شنبه 07 دسامبر 13 | 17:41
سعید جلیلی در دانشگاه تهران

ما در پافشاری بر حقو‌ق‌ و ایستادگی در برابر آمریکا استثنا هستیم

اگر افرادی بخواهند با شعارهای مدرن و نگاه‌های لیبرالیستی همان تفکرات دوران قرون وسطایی را برای محدود کردن پیشرفت این ملت فراهم کنند، این نشاندهنده کودنی و عقب ماندگی ذهنی آنهاست؛ ملت ما اجازه نمی‌دهد یک قدرت استکباری بخواهد حقوق ما را برای ما تعریف کند، ملت اجازه نمی‌دهد یک قدرت استکباری بخواهد برای حقوق و آزادی ملت ما، حدود و شروط تعیین کند.


سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی عصر امروز در مراسم روز دانشجو که در محل دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار داشت: برایم جای خوشحالی است که در 16 آذر در جمع دانشجویان انقلابی حضور یافتم. 16 آذر بیانگر 60 سال آزادیخواهی یک ملت است، 16 آذر بیانگر 60 سال پیشتازی یک ملت برای آزادی است. آنهم با یک نگاه و افق درازمدت و جامع.

jalili 16azar92_2

وی افزود:‌ 16 آذر، 60 سال فهم صحیح یک ملت از موانع آزادی را نشان می‌دهد، 16 آذر، 60 سال حق طلبی یک ملت و مقابله با زیاده خواهی‌هاست. 16 آذر نشان می‌دهد 60 سال ایستادگی نه تنها در برابر زور بلکه در برابر تزویر بوده است. 16 آذر، 60 سال ایستادگی در برابر زور و درک صحیح از تزویر دشمن است، اگر تزویر دشمن را نشناسیم دشمن در هزینه‌ای که برای اعمال زور خواهد پرداخت، این هزینه کاهش خواهد یافت، شما نمی‌توانیم به راحتی و خوبی مبارزه کنید مگر زمانی که درک صحیحی از واقعیت صحنه داشته باشید.

جلیلی با اشاره به مختصاتی که 16 آذر اتفاق افتاد، گفت: 16 آذر، 8 سال بعد از جنگ جهانی دوم رخ داد، آن زمان چند قدرت با اتکا به زور، مناسباتی را برای جهان تعریف و انحصاراتی را برای خودشان ایجاد کردند، بعد از جنگ جهانی دوم افراد آمدند و به شهروند درجه یک و دو تقسیم کردند، برای برخی قدرت‌ها امتیازاتی در نظر گرفتند که یکی از آنها حق وتو بود، گفتند کسانی که قدرت دارند باید بتوانند متمایز شوند و بدین شکل، انحصارات ایجاد شد. انحصاراتی که منافع آنان را تامین کرده بود، اگر سایرین می‌خواستند پیشرفت کند باید پیشرفت آنان به گونه‌ای بود که منافع آنان تحت‌الشعاع قرار نمی‌گرفت.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد:‌ از نظر آنان حق دیگران زمانی است که رضایت و اعتماد آنان جلب شود. اعتماد سازی جزو مفاهیمی است که بر یک دیدگاه و رویکردی برای حفظ منافع آنان است.

وی با اشاره به حمله هسته‌ای آمریکا به ژاپن خاطرنشان کرد: چندی پیش در دیدار با نخست‌وزیر ژاپن، به من گفت که حزب آنان برای اولین بار پس از 61 سال توانست رای بیاورد. چون شعار برچیده شدن پایگاه‌های نظامی آمریکا را داده بودند، او می‌گفت با این شعار وارد انتخابات شدیم ولی نمی‌توانیم آن را محقق کنیم، یعنی کشوری مانند ژاپن که تمامی همراهی را با آنها دارد، بعد از 65 سال، هنوز آمریکایی‌ها می‌گویند باید پایگاه‌های نظامی آنها در این کشور باشد و باید بگویم این تفکر را القا می‌کنند که ما (اشاره به ژاپنی‌ها) مستحق چنین بمباران هسته‌ای بودیم چون برای صلح جهانی نیاز بود.

