دبیرخانه جشنواره عمار با انتشار فراخوانی از تمام کسانی که در راهپیمایی ضد استکباری سیزده آبان امسال شرکت میکنند، خواسته تا فیلمهای خود را از این راهپیمایی برای چهارمین دورهی جشنواره مردمی فیلم عمار ارسال کنند.
بر اساس این گزارش، سایت عمارفیلم همچنین برای آشنایی افراد مبتدی با فرآیند فیلمسازی در مورد ۱۳ آبان، جزوهای را هم در اختیار مخاطبان خود قرار داده است که متن آن به شرح زیر است:
«برای ساخت فیلم با موضوع ۱۳ ابان چگونه فیلم بگیریم؟ سراغ چه سوژههایی برویم و با چه کسانی گفتگو کنیم؟ این نوشتار تنها برای آشنایی مختصری برای ساخت فیلم مبتدی با موضوع ۱۳ آبان ما است و جنبه پیشنهادی دارد. بدیهی است در کنار این جزوه با ابتکارها و خلاقیتهای خودتان میتوانید اثری بهتر بسازید.
•رویکرد و اهداف «فیلم ما» چیست؟
۱- نگاه هنرمندان به محیط اطراف خود و به داشتههای بومیشان جلب شود.
۲-از دل این آثار استعدادهای جدید، جوان و گستردهتری در حوزه فیلمسازی شناسایی میشوند.
۳- حجم بالایی از فعالیتها و عملیاتهای فرهنگی در کشور صورت میپذیرد. «فیلم ما» میتواند گوشهای از این فعالیتها را ضبط کرده و بشناساند تا علاوه بر ثبت فعالیتها به صورت تاریخ شفاهی ماندگار گردد.
•چرا برای ۱۳ آبان فیلم بسازیم؟
– سیزدهم آبان سالروز سه رویداد معاصر مهم در شکل گیری انقلاب اسلامی ایران است:
تبعید امام خمینی (ره) به ترکیه در ۱۳ آبان ۱۳۴۳
کشتار دانشآموزان در ۱۳ آبان ۱۳۵۷ در دانشگاه تهران
تسخیر سفارت امریکا توسط دانشجویان در ۱۳ آبان ۱۳۵۸
– این سه رویداد به ظاهر متفاوتند، اما هر سه در یک چیز مشترکند: مبارزه با استکبار و عوامل آن، به این دلیل ۱۳ آبان روز ملی «مبارزه با استکبار» نامیده شده است.
-امام (ره) تسخیر لانه جاسوسی را انقلاب دوم نامیدند. تسخیر سفارت آمریکا تنها تسخیر یک سفارت خانه نبود، بلکه قطع دست آمریکا برای جاسوسی و دخالت در امور ایران بود.
-آمریکا بعد از تسخیر سفارت بارها و بارها تلاش کرده تا در امور داخلی ایران دخالت کند. آمریکا حتی اقداماتی برای تغییر نظام سیاسی ایران انجام داده است و تاکنون ناکام مانده است. چرا که انقلاب اسلامی ایران خواسته ملت ایران است.
– در این روز ما راهپیمایی میکنیم تا فریاد مرگ بر استکبار سر دهیم و از هر مستکبری برائت جوئیم.
– ۱۳ آبان روز دانش آموز نیز هست. به همین دلیل حضور دانشآموزان در راهپیمایی این روز بسیار چشمگیر است.
- همان گونه که روز ۱۶ آذر به خاطر شهادت دانشجویان روز دانشجو نامیده شده است، ۱۳ آبان نیز به همین علت روز دانشآموز نامیده شده است. گویا روزهای ملی مردم ایران با شهادت آنها در مقابل ظلم و ستم عجین گردیده است.
• چگونه و از چه سوژههایی برای ساخت فیلم «۱۳ آبان ما» بهره ببریم؟
راهپیمایی و گرامیداشت ۱۳ آبان با حضور اقشار مختلف مردم و با حضور چشمگیر دانشآموزان مواجه است. در هر شهر مردم از سلایق و گروهها و صنفهای مختلف با حضور در راهپیمایی به نحوی در برگزاری این روز مشارکت میکنند و این روز را گرامی میدارند. علاوه بر قالب و شکل کلی برگزاری راهپیمایی موارد زیر میتواند جذاب و بومی باشد. روایت هر کدام از موارد زیر و مواردی که به ذهن خودتان میرسد، میتواند روایتگر نوعی از حضور مردم بر سر آرمانهای نظام باشد.
-حضور اقشار مختلف مردم (سنین و اصناف مختلف)
– حضور چهرههای مختلف مردمی و داستان حضور آنها؛ از کودک تا پیرمرد تا چهرههای شناخته شده.
-شعارها و دست نوشتههای مردمی
– فعالیتها و ابتکارات مردمی حاشیه راهپیمایی (ایستگاههای صلواتی)
– پرسیدن یک سوال واحد از چهرههای مختلف مردم
– چهرهها و مردم مختلف یک جمله را در حالتهای مختلف (شعاردادن، با خنده، جدی و…) رو به دوربین بگویند. مثلا «مرگ بر آمریکا»
[…] فراخوان عمار برای تهیه فیلم از راهپیمایی فردادبیرخانه … […]