دوشنبه 02 دسامبر 13 | 11:14

افراط در نقد و گاف انتخاب!

مهدی عامری

سفر رییس‌جمهور روحانی به منطقه زلزله‌زده برازجان اقدام شایسته‌ای از سوی رییس‌جمهور بود که نشان داد سنت حسنه سفر به متن مردم هم چنان پا برجا مانده است و بر خلاف بسیاری از اقدامات مثبت دولت نهم در دولت جدید باطل شد این رویه باطل شدنی نیست.


تریبون مستضعفین-مهدی عامری

بی‌تردید یکی از اقدامات قابل قبول و دفاع دولت نهم و دهم ابتکار سفرهای استانی هیئت دولت بود. سفرهای استانی فاصله مسئولین با مردم را کم کرده و راه را برای برطرف کردن مشکلات هموار می‌نمود. این تدبیر اساسی دولت نهم به شدت مورد حمایت رهبری گران‌قدر قرار گرفت و بارها ایشان به طور خاص از سفرهای استانی دولت قدرانی کرد به‌عنوان نمونه ایشان فرمود:

«در رساندن خدمت به افراد محروم جامعه و عدالت، به اعتقاد من اين مسئله‏ سفرهاى استانى‏ خيلى مهم است. اين كارى كه آقايان بر دوش گرفتيد و راه افتاديد و رفتيد و همه جاى كشور را زير پا گذاشتيد و با مردم تماس گرفتيد و از نزديك درد دلهاى مردم را- كه از زبان مسئولينشان، ائمه‏ جمعه‏شان و افراد شاخصشان گفته مى‏شود- شنيديد، خيلى به نظر من خوب است. بنده خودم سالهاست در مسائل اجرائى و غير اجرائى اين كشور هستم؛ اما وقتى به يك منطقه‏اى مسافرت مى‏كنم و برمى‏گردم، معلومات من نسبت به آن منطقه چند برابر معلوماتى مى‏شود كه انسان از روى كاغذ و در گزارشها و به‏طور كلى مى‏بيند. رفتن به سفر و مواجه شدن با واقعيتهاى زندگى مردم، خيلى چيز مهمى است. چطور ممكن است كسى اين را انكار كند يا در باره‏اش ترديد كند يا در فایده و سود او تشكيك كند؟ اين خيلى كار مهمى است. اين كار را شماها داريد انجام مى‏دهيد». (در ديدار رئيس‏جمهور و اعضاى هيئت دولت 4/6/86)

«البته اين حركت دولت بسيار حركت خوب و مباركى است. بنده قدردانى مى‏كنم از اين حركت مجموعه دولت كه به شهرها مى‏روند، به راههاى دور مى‏روند، مشى مردمى‏ اتخاذ مى‏كنند؛ اين‏ها باارزش است. با همه‏ شهرها از دور و نزديك ملاقات مى‏كنند. بعضى از شهرها هستند كه مردم آن‏ها يك مدير كلّ را هم هرگز نمى‏توانسته‏اند ببينند، حالا رئيس‏جمهور را، وزير را، نزديكِ خودشان مى‏بينند، با آن‏ها حرف مى‏زنند؛ اين‏ها باارزش است. ما بايد قدردان اين چيزها باشيم. مصوباتى هم كه در استانها تصويب مى‏شود، اگر فرض كنيم بعضى از اين مصوبات هم اجرا نشود، آنچه كه اجرا مى‏شود، براى استانها مغتنم است و باارزش است». (در اجتماع بزرگ مردم يزد 86/10/12)

«این دولت انصافاً دولت پركار و در بعضى از خصوصيات نمونه است. اينكه به همه‏ شهرها مى‏روند، اين خيلى براى من‏ مهم است؛ خيلى براى من جالب است. رئيس‏جمهور، وزير و مديران ارشد اجرائى كشور به شهرهاى مختلف مى‏روند. اين رفتن به شهرها خيلى تأثير دارد. بعضى مى‏گويند آقا ما گزارشها را كه مى‏خوانيم؛ نه، گزارش خواندن فرق مى‏كند با رفتن. شايد بيش از اغلب مديرها براى من گزارش مى‏آيد. وقتى انسان مى‏رود به يك شهرى، مى‏رود به يك استانى‏، مى‏نشيند با يك مردمى، مى‏نشيند با يك مجموعه‏ى جوانى، مى‏بيند گزارشها با آنچه كه واقعيت است، تفاوتهائى دارد. انسان آنچه كه مى‏بيند و مى‏شنود، از گزارش خيلى باارزش‏تر است. اين كار را امروز دولت دارد مى‏كند. به همه جاى كشور سفر مى‏كنند. يك گوشه‏اى از اين را مى‏گيرند، تبديلش مى‏كنند به نقطه‏ ضعف و ايراد گرفتن. چرا در اين سفر صد تا مصوبه داشتيد؛ در حالى كه پنجاه‏تايش بيشتر قابل عمل نيست؟ خيلى خوب، حالا پنجاه‏تايش عمل بشود؛ اين بهتر از هيچى نيست؟ اين‏ها ايجاد يأس است. ايرادتراشى‏هاى بيخود: چرا به فلان سفر رفتيد؟ چرا به فلان سفر نرفتيد؟ اين‏ها اشكال‏تراشى‏هائى است كه يأس‏آفرين است». (ديدار دانشجويان دانشگاه‏هاى استان يزد86/10/13)

