل رویش از تلاش ها و مجاهدت های 30 ساله حداد عادل در عرصه سیاسی و فرهنگی تقدیر به عمل آمد.

تشریح 15 ویژگی مدیران جمهوری اسلامی توسط حداد

غلامعلی حدادعادل در ابتدای این سخنرانی اظهار داشت: برای مردم شریف اصفهان احترام خاصی قائل هستم و هیچ وقت این احساس خودم را پنهان نکرده و همیشه با افتخار این حس درونی خود را نسبت به این سرزمین و اقلیم فرهنگی همراه با تمدنی کهن اعلام کرده‌ام.

نماینده مردم تهران در مجلس نهم تصریح کرد: اصفهان امروز با تمام داشته های تاریخی و فرهنگی خودش خزانه نیرو برتی انقلاب اسلامی حساب می شود. وجود تشکلی به نام رویش نیروهای انقلابی در چنین استانی را مؤثر، مفید و ضروری می‌دانم و از همه کسانی که در برپایی چنین تشکلی تلاش می‌کنند سپاسگزاری می‌کنم.

نکته بعدی که در ابتدای عرایضم مطرح می کنم این است که آن چه من می گویم به این معنا نیست که من همه این خصوصیات را دارم، البته من کار مدیریتی کرده ام و همین الآن هم مدیر هستم. من در اسفند 57 خدمت خودم را در سمت معاون وزیر شروع کردم. یعنی 35 سال است بنده کار مدیریتی می کنم. اما من به همه این اوصاف متصوف نیستم.

وی با بیان اینکه قصد دارم در این فضا در ارتباط با اینکه در جمهوری اسلامی ایران یک مدیر باید چه خصوصیاتی داشته باشد صحبت کنم، ابراز داشت: بنده 14 عنوان را خدمت شما ارائه می کنم. نخستین و مهمترین خصوصیات یک مدیر در جمهوری اسلامی ایمان است؛ باید مدیر، مؤمن و متقی، خدادوست و خداترس باشد. این صفات برای همه لازم است و برای مدیران لازم تر.

حدادعادل عنوان کرد: عرصه مدیریت در نظام شامل راهروهای ثروت و سرچشمه‌های قدرت است و چنانچه مدیر مؤمن نباشد حتماً در این راه می‌لغزد.بسا دانشجویانی که وقتی در دانشگاه بودند، مبارز و انقلابی و حتی تندرو بودند اما وقتی به مقام رسیدند همه آن چیزها را فراموش کردن.

وی با بیان اینکه یک مدیر جمهوری اسلامی باید خودش را برای دوری از تجمل‌گرایی تربیت کند، خاطرنشان کرد: مدیر اگر ایمان نداشته باشد، به تعبیر رهبری، اسیر چرب و شیرین زندگی می شود.مدیر باید امین مردم باشد، روحیه تجمل‌گرایی و ثروت‌اندوزی فرد را از اصل انقلاب اسلامی دور می‌کند.

رییس مجلس هفتم در تشریح مباحث خود درباره ایمان به این نکته اشاره کردند که فروتنی، دوری از ریاکاری، نفرت از چاپلوسی، مراقبه و محاسبه نفس و انتقاد از خود نتایج ایمان به خداست. در کنار این ها درک عقلانی از دین و دوری از تحجد و داشتن بصیرت معنوی برای مدیران لازم است. یک بار نزد رهبری بودم و بحث درباره بعضی افراد که برای خودشان و جامعه مشکلاتی ایجاد کردند مطرح بود که ایشان فرمودند دلیل انحراف این افراد را می دانی؟ این ها در فهم دین عمق ندارند و زود کم می آورند.

حداد عادل در باره اهمیت ایمان به خدا در مدیریت نیز این بحث را مطرح کردد که ایمان شالوده باقی خصوصیات مدیر است. یعنی اگر کسی رابطه خود با خدا را اصلاح نکند و وقتی در کار دولتی وارد می شود قصد قربت نکند، حتماً مشکل پیدا می کند. ولی اگر با خدا عهد کند برای کاری خداوند هم او را کمک می کند.

