سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در این رابطه اعلام کرد: بیماری ایدز که به سیستم ایمنی بدن آسیب میزند موجب میشود که افراد مبتلا در برابر بسیاری از عفونتها از جمله آلودگیهای ناشی از باکتریها و دیگر میکروبهای بیماریزا که عامل مسمومیت مواد غذایی هستند، آسیبپذیرتر شوند.
در صورتی که فرد آلوده به ویروس ایدز به مسمومیت غذایی مبتلا شود معمولا دوره بیماری طولانیتری را سپری خواهد کرد و ممکن است در بیمارستان بستری شود و یا حتی با یک مسمومیت ساده غذایی جان وی به خطر بیافتد. به این ترتیب این درصد بالای آسیبپذیری در بیماران ایدزی ایجاب میکند که در انتخاب نوع مواد غذایی برای آنها دقت بیشتری صورت گیرد.
مصرف برخی از انواع مواد خوراکی برای مبتلایان به ایدز خطرناکتراست. به طور کلی مواد غذایی که بیشتر احتمال آلوده شدن به باکتریها و ویروسهای مضر را دارند به دو گروه تقسیم میشوند که عبارتند از:
– سبزیجات و میوههای تازه و خام
– برخی محصولات حیوانی همچون شیر، پنیر، تخم مرغ خام یا عسلی و گوشت خام
خطری که میتواند مصرف این مواد خوراکی در بدن ایجاد کند به منشا یا مقصد غذا و چگونگی فرآوری، نگهداری و آمادهسازی ماده غذایی مربوط میشود.
سازمان غذا و داروی آمریکا و دپارتمان کشاورزی این کشور به افراد مبتلا به ایدز یا افرادی که مسئول تهیه غذا برای این بیماران هستند رعایت موارد زیر را توصیه میکند:
– شستوشوی مناسب دستها و ظروف تهیه غذا: باکتریها میتوانند در تمام فضای آشپزخانه منتشر شوند و به دستها، سطوح مخصوص برش غذا و وسایل آشپزخانه و مواد خوراکی نفوذ کنند.
– جداسازی مواد غذایی از یکدیگر: گوشت خام باید از دیگر مواد خوراکی جدا شود. ترکیبات مسمومیتزا میتوانند به راحتی از برخی مواد غذایی آلوده به غذاهای دیگر منتقل شوند. بنابراین تفکیک غذاها از یکدیگر برای حفظ سلامت آنها ضروری است.
– پخت غذا در درجه مناسب: مواد خوراکی زمانی در سلامت کامل طبخ میشوند که دمای داخلی آن به حد کافی افزایش یابد که باکتریهای مضر و عوامل بیماریزا را از بین ببرد.
– فریز کردن مناسب ماده خوراکی: فریز کردن مواد غذایی در سرمای بالا، رشد باکتریهای مضر را متوقف میسازد.
Sorry. No data so far.