شنبه 23 نوامبر 13 | 12:13
خالقی با سه اثر جدید به عمار می‌رود

«پوستین وارونه» ثابت کرد انجمن حجتیه فعال است

بعد از دیده شدن این مستند معلوم شد که واقعا انجمن حجتیه فعال است و این نکته از واکنش‌ها معلوم است حتی اعتراض‌هایی در پای برخی اکران‌ها فیلم صورت دادند و تلاش‌هایی برای بر هم زدن اکران‌ها انجام داده بودند که سعی کردیم مستدل پاسخ دهیم.


13901015170416_PhotoAمحمدمهدی خالقی از مستندسازان انقلابی است که سال گذشته با فیلم مستند «پوستین وارونه» درباره انجمن حجتیه در جشنواره فیلم عمار شرکت کرد و پس از پخش این مستند در جشنواره عمار، مستندش، یکی از جنجالی‌ترین مستندهای سال جاری تبدیل شد.

«پوستین وارونه» اولین کار تصویری درباره انجمن حجتیه بود

وی درباره این مستند و بازتاب‌های آن گفت: سوژه «پوستین وارونه»، انجمن حجتیه بود که اولین کار تصویری بود که به تاریخچه و مشکلات اعتقادی و شخصیت‌ها و موسسان آن می‌پرداخت.

خالقی با بیان اینکه این مستند 84 دقیقه بود، افزود: این مستند بعد از پخش در سومین جشنواره عمار اکران‌های متعددی در فضاهای مختلف دانشگاهی، مساجد، مدارس و محیط‌های دیگر داشت که بیشتر در قالب جشنواره عمار بود.

خالقی با بیان اینکه این مستند بازخوردهای مختلف خبری، تحلیلی و … داشت، تصریح کرد: در فضای مجازی موافقان و مخالفان انجمن حجتیه فعالیت متعددی درباره این مستند انجام دارند.

وی دیگر بازتاب‌های این مستند را چنین تشریح کرد: حتی در یکی از برنامه‌های VOA به این مستند پرداختند و یکی از اعضای انجمن حجتیه در آمریکا به این مستند توهین کرد لذا خوشحالم که مستند دیده شد و تذکری داد که انجمن حجتیه همچنان فعال است چرا که وقتی ما این مستند را می‌ساختیم برخی بر روی اینکه آیا انجمن همچنان فعال است، تشکیک می‌کردند.

خالقی افزود: اما بعد از دیده شدن این مستند معلوم شد که واقعا انجمن حجتیه فعال است و این نکته از واکنش‌ها معلوم است حتی اعتراض‌هایی در پای برخی اکران‌ها فیلم صورت دادند و تلاش‌هایی برای بر هم زدن اکران‌ها انجام داده بودند که سعی کردیم مستدل پاسخ دهیم.

رابطه مقاومت مردم سوریه و حوادث این کشور در مستند «نبرد با شیطان»

محمدمهدی خالقی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره آثاری که به چهارمین جشنواره عمار ارسال کرده، گفت: دو کار در حوزه بیداری اسلامی و یک کار درباره جنگ نرم به جشنواره عمار ارسال کردم.

وی افزود: کار اول اثری است به نام «نبرد با شیطان» که حاصل سفری است که سال گذشته به سوریه داشتم و درباره تحولات سوریه یک مستند کوتاه تولید کردیم.

خالقی با اشاره به موضوع و هدف این مستند گفت: این مستند نگرشی تاریخی دارد و حوادث اخیر این کشور را ریشه‌یابی تاریخی می‌کند.

وی افزود: این مستند تحلیل مبارزه ملت سوریه با اسرائیل است و به دنبال جواب دادن به این سؤال است که آیا حوادث پیش آمده برای سوریه در حمله همه جانبه علیه این کشور ربطی به مقاومت مردم سوریه دارد یا نه و این را چهره‌های مختلف سوری پاسخ داده‌اند.

نگاهی ایجابی به افغانستان در مستند «افغانستان من»

محمدمهدی خالقی کار دیگر خود را اثری به نام «افغانستان من» معرفی کرد و گفت: این مستند روایت یک دانشجوی افغانستانی است که به افغانستان امروز از بعد فرهنگ و تاریخ نگاه می‌اندازد.

وی با اشاره به موضوع این مستند، افزود: نگاه این مستند بیشتر درک ظرفیت‌های تاریخی افغانستان است و ما با نگاه مرسومی که درباره افغانستان وجود دارد این مستند را نساختیم بلکه نگاهی مقابل این امر داریم و دنبال نگاه سلبی نیستیم بلکه نگاه‌های ایجابی را دنبال می‌کنیم.

خالقی ادامه داد: مستند می‌خواهد ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی و تمدنی این کشور را به خود افغانستانی‌ها و ایرانی‌ها معرفی کند.

وی که پیش از این مجموعه مستندی درباره افغانستان تولید کرده که در شبکه خبر به نمایش درآمد، درباره تفاوت این دو مستند گفت: مستند «افغانستان من» اشتراکات کمی با مجموعه مستندی که درباره افغانستان ساختیم دارد و کاری نیمه بلند و مستقل است که البته بخشی از تصاویر این مستند در مجموعه مستند قبلی ما درباره افغانستان کار شده است.

خالقی همچنین اثر سومی که به چهارمین جشنواره عمار ارسال کرده را چنین معرفی کرد: این کار، مستندی به نام «خادم بیت‌الهدی» است که مستندی پرتره درباره یکی از شخصیت‌های فرهنگی مشهد به نام «حاج آقا افتخاری» است که در مشهد با نگاه فرهنگی خاصی به رفع محرومیت در مشهد اقدام می‌کند که شخصیت برجسته و البته غیرمشهوری است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.