سه‌شنبه 19 نوامبر 13 | 12:38
کتاب «درد» رونمایی شد

کرمیار: دردهایم، نام کتابم شدند

کتاب درد نوشته صادق کرمیار دوشنبه ۲۷ آبان در باغ موزه دفاع مقدس و با حضور اهالی فرهنگ، ادب و جمعی از جانبازان و رزمندگان دفاع مقدس رونمایی شد.


139208281207236811567803حجت الاسلام محمود دعایی مدیر موسسه اطلاعات روز گشته در مراسم رونمایی از کتاب «درد» به قلم صادق کرمیار گفت: بعضی‌ها گفته‌اند که امام(ره) مانع پیشگیری از جنگ تحمیلی شدند و نسبت هایی داده شده مبنی بر اینکه من و شهید بهشتی و بازرگان به خدمت امام(ره) رسیدیم و گریه کردیم تا مانع ادامه جنگ شویم اما امام به ما محل نگذاشتند. عده‌ای با این گفته‌ها خواسته‌اند تا از من چهره‌ای خیرخواه ساخته شود اما این مطلب دروغ محض است.

حجت الاسلام دعایی با اشاره به اینکه روزنامه اطلاعات تنها روزنامه‌ای بود که ویژه نامه‌ای در خصوص جنگ داشت گفت: زمانیکه صدام جنگ را آغاز کرد نشریه‌ای به نام قادسیه را سامان داد و ما نیز بنا بر ضرورت آن ایام اطلاعات جبهه را در روزنامه سامان دادیم. دوستانی از روزنامه اطلاعات به جبهه رفتند تا اطلاعات میدانی را کسب کنند و سعی کردند با فرماندهان اصلی جنگ ملاقاتی داشته باشند؛ سردار خرازی نیز یکی از کسانی بود که با او ملاقات شد.

دعایی با بیان اینکه مرحوم خرازی جمله معناداری را به دوستانمان از روزنامه اطلاعات گفته بودند تصریح کرد: مرحوم خرازی گفت ” شما مطبوعاتی‌ها جنگ را درشت می نویسید نه درست، باید حقایق و واقعیات را منتقل کنید؛ به این دلیل که از دور می‌نویسید درشت می نویسید و اگر از نزدیک معجزات و افتخارات جنگ را ببینید؛ درست می‌نویسید” .

مدیر مسئول روزنامه اطلاعات جمله مرحوم خرازی را چراغ راه این روزنامه دانست و اظهار کرد: روزنامه توانست اطلاعات جبهه را سامان دهد و این افتخار برای روزنامه باقی ماند که کتاب ” درد” بهترین دستاورد امروز است؛ این کتاب تاثیر خود را خواهد گذاشت. یکی از دردها این است که هنوز جریانات سیاسی و خطی مانع از این می‌شود که آنچه را که درست است عرضه کنیم .

دعایی به سخنان آخوندی مبنی بر اینکه اجازه ساخت سریالی بر اساس کتاب “درد” داده نشده اشاره و اظهار کرد: ای کاش نهادهای ارجمندی که بودجه‌های کلانی دارند خارج از تشکیلات صدا و سیما این سریال را بسازند و اگر آن را در یک سایت و پایگاهی قرار دهند طرفداران خود را خواهد داشت و از طرفی حقایق و واقعیات تاریخی جبهه های جنگ تثبیت خواهد شد.

وی گفت: بعضی ها گفته‌اند که امام(ره) مانع پیشگیری از جنگ تحمیلی شدند و نسبت هایی داده شده مبنی بر اینکه من و شهید بهشتی و بازرگان به خدمت امام(ره) رسیدیم و گریه کردیم تا مانع ادامه جنگ شویم اما امام به ما محل نگذاشتند .

دعایی در پایان افزود: شهید بهشتی و بازرگان در قید حیات نیستند و تنها من هستم و با این گفته‌ها خواسته‌اند تا از من چهره‌ای خیرخواه ساخته شود چهره‌ای که خواسته از جنگ جلوگیری شود و امام سرسختی کردند و نپذیرفتند اما این مطلب دروغ محض است.