جلیلی بر همین اساس یادآور شد: این موضوع به آن معناست که مناسبات در عرصه بین‌المللی وقتی بر مبنای قدرت تعریف شود، فهم این واقعیت دارای اهمیت بسیاری است، باید بدانیم هم اکنون چنین نظمی بر جهان حاکم شده است، البته این موضوع یک مبنای تئوریک دارد، آنان وقتی چنین رفتاری دارند، بر مبنای یک اندیشه و تئوری لیبرالیسم است.

jalili 16azar92

نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: اگر یک رفتار استکباری امروز از سوی برخی قدرت‌ها و در راس آن آمریکا شاهد بودیم، باید بدانیم این رفتار مبتنی بر تئوری لیبرالیسم است. جالب این است افرادی که این گونه ایدئولوژیک خود را دنبال می‌کنند، به من و شما می‌گویند عرصه سیاست خارجی، عرصه ایدئولوژیک نیست بلکه عرصه واقعیت‌هاست، باید بگویم کشته شدن ده‌ها میلیون انسان در یک قرن اخیر نتیجه چنین تفکری است که می‌گویند عرصه سیاست خارجی عرصه واقعیت‌هاست.

جلیلی یادآور شد: اینجاست که درک عمیق از رویکرد دشمن ضرورت می‌یابد که چگونه این ادبیات نظری را شکل دادند.

وی با بیان اینکه آنان می‌خواهند واقعیت نه بر مبنای حقیقت و عدالت بلکه بر مبنای قدرت ایجاد شود، تصریح کرد: شاهدیم آنها اینگونه زورگویی و تزویر را شکل می‌دهند به گونه‌ای که کشوری مانند ژاپن بعد از گذشت 65 سال می‌گویند باید رضایت آنان را جلب کنند، چنین تفکری نمی‌تواند افرادی که استکبار را به چالش می‌کشد بپذیرد.

جلیلی با بیان اینکه بدون شک دانشگاه نقش کلیدی در این زمینه داشته است،‌متذکر شد:‌ دانشگاه نشان داد می‌تواند به تنهایی در برابر آمریکا بایستد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: دانشگاه در 13 آبان نشان داد که می‌شود آمریکا را مفتضح و از استقلال و آرمان‌های یک کشور دفاع کرد. دانشگاه و شهدای هسته‌ای نشان دادند نه تنها بدون آمریکا بلکه در مبارزه با آمریکا می‌توان پیشرفت کرد. 16 آذر، 60 سال عقب ماندگی آمریکا در درک واقعیت این ملت است. تمام راهبردهایی که آنان برای مقابله با این ملت و حقوق مردم به کار بردند، آزادی این ملت را نشانه گرفته است،‌وقتی صحبت از گزینه نظامی می‌شود، نشان می‌دهد که امروز با دشمنی روبرو هستیم که منطق او زور است نه استدلال.

به گزارش فارس، این جملات جلیلی با شعار پی در پی «مرگ بر آمریکا» دانشجویان مواجه شد.

سعید جلیلی در بخش دیگری از سخنانش گفت:‌ امروز ملت ما یک نظام جمهوری اسلامی دارد، نظامی که جمهوریت آن پشتوانه اسلامیت آن است و اسلامیت آن حافظ جمهوریت آن است. این نظام یک قدرت بزرگ است، چنان جمهوریت و اسلامیت در کنار هم قرار گرفتند که یک قدرت بزرگ از آن بوجود آمده است.

وی تاکید کرد:‌ در همین کشور وقتی عده‌ای می‌خواستند اختلاف 11 میلیون رای مردم را نادیده بگیرند، ولایت فقیه و اسلامیت نظام مانع وتوی رای مردم شد. همچنان که جمهور مردم ما نظامی را شکل دادند که پشتوانه نظام در همه عرصه‌ها بودند.

دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی در ادامه سخنانش تاکید کرد: اگر افرادی بخواهند با شعارهای مدرن و نگاه‌های لیبرالیستی همان تفکرات دوران قرون وسطایی را برای محدود کردن پیشرفت این ملت فراهم کنند، این نشاندهنده کودنی و عقب ماندگی ذهنی آنهاست؛ ملت ما اجازه نمی‌دهد یک قدرت استکباری بخواهد حقوق ما را برای ما تعریف کند، ملت اجازه نمی‌دهد یک قدرت استکباری بخواهد برای حقوق و آزادی ملت ما، حدود و شروط تعیین کند.

جلیلی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: معاهده NPT هیچ گونه محدودیتی برای بهره‌برداری صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای از جمله غنی‌سازی اورانیوم و چرخه سوخت نپذیرفته است، ملت ما اجازه نمی‌دهد یک قدرت استکباری بخواهد تکالیف بیشتر یا حقوق کمتری را برای ما تعیین کند، آمریکا نمی‌تواند با تعیین تکالیف بیشتر یا حقوق کمتر، ما را در NPT و در حقوقی که داریم، استثنا قرار دهد، بلکه باید بدانند ما در پافشاری در حقو‌ق‌مان و ایستادگی در برابر زیاده خواهی‌های آمریکا استثنا هستیم، ما امروز در یک حرکت گسترده و رهبر معظم انقلاب و نظام و ملت به یک افق بلند برای رسیدن به یک تمدن اسلامی می‌اندیشیم.

وی ادامه داد: در 34 سال گذشته، آمریکا می‌خواست ما را از مظاهر پیشرفت متوقف کند اما باید بداند این یک خیال خام و خوابی بی‌تعبیر است.

این جمله جلیلی با تکبیر مکرر حضار مواجه شد.

دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی بر همین اساس یادآور شد: آنچه این همه پیشرفت و موفقیت‌ها را برای جامعه و مردم ما به ارمغان آورده همان اندیشه دینی و وحدت است، باید تلاش کنیم موانع اصلی را از سر راه پیشرفت این نظام برداریم تا در جهت دفاع از آرمان‌ها، ارزش‌ها و حقوق ملت حرکت کنیم، ملت ما امسال حماسه‌های بزرگی را رقم زدند که باید با حماسه اقتصادی کامل شود.

جلیلی تاکید کرد: آمریکا و هیچ قدرت استکباری نمی‌توانند در صفوف به هم پیوسته مردم و پیشرفت‌های ما رخنه ایجاد کنند بلکه ما روز به روز با پیشرفت‌هایمان آنان را غافلگیر خواهیم کرد.

وی در پایان گفت: آنان شاید بتوانند برای ما اذیت و آزار ایجاد کنند اما نمی‌توانند مانع پیشرفت ما شوند، این وعده خداست.

  1. حکمت
    7 دسامبر 2013

    درود بر جلیلی

  2. مسعود
    7 دسامبر 2013

    تو دیگر ساکت شو آقای جلیلی که هر چه می کشیم از دست تو است.
    اگر ذره ای درایت و بلکه غیرت در وجود تو بود می دانستی که محدود کردن مذاکرات هسته ای 6 کشور زورگو تنها معنایش پذیرش سیادت این 6 کشور بر دنیا و البته ایران است. یعنی دادن ابتکار عمل به دشمن. آن وقت خیال کردی حالا مقاومت و نه گفتن به این 6 مشور کافیست! در حالی که اگر واقعا اهل مقاومت بودی اصلا نمی پذیرفتی که برای حقوق ایران با یک دایره بسته زورگو و قلدر مذاکره کنی.
    این تو بودی که می دانستی مردم به درست یا غلط تو را نماد مقاومت هسته ای می دانند اما باز هم خود را به معرض انتخابات آوردی تا خود بخود حضور تو به رفراندم هسته ای تبدیل شود.

