تریبون مستضعفین-دکتر زالی ریاست محترم سازمان نظام پزشکی در مصاحبه اخیر خود گفت: «بر اساس فرهنگ پاسخگویی ما نیز درصدد آن برآمدیم تا به رسانهها پاسخگو باشیم» ما نیز از فرصت استفاده کرده و با پرسیدن یک سوال و ارائه یک پیشنهاد از ایشان تقاضا پاسخگویی داریم:
در جامعه پزشکی نمی توان شاهد اختلاف درآمدی بسیار زیاد بین رشته های مختلف آن از جمله پرستاری، پزشکی، بین پزشکان عمومی و متخصص و حتی در میان تخصص های مختلف پزشکی باشیم (طبق گفته یکی از وزرای سابق بهداشت اختلاف درآمدی 400 برابری بین پزشکان متخصص و 1000 برابری بین همه پزشکان وجود دارد). اما این پدیده ای نادر و بر خلاف عدالت در جامعه اسلامی ماست.
ایجاد تناسب درآمدی یکی از دغدغه های جامعه پزشکی است که دکتر زالی به عنوان رئیس صنف پزشکان وظیفه پیگیری این مهم را دارند، اما متاسفانه سازمان صنفی نظام پزشکی تنها وام دار لایه نازکی از پزشکان متخصص است.
همانطور که یکی از نمایندگان محترم مجلس گفته است: «۳۰۰ پزشک وجود دارد که هر کدام از آنها ماهیانه ۱۰ میلیارد ریال درآمد دارند که بخشی از آن پولهای زیرمیزی است ولی مالیات نمیدهند.» اما جناب آقای زالی به این خبر این گونه واکنش داده اند که «بر اساس آماری که سازمان نظام پزشکی دارد بهترین مالیات را در تمام صنوف پزشکان میدهند.»
جالب اینکه رئیس سازمان صنفی نظام پزشکی سر بسته قبول دارند که پزشکانی با درآمد های میلیاردی وجود دارند و فرار از مالیات را رد می کنند اما معاون برنامهریزی و نظارت ایشان ادعا می کند که « این 300 مالیاتگریز حوزه پزشکی نسبت به جمعیت 230 هزار نفری حوزه پزشکی اصلاً آمار زیادی نیست!»
به هر صورت، پزشکی که درآمد میلیاردی دارد عمده این درآمد را از پرداخت های غیر رسمی و زیر میزی کسب کرده است. این پولها در جایی ثبت نمی شود تا مالیات آنها محاسبه گردد، بنابراین پزشکان میلیاردر مالیات می دهند، اما بسیار کمتر از نرخ واقعی!
مالیات یک روش کنترلی برای جلوگیری از کسب درآمد های آنچنانی و جلوگیری از ایجاد شکاف درآمدی بین گروههای مختلف پزشکی است. اما وقتی پزشکانی هستند که درآمدهای میلیاردی دارند این به خودی خود سبب نارضایتی پزشکان دیگر می شود. چه آنهایی که درآمد 50 میلیون تومانی دارند و چه آنهایی که درآمد زیر یک میلیون دارند!
با توجه به گردش مالی 40 هزار میلیاردی در بخش سلامت تنها 2 دهم درصد پزشکان نزدیک به 10% گردش مالی حوزه سلامت را به خود اختصاص داده اند. برای رفع این مشکلات الگوی های تعریف شده، علمی و روشن وجود دارد. اگر مالیات به شکل صحیح اخذ شود بسیاری از این مشکلات در حوزه سلامت حل خواهد شد. مالیات یک عامل محدود کننده در همه جای دنیا به حساب میآید و این مالیات است که اجازه اتفاق چنین مسائلی را نمیدهد.
از آنجا که درآمد برخی از گروه های پزشکی و درمانی نجومی و سرسام آور است، جهت اصلاح آن پیشنهاد می کنیم سازمان نظام پزشکی به صورت کاملاً شفاف درآمد گروههای تخصصی پزشکی و بیمارستان های خصوصی را اعلام نماید تا با اخذ مالیات پلکانی شاهد تعدیل این اختلاف درآمدی فاحش باشیم. بهتر است با همکاری مناسب سازمان نظام پزشکی و سازمان امور مالياتي كشور شاهد اخذ مالیات متناسب با فعالیت و درآمد پزشکان باشیم.
بسمه تعالی سلام برشما امروز متاسفانه حرفه پزشکی ( تخصص و فوق تخصص )در کشورما قبل از وظایف خدمت حنبه تجارت پیدا نموده است مدت حضور انها در بیمارستانهای دولتی به 1تا دو ساعت تقلیل پیدا نموده و بیمارستان ها محل ارجاع به مطب های شخصی با دریافت های بدون ضابطه و اعمال سرپایی (اورتوپدی- گوش وحلق وبینی – دندانپزشکی و…) گردیده است با مراجعه مخفی به مطب هاو بیمارستانهای طرف قرارداد عمق ماجرا و پولهای کلان دریافتی از بیماران مشخص خواهد شد. باسپاس
یک مهندس هم تو ایران اگر فرضاً فوق لیسانس داشته باشه یعنی 6 ، 7 سال درس خونده باشه میانگین درآمدش بین 700 تا 800 هزار تومان میشه که قطعاً از ازوپا و… بسیار پایین تره در صورتی که یه پزشک عمومی با 6، 7 سال درس خوندن حداقل 4 تا 5 برابر درامده بیشتری داره … مهندسای خوب به خاطر همین میرن از ایران و درامد نصیب پزشک ها میشه که باز هم شاکینو توجیهی پیدا میکنن برا زیر میزی گرفتن که رسماً دزدیه… واقعاً جالبه بعد میگن چرا ایران پیشرفت نمیکنه … تمام تجهیزات پزشکی رو همین مهندسا میسازن ولی کسی بها نمیده … اینجوری پیشرفت نمیکنیم اقایون
این خبرهایی که جدیدا منتشر میشه،فقط به خاطر اینه گندش دراومده،وگرنه پزشک تو ایران؛درآمدش در بدترین حالت ده برابر مردمه؛پزشکی تو ایران قویترین مافیا و تجارت رو داره،در حالیکه در همه ی کشورها،یک شغل متوسط با شان اجتماعی بالاست.دکترای ایرانی گند اخلاق و انصاف رو درآوردن.حالا نیاید بگید؛فلان رزیدنت درآمد کافی نداره،اون هم درسش تموم شه،درآمدش طوری میشه که بتونه مثل بقیه شون برج ساز شه!!