روحانی زلزله برازجان

آقای روحانی در گزارش صد روزه خود بدون اشاره به ثمرات مبارک سفرهای به بخش‌های عمل نشده سفرهای استانی اشاره کرد و گفت: «در این هشت سال در سفرهای استانی، تعهداتی که داده شده ۲۱۱ هزار میلیارد تومان است. از این تعهد فقط ۳۲ درصد انجام شده است. ۶۸ درصد برای دولت‌ بعدی باقی مانده است. از آن طرف اعتبارات و تسهیلاتی که در همین سفرهای استانی به مردم تعهد شده، ۳۰ درصد این تسهیلات تحقق یافته و ۷۰ درصد باقی مانده است. در مجموع اگر بگوییم که ۳۰ درصد تعهد داده شده و ۷۰ درصد تعهد باقی مانده، اگر همان پول و امکانات باشد، یعنی ۱۶ سال طول می‌کشد تا آن تعهدات را بخواهیم عملی و اجرایی کنیم. آمار و ارقامی که مسئولین به من داده اند پروژه‌های عمرانی که در کشور، کلنگ زده و شروع شده و فقط بخشی از آن اجرا شده، ۴۰۰ هزار میلیارد تومان تعهد است».

سفرهای استانی دولت نهم ریشه در شعاری داشت که در ایام انتخابات نهم ریاست جمهوری مردم برای نامزد خود انتخاب کرده بودند و آن مردی از جنس مردم بود. حضور احمدی‌نژاد در متن مردم و سفر به نقاط دورافتاده و نزدیکی با اقشار مردم و بوسیدن دست مردم و خاکساری نسبت به مردم امری بود که دوست و دشمن بدان اذعان داشتند و چنان واضح بود که انکارش به انکار بدیهیات می‌ماند!

امام خامنه‌ای در تبیین امتیازات خاص دولت نهم به مردمی بودن آن تاکید کرده و فرمود: «امتياز سوم هم روحيه‏ى مردمى‏ و خاكى اين دولت‏ است؛ اين هم خيلى باارزش است؛ اين را قدر بدانيد. شما امتيازتان به تشخص ظاهرى و شكل و قيافه نيست؛ امتيازتان به همين است كه خودتان را با مردم هم‏سطح كنيد، به شكل مردم و در ميان مردم باشيد، با مردم تماس بگيريد، با آن‏ها انس پيدا كنيد، از آن‏ها بشنويد. اين امتياز بزرگى است و در شما هست؛ آن را حفظ كنيد و نگه داريد» (ديدار رئيس‏جمهورى و اعضاى هيئت دولت‏87/6/2 )

سفر رییس‌جمهور روحانی به منطقه زلزله‌زده برازجان اقدام شایسته‌ای از سوی رییس‌جمهور بود که نشان داد سنت حسنه سفر به متن مردم هم چنان پا برجا مانده است و بر خلاف بسیاری از اقدامات مثبت دولت نهم در دولت جدید باطل شد این رویه باطل شدنی نیست. همان طور که امام خامنه‌ای در ایام قبل از انتخابات فرموده بود دولت جدید باید نقاط وقت دولت قبل را حفظ کند و گویا آقای روحانی به این توصیه عمل کرده است.

اما برای مردمی که هشت سال رییس‌جمهور خود را در میان مردم دیده‌اند و با او حشر و نشر داشته‌اند، به او دست داده‌اند، با او قدم زده‌اند، صحبت کرده‌اند و … سفر رییس‌جمهور به منطقه زلزله‌زده یک اتفاق طبیعی و معمول است. اما حامیان دولت یازدهم با آب و تاب فراوان این سفر را پوشش دادند تا نشان دهند برای آنها چنین امری چقدر عجیب است که می‌تواند ارزش خبری در حد صفحه یک روزنامه ایران (نگاه کنید به مطلب وقتی رئیس‌جمهور آمد در صفحه اول این روزنامه در تاریخ 10 آذر 92) و تیتر یک سایت انتخاب داشته باشد!

iran-newspaper

اما جالب اینجاست سایت انتخاب در حالی به آن سفر آقای روحانی پرداخته است که عنان قلم از کف داده و در نقد دولت نهم تا جایی افراط کرده است که سفرهای استانی و هزاران دیدار احمدی‌نژاد با مردم را ندید گرفته است و آن قدر در این قضیه از دایره اعتدال و انصاف دور شده است که حاضر به درج اشتباهی فاحش شده است.

