مراسم رونمایی و نصب تندیس «قیصر امینپور» فردا دوشنبه ۱۱ آذر با حضور جمعی از مدیران شهری و هنرمندان رونمایی میشود.
این مراسم ساعت ۱۵ عصر فردا، در محل نصب مجسمه واقع در جنوب میدان قیصر امینپور در سعادت آباد برگزار خواهد شد.
سازنده این تندیس «حسین علی عسگری» است که کار ساخت تندیس این شاعر ایرانی را به سفارش سازمان زیباسازی شهر تهران انجام داده است.
قیصر امینپور شاعر، نویسنده، پژوهشگر و استاد دانشگاه متولد ۱۳۳۸ در گتوند خوزستان بود که تحصیلات خود را در رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران دنبال کرد و در بهمن ماه سال 1376 با دریافت مدرک دکترای زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد.
زندهیاد قیصر امین پور از زمرهِ شاعرانی بود که از همان آغاز فعالیت های حوزه هنری به جمع گروه شعر حوزه پیوست و همگام با سایر شاعران فعال حوزه هنری در بسیاری از شب های شعر برگزار شده در جبهه های دفاع مقدس شرکت کرد و در مناطق مختلف عملیاتی به شعرخوانی پرداخت.ا و عضو شورای شعر و ادبیات حوزه بود و در تشکیل جلسات شعرخوانی و نقد و بررسی شعر و تشویق و ترغیب شاعران جوان انقلاب نقش مؤثر و ارزنده ای داشت. سپس به جمع نویسندگان و شورای سردبیری مجله سروش نوجوان پیوست . او همچنین به تدریس زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه اشتغال داشت.
وی در آخرین روزهای سال 1377 دچار سانحه تصادف در جاده کناره شمال گردید و به شدت مجروح شد. شدت جراحات وارده به امین پور به حدی بود که وی به دفعات تحت عمل های مختلف جراحی قرار گرفته و برای ادامه معالجات برای مدت کوتاه به کشور انگلستان اعزام شد. وی در سال 1381 تحت عمل پیوند کلیه قرار گرفت و بهبودی نسبی یافت. قیصر امین پور در سال 1367 از مؤسسه گسترش هنر، جایزه ویژه نیما یوشیج را دریافت کرد. همچنین در سال 1378 از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یکی از شاعران برتر دفاع مقدس در دهه های 60 و 70 برگزیده شد.
او سر انجام در آبان ماه 1386 دار فانی را وداع گفت.
از جمله آثار این شاعر شناخته شده ایرانی میتوان به طوفان در پرانتز (نثر ادبی) ،منظومه ظهر روز دهم، مثل چشمه، مثل رود (شعر نوجوان)، بی بال پریدن (نثر ادبی)، مجموعه شعر آینه های ناگهان، به قول پرستو (شعر نوجوان)، گزینه اشعار( مروارید)، مجموعه شعر گل ها همـه آفتابگردان اند و دستور زبان عشق اشاره کرد.
Sorry. No data so far.