دردها نام خود را بر کتاب گذاشتند

صادق کرمیار نویسنده کتاب “درد” هم در این مراسم درباره روند شکل‌گیری این کتاب اظهار کرد: حمید آخوندی و علیرضا جلالی چندین سال قبل مرا به دفترشان دعوت کردند و از من خواستند تا کتابی درباره نیروهای اطلاعات عملیات ایران در جنگ تحمیلی بنویسم.

وی ادامه داد: سردار شهید احمد سوداگر در آن زمان برای مرحله تحقیق و پژوهش اثر بسیار کمک کردند و محمد مهین خاک جانباز دفاع مقدس نیز هر روز رزمندگان اطلاعات عملیات دوران دفاع مقدس را جمع می‌کرد و به گفت و گو با آنها می نشستیم و 6 ماه فیلم روایت خاطرات اطلاعات عملیات را می‌دیدم تا بتوانم این کتاب را بنویسم.

کرمیار تصریح کرد: به چند دلیل نام کتاب را درد گذاشته ام، یکی این بود که سریال تلویزیونی این کتاب آماده تولید بوده که به دلایلی جلوی ساخت آن گرفته شد که این اولین درد است، دیدم زحمات مهین خاکی و شهید سوداگر که برای ساخت سریال تلاش کردند باید جایی منعکس شود و به همین دلیل سال 84 این اثر را نوشتم.

این نویسنده افزود: درد دوم این است که در سالن باغ موزه دفاع مقدس که برای جانبازان و ایثارگران جنگ تحمیلی ساخته شده است جایی برای این که جانبازان با ویلچر به روی سن بیایند تدارک دیده نشده است و باید دید بقیه شهر برای جانبازان چگونه ساخته شده است پس درد برای دفاع مقدس زیاد است.

وی با بیان این که از واکنش جانبازان و ایثارگران و رزمندگان دفاع مقدس نسبت به کتاب هراس دارم، عنوان کرد: نمی دانم تا چه حد توانسته ام واقعیات دفاع مقدس را برسانم و اگر کاستی و نقصی در اثر وجود دارد از بچه های دفاع مقدس عذرخواهی می کنم.

کرمیار قصه‌گویی را خوب بلد است

محمد حسنی مدیر عامل بنیاد ادبیات داستانی هم در این نشست با بیان اینکه ما وظیفه و تکلیف داریم که به موضوع دفاع مقدس بپردازیم اظهار داشت: گنج های برداشت نشده از اقیانوس دفاع مقدس فراوان است امیدوارم اجازه دهیم تا سلایق مختلف ظهور و بروز کنند تا از این رفت و آمدها آثار خوبی شکل بگیرد.

مدیر عامل بنیاد ادبیات داستانی با طرح این سوال که چرا بنیاد ادبیات داستانی به حوزه دفاع مقدس می پردازد، اظهار کرد: ما در بنیاد به موضوعات مختلفی می‌پردازیم اما حوزه دفاع مقدس حوزه ویژه‌ای است زیرا جنگ جوهره انسان ها و ملت ها را متبلور می کند.

وی ادامه داد: جنگ حقیقت تاریخ را بر ملا می‌کند؛ تاریخ از ابتدای خود دو پاره است حق و باطل، موسی و فرعون است؛ نبرد بین حق و باطل موتور پیش برنده تاریخ است. گاهی روزمرگی‌ها و تجسد تمدنی و ویژگی نسیان آدمی حرکت تاریخ را می پوشاند.

حسنی با اشاره به اینکه جنگ بین حق و باطل سبب می شود تا عاشورا اتفاق بیفتد ادامه داد: مساله مهم این است که بعد از جنگ آثار پدیدارشناسانه ظهور می‌کنند . کتاب های عرصه دفاع مقدس تجربه های زیسته است که باید تولید شوند؛ کتاب هایی همچون دا، بابا نظر، کوچه نقاش ها و … مصادیقی از این آثار پدیدار شناسانه هستند.

مدیر عامل بنیاد ادبیات داستانی تصریح کرد: در کنار آثار پدیدارشناسانه آثار خلاقه نیز شکل می گیرند که اثر کرمیار پدیدارشناسانه و خلاقه، جذاب و روان است که با توجه به اینکه حجم قابل ملاحظه‌ای دارد اما خسته کننده نیست زیرا کرمیار قصه گویی را خوب می داند.

