مهدی فضائلی «کارشناس مسائل سیاسی، با اشاره به توافقات انجام شده در ژنو، اظهار داشت: ۱+۵ به این نتیجه رسید که جمهوری اسلامی در مسیر تثبیت توانمندی خود از هیچ تلاشی فروگذار نمیکند.
وی در ادامه با بیان اینکه در دولت جدید تاکنون تاکید بیشتری بر مسائل سیاستخارجی بوده است گفت: بر اساس مفاد توافقنامه ژنو ما گشایشهایی را درکوتاه مدت در عرصه اقتصادی کشور خواهیم داشت و مسیر پیش رو مسیر پر پیچ و خمی است.
فضائلی با بیان اینکه فعالیتهای هستهای ما همچنان ادامه خواهد داشت و متوقف نخواهد شد، تاکید کرد: بحث کاهش تحریمها تنها یک گشایش مقطعی را به دنبال خواهد داشت.
وی در واکنش به اظهارات متناقض وزرای ایران و آمریکا در خصوص به رسمیت شناخته شدن «حق غنی سازی» جمهوری اسلامی ایران، بیان داشت: بر اساس مفاد توافقنامه هر دو طرف میتوانند ادعا کنند که براساس توافقنامه صحبت میکنند.
فضائلی در ادامه توضیح داد: «حق غنی سازی» جمهوری اسلامی ایران در مقطع ۶ ماهه پذیرفته شده است، اما بعداز بازه زمانی ۶ ماهه شروطی گذاشته شده است.
این کارشناس سیاسی با بیان اینکه ایران در شرایط ناعادلانه دنیا قرار گرفته در حالی که هیچ نشانهای از غیرصلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای ما وجود ندارد، تصریح کرد: مذاکرات اخیر نتیجه مقاومت و پیشرفتهای ۱۰ ساله جمهوری اسلامی است که اگر این ایستادگیها نبود، مذاکرات تا این حد جدی نمیشد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه اظهارات مقامات آمریکایی و ۵+۱ تا زمانی اعتبار دارد که با مفاد توافقنامه در تعارض نباشد، اظهار داشت: برخی اظهارنظرهایی که خارج از مفاد و چهارچوب توافقنامه در عرصه رسانهای بیان میشود بیشتر جنبه تبلیغاتی و کاربردهای دیگری دارد.
فضائلی در ادامه با بیان اینکه ۱+۵ یک آزمون دشواری در خصوص به رسمیت شناختن حقوق ملت ایران پیش رو دارد، تاکید کرد: معلوم نیست این دستاورد مقطعی ما در ادامه مذاکرات هم به این شکل تأمین بشود و آنها حقوق ملت ایران را به رسمیت بشناسند.
وی در انتها با بیان اینکه اعضای ۱+۵ میخواهند در یک مقیاس بسیار کوچک و آزمایشگاهی حق غنی سازی را به ایران بدهند، تاکید کرد: از گنجاندن برخی کلیدواژهها در متن توافقنامه به نظر میآید که ۱+۵ چنین برنامهای را دنبال میکند.
Sorry. No data so far.