سایت انتخاب با اشاره به زلزله ورزقان نوشته است:

«اگرچه در دوره دولت قبل و حتی پیش از آن در زمان شهرداری محمود احمدی‌نژاد صدا و سیما و رسانه‌های رسمی تبلیغ زیادی در مورد مردمی بودن احمدی‌نژاد و همدردی وی با مردم محروم آسیب‌دیده انجام داده و وی را «رجایی زمان» و «مردی از جنس مردم» جلوه دادند اما هرچه زمان پیش‌رفت این شعارهای پوپولیستی رنگ باخت و مردم جز فشار تورم و گرانی و تحریم‌های ناشی از سو مدیریت و افراطی‌گری چیزی را احساس نکردند. این فشار وقتی به اوج خود رسید که سال گذشته و در ماه مبارک رمضان، آذربایجان در سوگ زلزله‌ای خانمان‌برانداز نشست و صدها هم‌وطن ترک زبان جان خود را از دست داده و بسیاری نیز مجروح و بی‌خانمان شدند.
طبیعتاً انتظار این مردم از مسئولین آن بود که بلافاصله به یاری آنان بشتابند اما رییس دولت، حتی از دادن پیامی ساده هم خودداری کرد و نه تنها خود به سفر خارجی رفت بلکه مسئولینی که برای رسیدگی به مشکلات مردم بودند، نظیر وزیر راه و مسکن را به همراه خود برد و جالب تر آنکه چند روز پس از این زلزله ناگوار، به علت فوت چاوز ضمن صدور پیام تسلیت، راهی ونزوئلا شد تا در مراسم تدفین وی شرکت کند». 

این در حالی است که زلزله ورزقان در مرداد 91 رخ داد و چاوز در اسفند 91 از دنیا رفت! به نظر آنچه منظور سایت انتخاب بوده است سفر آن زمان احمدی‌نژاد به مکه برای نشست سازمان همکاری اسلامی بوده است که با دعوت پادشاه عربستان صورت گرفت. البته سایت انتخاب باید توضیح دهد چگونه است امروز ارتباط به کشورهای عربی و همسایگان مهم تلقی می‌شود اما سفر رییس‌جمهور ایران به شرکت در اجلاس فوق‌العاده سران سازمان همکاری کشورهای اسلامی که با بدرقه دکتر ولایتی هم صورت گرفت کم ارزش به حساب می‌آید؟

افراط به نقد کار را به چنین گافهای فاحشی نیز می‌رساند. هم چنین بر خلاف ادعای این سایت هیئت دولت در روز زلزله پیام تسلیتی صادر کرده است   همچنین آقای رحیمی به‌عنوان معاون اول رییس‌جمهور در بین مجروحین حاضر شد.

نکته قابل‌توجه دیگر اینکه که دولت نهم در آبان سال 84 بدون آنکه زلزله‌ای در خراسان جنوبی رخ دهد اولین سفر استانی خود را انجام داد و به میان مردم رفت و در بیش از صد سفر استانی رییس‌جمهور یک خبر از برخورد نامناسب و بی‌احترامی محافظان رییس‌جمهور با مردم شنیده نشد!

به نظر حامیان دولت راست‌گویان و احیاگر اخلاق از هر وسیله و سخنی برای تخریب دولت قبل دریغ نخواهند کرد. شایسته است رییس‌جمهور نسبت خود با این‌گونه اظهارنظرها را روشن کند تا این بداخلاقی‌ها به‌پای ایشان نوشته نشود.

همچنین شایسته است با توجه به این منطق که «حمایتها و تشکرهای رهبری راه را بر اما و اگرها می‌بندد» که توسط آقای هاشمی بیان شده است، دولت جدید و همفکران او در مورد سفرهای استانی و مردمی بودن دولت قبلی اما و اگری نکنند!

  1. احمد
    2 دسامبر 2013

    شما که در فحاشی به احمدی نژاد با بقیه همنوا شدید و به فحش‌هایی مانند منحرف دادن به او افتخار می‌کنید، لازم نکرده به اسم دفاع از او جواب روحانی را بدهید.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.