به گفته شیخ احمد چیندا، مدیر برنامههای اداره اطلاعات اسلامی در مناطق جنوبی این کشور، با وجود مزایای قابل توجهی که ظهور اینترنت برای جوامع به همراه داشته است، اثرات ویرانگر آن بر روی جوانان بسیار تأسفبار است.
یکی از اثرات زیانباری که فناوریهای جدید بر جوانان داشته است، فراهم آوردن امکان دسترسی آسان به پورنوگرافی است، که روند نگرانکننده آن تهدیدی برای ارزشهای اخلاقی و مذهبی جامعه است.
چیندا افزود: «پورنوگرافی به سرعت به یک روش زندگی تبدیل شده است. بنابراین، در صورتی که ما تلاشهای خود را برای مبارزه با این موج جدید بیاخلاقی تشدید نکنیم، در آیندهای نه چندان دور در جامعهای با ارزشهای دینی و اخلاقی تنزل یافته زندگی خواهیم کرد.»
به تازگی، رهبران مذهبی مشاهده کردهاند که میزان رو به افزایش اعتیاد به پورنوگرافی در دانشآموزان مدرسه و کالج به یک ابزار سرگرمی تبدیل شده است. دانشآموزان مدرسهای، پورنوگرافی را صرفاً یک ابزار سرگرمی و لذت جنسی میدانند، بدون آنکه از آثار مخرب و ویرانگر آن بر زندگی خود مطلع باشند. آنها به این روند معتاد میشوند و در نهایت، این امر وحدت خانوادگی آنها را تحت تأثیر قرار خواهد داد. چیندا میگوید: «ما نمیتوانیم اجازه دهیم چنین مشکلی به رشد خود ادامه دهد. اگر ما این کار را نکنیم، آسیب بزرگی به ملت و مذهب خود وارد خواهیم کرد.»
مشاهده و مرور سایتهای پورنوگرافی در اسلام حرام است، زیرا یک مسلمان باید همواره دیدگان خود را [از هر نامحرمى] فرو بندد. اتلاف زمان و زندگی برای انجام کارهایی که خداوند آنها را منع کرده است، نتیجهای جز آسیبهای روانی و اجتماعی نخواهند داشت.
باید در جامعه فرهنگسازی شود، به طوری که قشر جوان، ارزشهای مذهبی و اخلاقی سالم و محکمی داشته باشند.
مالاوی به عنوان کشوری با جمعیت جوان در نظر گرفته میشود. حدود ۶۵% از جمعیت چهارده میلیون نفری آن را جوانان تشکیل میدهند. و همانطور که چیندا میگوید: «هرگونه آسیبی که در این گروه اتفاق افتد، میتواند در کل کشور و همچنین ارزشهای دینی خلل وارد کند.»
رهبران مسلمان مالاوی میگویند: «جوانان باید بدانند که با فناوریهای جدید یا بدون آنها، آموزههای اسلام نباید نادیده گرفته شوند. پورنوگرافی امری غیراخلاقی و خلاف اسلام است؛ بنابراین، ما نمیتوانیم دست روی دست بگذاریم و تماشا کنیم که چطور جامعه به واسطه تأثیرات زندگی مدرن نابود میشود.»
Sorry. No data so far.