حدادعادل با تاکید بر اینکه خصوصیت دوم یک مدیر در جمهوری اسلامی ایران انقلابی بودن است، گفت: انقلابی بودن یعنی آنچه یک مدیر در مسیر امام راحل، رهبری، شهدا و آرمان‌های انقلاب قدم بر دارد.

وی افزود: سومین خصوصیت از ویژگی‌های یک مدیر در نظام جمهوری اسلامی عاقل بودن و دارای قدرت تفکر و تعقل است، آمدند پیش پیغمبر و از اعمال و اخلاق کسی تعریف کردند، پیغمبر از عقل او سوال کردند و آن را اصل قرار دادند.

رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در باب اهمیت عقل مطرح کرد: انسان ها از نداشتن خیلی چیزها می نالند ولی کسی نیست که از نداشتن عقل بنالد چون همه فکر می کنند که کاردرست را انجام می دهندو عقل کاملی دارند. یکی از فلاسفه اروپایی با کلامی طنز می گوید که هیچ چیز به اندازه عقل بین بنی آدم عادلانه توزیع نشده است چون هیچکس از نداشتن آن شکایت نمی کند. حداد تصریح کرد، البته داشتن عقل یک مسئله است و به کارگیری صحیح آن مسئله دیگری. یک مدیر باید سعی کند که به درستی از تعقل بهره ببرد.

حداد عادل خصوصیت چهارم را این گونه بیان کرد که اخلاق‌مداری و با اخلاق بودن مدیر از دیگر خصوصیات فردی است که در جمهوری اسلامی ایران مسئولیتی را می‌پذیرد.

نماینده مردم تهران در مجلس عنوان کرد: معتدل‌ بودن و حرکت در مسیر اعتدال، نداشتن سوء‌ظن بیجا، نداشتن استبداد در رأی و با فرهنگ بودن از دیگر ویژگی‌های یک مدیر در جمهوری اسلامی ایران است که همگی زیر مجموعه اخلاق مداری است.

حداد عادل خصوصیت پنجم را تخصص مدیر عنوان کرده، آن را از مهمترین نیازها دانست و گفت: هر چه سطح مدیریت بالاتر برود نیاز به تخصص کمتر و نیاز به عقل و تدبیر مدیریتی بیشتر می شود. همچنین متخصص بودن مدیر در رشته و حیطه مسئولیت پذیریش یک ضرورت برای آن فرد محسوب می‌شود.به همین دلیل است که مدیر باید مراحل مقدماتی را یک به یک بگذراند و به مناصب مدیریتی برسد. جوانگرایی خوب است ولی به شرطی که به این معنا نباشد که فردی یک شبه از پله اول به پله آخر بخواهد برسد و ما از این بحث آسیب زیادی خورده ایم. تجربه در مدیریت بحث مهمی است که جوانان آن را ندارند. مثلاً اینکه ما یک جوان 30 ساله را بگذاریم در راس کارخانه عظیمی که در حدود 60 زیر مجموعه دارد، اقدام درستی نیست. گرچه آن شخص تحصیلات عالی هم داشته باشد، انسان با تقوایی هم باشد، اما تجربه عنصر بسیار مهمی است.

ایشان در تصریح صحبتهای خود پیرامون تخصص گفتند: مدیر باید عالم باشد ودر حوزه کاری خودش با سیاست های کلی کشور آشنا باشد. الآن سالها است در مجمع تشخیص سیاست های کلی مشخص می شود. من بارها به رییس جمهوران گفته ام که این سیاستهای کلی برای این نیست که ما بر سر آن بحث کنیم و تصویب کنیم تا به بایگانی سپرده شود. اگر من مسئولیت داشتم آموزش این سیاست های کلی را برای مدیران الزامی می کردم.

