چهارشنبه 18 دسامبر 13 | 12:22

این فیلم به نماز اهانت نکرده است

خیلی‌ها می‌گویند «سر به مهر» درباره نماز است. مقدم دوست اما می‌گوید «سر به مهر فیلمی دربارهٔ خجالت است». او خجالتی را می‌گوید که خیلی از ما تجربه کرده‌ایم. خجالت از نماز خواندن!


نگران نشوید! کسی در فیلمش به نماز هیچ اهانتی نکرده است. اما این تیتر بخشی از درد سینمای امروز ما است. حتما باید فیلمی توهین کرده باشد تا خوب بفروشد. حتما باید این و آن به فیلمی اعتراض داشته باشند تا همه گردن‌ها افراشته شود و سرک بکشند که چی بود و کجا بود؟ ماجراهایی که بر فیلم «زندگی خصوصی» و «گشت ارشاد» گذشت هنوز در ذهن‌ها تازه است. شاید خود شما هم اگر به جای این تیتر، می‌نوشتیم «کسی در مورد نماز یک اثر هنری تولید کرده است» به دنبال خواندنش نمی‌آمدید.

سینما با همه تاثیرگذاری‌اش، جایگاه خود در ایران را ندارد و این هم، بخشی است از این بیماری چندین سالهٔ «فرهنگ» که با سِرُم نفت هنوز زنده است. دردی که حوصلهٔ شرحش در این نوشته نیست اما به حتم باید به دنبال راهی برای خلاصی از این «بدفرهنگی» بود.

این مقدمه‌ای بود برای حرف زدن درباره «سر به مهر»؛ اولین فیلم سینمایی «هادی مقدم دوست». مقدم‌دوست پیش از این، فیلم‌نامهٔ «بی‌پولی» را نگاشته و اثر کم‌نظیر تلویزیونی «وضعیت سفید» نیز حاصل همکاری او با حمید نعمت‌الله است. همین کارنامهٔ کوتاه اما قابل احترام برای کنجکاو بودن دربارهٔ «سر به مهر» کافی است.

سر به مهر فیلمی اجتماعی است با موضوع نماز. داستان دختر تنها و خسته‌ای است که کمک‌های یک دوست باعث بهبود شرایطش می‌شود، اما دختر داستان سر به مهر برای معرفی این دوست به دیگران شهامت کافی ندارد. این اولین بار است که در یک اثر سینمایی نماز محوریت می‌یابد به طوری که برخی مقدم دوست را متهم به سفارشی‌سازی کرده‌اند.

خیلی‌ها می‌گویند «سر به مهر» درباره نماز است. مقدم دوست اما می‌گوید «سر به مهر فیلمی دربارهٔ خجالت است». او خجالتی را می‌گوید که خیلی از ما تجربه کرده‌ایم. خجالت از نماز خواندن! او در این‌باره می‌گوید: «ما با این مدل از شخصیت‌ها برخورد داشتیم و بعد پیرامونش بررسی و مطالعه کردیم و دیدیم که این موضوع با فراوانی نسبتاً قابل توجه در برخی افراد شایع شده است. آدم‌های زیادی را دیدیم که از نماز خواندن در محل کار و در برابر دیگران خجالت می‌کشند و این ضرورت پیدا شد که این موضوع را به فیلمنامه تبدیل کنیم و این شخصیت‌ها را به تصویر بکشیم.»

از دیگر جذابیت‌های فیلم‌نامه توجه به اینترنت و وبلاگ‌نویسی است. کارگردان در این باره می‌گوید: «در سر به مهر آدمِ تنهایی که کسی را برای درد دل ندارد، سراغ وبلاگ رفته است. تنهایی دردمندی را با خود به همراه دارد. صبا در فیلم سر به مهر آدم مشکل‌دار و دردمندی است، اوضاعش روبه راه نیست، وبلاگ می‌نویسد، اما کم‌کم متن وبلاگ‌هایش هم شکل مناجات و گفت‌وگو با خدا پیدا می‌کند و این در واقع تبدیل یک مکالمه با خود، به یک مکالمه با خداوند است.»

به گواه منتقدین بازی خوب «لیلا حاتمی» نقش به سزایی در بهتر شدن فیلم دارد. طوری که حتی برخی آن را بهترین انتخاب ممکن برای ایفای این نقش می‌دانند.

سر به مهر تولید سال ۹۱ است. مثل کارهای قبلی، حمید نعمت‌الله این بار هم در کنار هادی مقدم دوست قرار گرفته است. او در نوشتن فیلم‌نامه و در نقش مشاور کارگردان فعالیت کرده است. بازیگران سر به مهر «لیلا حاتمی»، «آرش مجیدی» و «خاطره اسدی» هستند. تهیه کنندگی آن را «محمدرضا شفیعی» عهده‌دار بوده و مؤسسۀ فرهنگی هنری وصف صبا این طرح را اجرا کرده است.

این فیلم در جشنواره فیلم فجر سال ۹۱ برندهٔ بهترین کارگردانی و نامزد دریافت جایزهٔ بهترین فیلم و بهترین فیلم‌نامه بوده است.

اکران «سر به مهر» از ۲۰ آذر، در ۱۰ سینمای تهران آغاز شده است و در روزهای اول؛ فروشش به ۱۷ میلیون تومان و تا یکشنبهٔ گذشته بعد از چهار روز به ۳۴ میلیون تومان رسیده است.

هم‌اکنون اکران این فیلم در سینماهای استقلال، ايران، بهمن، پرديس زندگی، پردیس آزادی، سمرقند، شکوفه، فرهنگ، فلسطین، ماندانا و ساویز کرج برای خرید اینترنتی و در اریکه ایرانیان، برج میلاد، پرديس ملت، پردیس راگا و شاهد برای فروش حضوری برقرار است. (خرید اینترنتی و اطلاع از سانس‌ها)

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.