    این تو بودی که می توانستی با تنها یک اشاره به سوابق راست سنتی حسن روحانی حقیقت او را برای مردم نشان دهی اما دقیقا در دام او افتادی و بحث را به ناموس ملی یعنی موضوع هسته ای کشیدی و فکر هم نکردی که الان مردمی که مناظره را می بینند از این بحث خسته اند و مشمئز خواهند شد.

    این تو بودی که در حماقت تاریخی خود به عنوان سخنران در 13 آبان حاضر شدی تا همه دنیا فکر کند که آنها که در ایران 13آبان دارند و مرگ بر آمریکا می گویند تنها اقلیت رای دهنده به جلیلی هستند! در حالی روحانی دو دولتش حتی در حد یک عضو دولت و نماینده هم در این مراسم شرکت نکردند. ای کاش می گذاشتی فرمانده سپاه یا سردار سلیمانی جای تو حرف بزند.

    متاسفم آقای جلیلی.
    تو بهترین غضنفری بودی که زیبترین گل به خودی های طلایی را در حساسترین لحظات وارد دروازه ما کردی اما خودت متوجه نیستی که چه کردی.

    • منیژه
      7 دسامبر 2013

      چقدر بی ادب!
      چقدر تحلیل هاتون غلط و به دور از منطق است . حداقل اخبار ۱۳ ابان را سرچ کن ببین کودوم وزرا تو مراسم حاضر بودند.
      به نظر دولت لب مرزی روحانی الان نماد اکثریت ملت ایران است؟ اینطور نمیشه با عقده حرف زد این ملت همان‌ها هستند که که به احمدی نژاد رای داند و الان هم گروهی شون به روحانی رای دادند و اون را انتخاب کردند. نمیشه گفت آن‌ها که رای نیاورده اند خفه شوند.

    • مسعود
      7 دسامبر 2013

      کجایش به دور از منطق است؟
      شما چه بخواهید و چه نخواهید الان روحانی رای اکثریت را دارد ولو لب مرزی و جلیلی تنها رای یک اقلیت محض محسوب می شود. دیدید که نماینده اکثریت و آدمهایش هم هیچ حضوری در 13 آبان نداشتند.

      من کی نوشتم خفه شوند؟ گفتم همین حرفها را رییس سپاه هم می توانست بزند و نماینده اقلیت هم محسوب نمی شد.
      اما اصلا بحث تعداد آرا نیست.
      بحث بی بصیرتی امثال جلیلی است که خیال می کنند تنها گرفتن مواضع آتشین و انقلابی کافیست. کسانی که فاقد هر نوع خلاقیت و موقع شناسی هستند.
      تا امثال جلیلی مقتدای شما محسوب می شوند که با نگاه اخم آلود و نخبگانی و خود از موضع آقا بالاسر با مردم صحبت می کنند به هیچ وجه نباید انتظار داشت مردم از ضد انقلاب رویگردان شوند.

  3. ناشناس
    7 دسامبر 2013

    آره شما استثنا هستید

    وزیر خارجه آمریکا نیم ساعت دم درش بوده آقا قهر تشریف داشتند ..

  4. محمّدرضا
    10 دسامبر 2013

    برادر بابصیرت ، خواستم به شما بگم مرجع تشخیص بصیرت شما نیستید. بترسید از اون روزی که به خاطر تهمت ها مورد بازخواست قرار بگیرید و بیشتر بیاندیشید.

    • مسعود
      11 دسامبر 2013

      یعنی شما اینقدر از درک محسوسات و آنچه عیان است عاجزید که آن را تهمت می نامید؟
      شما کارتان از بی بصیرتی گذشته و به خود را به خواب زدن رسیده.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.