وی خصوصیت ششم را با فرهنگ بودن دانست و ابراز داشت: با فرهنگ بودن یک مدیر یعنی اینکه مدیر باید خارج از رشته تخصصی خود نسبت به جهان و تمدن کشورش یک بینش و بصیرتی داشته باشد. آشنایی با ادبیات، انس با تاریخ از حیطه هایی است که مدیر باید درباره آن ها اطلاعات داشته باشد. شما اکثر شخصیت های بزرگ تاریخ ما را که نگاه کنیذ، می بینید که با ادبیات انس داشته اند. حضرت امام(ره) و حضرت آقا نمونه های معاصر چنین اشخاصی هستند.

حدادعادل خاطر نشان کرد: مدیر باید توانایی سخنوری و قلم‌زدن و نویسندگی نیز داشته باشد چون مدیریت یک نوع رهبری است، فعالی و پرکاری، نظم‌داشتن، شجاع بودن و داشتن قدرت تحول همراه با روابط عمومی بالا از دیگر خصایص لازم یک مدیر برای قبول مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی ایران است.مدیر باید دنیا شناس باشد و دنیایش محدود نباشد. بارها شده است که ما از کسی که تحصیلات عالیه دارد و برای مدیریت بخشی معرفی شده است، خواستیم یک بیت شعر از حفظ بخواند و متاسفانه نتوانسته است. در همه جای دنیا به چنین اشخاصی بی فرهنگ گفته می شود.

حداد عادل خصوصیت هفتم را نظم دانست و در ادامه گفت: خصوصیت هشتم کار است و پرکاری. برای نظام نباید چرتکه انداخت، با توجه به وضعیت کشور باید هرکدام اندازه چند نفر کار کنیم تا فاصله ها پر شود.

رییس فراکسیون اصولگرایان خصوصیت نهم را شجاع بودن دانست و درباره خصوصیت دهم به روابط عمومی بالا اشاره کرد.

وی گفت: خصوصیت یازدهم روانشناسی است که مدیر باید نسبت به اطراف خود دید روانشناسی داشته باشد تا بتواند باعث رشد و شکوفایی کارکنان خودش بشود.

حداد عادل خصوصیت دوازدهم را این گونه توضیح داد: سپردن کارهای بزرگ به افراد و شخصیت‌های کوچک از آفت‌های کاری یک مدیر است که باید از آن دوری کنیم.

حداد خصوصیت سیزدهم را ثبات در مدیریت دانست و اشاره کرد: یکی از آفات انقلاب از ابتدا تا به حال این است که مدیران موفق ثبات ندارند. بنده به هر رییس جمهوری گفته ام که قرار نیست بعد از هر انتخابات شما در سیستم اداره کشور دوباره انقلاب کنید. من در مناظرات انتخاباتی هم به این نکته اشاره کردم.

خصوصیت چهاردهم تمام وقتی است، من وقتی این را می خواهم بگویم خجالت می کشم. آقا روی این نکته تاکید دارند. هر چه بیشتر حضور داشته باشید موفقید، مدیریت نقطه چینی سخت است.

حداد عادل در انتها با اضافه کردن یک آیتم خصوصیت پانزدهم را این دانست که مدیر باید هم فکر امروز مجموعه و هم فکر فردای مجموعه خود باشد.

حداد در پایان صحبت هایش برای دست اندرکاران تشکل رویش آرزوی موفقیت کرد.

انتخاب دبیر کل

 پس از سخنان حداد عادل، استراحت 10 دقیقه ای حضار و بازگشت اعضاء به سالن، در ابتدا سید رضا مرتضوی از اعضاءهیئت موسس تشکل رویش نیروهای انقلاب به تشریح تغییرات پیشنهادی هیئت موسس در اساس نامه پرداخته و سپس برای ایت تغییرات رای گیری به عمل آمد. پس از آن هریک از کاندیداهای دبیر کلی به معرفی 5 دقیقه ای خود و برنامه هایشان پرداختند و سپس رای گیری انجام شد.

بر اساس این گزارش مهندس سید فرهاد قادریان که از اعضاء هیئت موسس تشکل می باشد توانست از امیرحسین کمیلی و امیر مظاهری پیشی بگیرد و با رای اکثریت اعضاء برای یک دوره 2 ساله به عنوان دبیر کل مجموعه انتخاب شود.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.