وی افزود: اگر کسی بخواهد به تنهایی بسیاری از اطلاعاتی که در این کتاب است را خودش پژوهش کند بسیار خسته کننده می‌شود اما در این کتاب این اطلاعات بسیار روان ارائه شده و اثری غنی است.

حسنی در پایان با بیان اینکه ما وظیفه و تکلیف داریم که به موضوع دفاع مقدس بپردازیم اظهار کرد: گنج های برداشت نشده از اقیانوس دفاع مقدس فراوان است امیدوارم اجازه دهیم تا سلایق مختلف ظهور و بروز کنند تا از این رفت و آمدها آثار خوبی شکل بگیرد.

به خاطر چند مسئول مملکتی، اجازه ساخت سریال را ندادند

حمید آخوندی در مراسم رونمایی از کتاب درد با بیان این که سال‌ها به عنوان رزمنده و در برخی اوقات به عنوان خبرنگار روزنامه اطلاعات در جنگ تحمیلی حضور داشته است، عنوان کرد: بعد از پایان جنگ وارد عرصه سینما و تلویزیون شدم و مرحوم ملاقلی پور در این راه من را کمک کردند.

وی ادامه داد: احساس وظیفه کردیم در سریالی 26 قسمتی قصه رزمندگان اطلاعات عملیات ، عملیات ولفجر و آزادسازی فاو را مبنا قرار دهیم و به این موضوع بپردازیم که بچه های اطلاعات عملیات چگونه یک سال و نیم کار کردند تا عملیات فاو با موفقیت انجام شود.

آخوندی گفت: برای نگارش فیلمنامه و کتاب فعالیت‌ها و عملیات رزمندگان اطلاعات عملیات صادق کرمیار را انتخاب کردیم چرا که خود او خبرنگار جبهه های جنگ تحمیلی ایران و عراق بود و همچنین از آقای مهین خاکی هم که در این سال ها در اطلاعات عملیات حضور داشته است برای تهیه خاطرات استفاده کردیم. شهید حاج احمد سوداگر از فرماندهان اطلاعات عملیات نیز در این راه ما را یاری داد و سعی کردیم از فرماندهان و مسوولان رده بالای آن دوران و خاطراتشان همچون آیت الله هاشمی رفسنجانی و … استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: به دلیل حضورشخصیت‌هایی همچون آیت الله هاشمی رفسنجانی، محسن رضایی، محمدباقر قالیباف و دیگر فرماندهان رده بالای آن دوران به ما اجازه ساخت این سریال را نداند. در آن دوران تولید اثر را با مشارکت 50 درصدی بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس پیش می بردیم، اما کار که جلو تر رفت و فیلمنامه کامل شد آنها گفتند که هاشمی رفسنجانی، قالیباف، رضایی و رشید را باید از فیلم نامه در بیاوریم و به همین دلیل این اثر تولید نشد و از طرف سیمای جمهوری اسلامی و بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس بلوکه شد. خوشحالم که ماحصل زحماتمان در قالب یک کتاب امروز رونمایی می‌شود.

تجمل درد برای عزت مردم، خوشایند است

مهین خاکی یکی از جانبازان عرصه دفاع مقدس هم در ادامه مراسم گفت: دردی که برای عزت مردم می‌کشیم، خوشایند است و تا زمانی که افرادی مثل ما هستند باید به رمان و قسمت خلاقانه اثر دفاع مقدس پرداخت.

وی ادامه داد: درد اصلی این است آدم هایی که همه چیز را فرهنگی ببینند نیستند؛ تا زمانی که افرادی مثل ما هستند باید به رمان و قسمت خلاقانه اثر دفاع مقدس پرداخت زیرا ممکن است بعدها بخشی را بلندپروازانه و یا بخشی را در داستان‌ها کوتاه ارائه کنند.

وی تصریح کرد: افرادی که برای کشور ما و جنگ شاخص اند نباید نام آنها پاک شود؛ کرمیار از میان همه اینها گلی را پرورش داده و اینکه او خسته کار فرهنگی است خوشایند است. امیدوارم جوان ترها تا زمانی که ما هستیم پا به عرصه بگذارند تا فرهنگ و عزت دفاع مقدس شکل بگیرد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.