رئیس جمهوری آمریکا همزمان با وقوع درگیریها در سودان جنوبی روز گذشته اعلام کرد که ممکن است انجام اقدامات نظامی را برای تامین امنیت شهروندان آمریکایی لحاظ و بررسی کند. آمریکا پیش از این نیروهای ویژه ارتش را به این کشور اعزام کرده است. سودان جنوبی ۲ هفته است که صحنه درگیریهای خونین بین هواداران و مخالفان مسلح رئیس جمهور این کشور شده است. پس از اینکه سالوا کر، رییس جمهوری سودان جنوبی در ماه ژوییه معاونش ریک ماکار را به ظن تلاش برای کودتا از سمتش برکنار کرد، درگیریها بین طرفداران دو طرف آغاز شد. ارتش سودان جنوبی اعلام کرده که شهر بنتیو در ایالت نفت خیز یونیتی در دست شورشیان افتاده است.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری پی. تی. آی، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا به کنگره گفت: «در حالی که وضعیت در سودان جنوبی را مورد کنکاش قرار میدهم، ممکن است مساله انجام اقدامات بعدی برای حمایت و تامین امنیت شهروندان آمریکایی، املاک و داراییها از جمله سفارت آمریکا در جوبا را لحاظ کرده و مورد بررسی قرار دهم.» اگرچه اوباما در تعطیلات سالانه خود در هاوایی به سر میبرد، اوضاع در سودان جنوبی را از سوی مشاورانش کنترل و بررسی میکند. رئیس جمهوری آمریکا به سودان جنوبی هشدار داد، واشنگتن و هم پیمانانش به دنبال کودتای نافرجام در این کشور و بالا گرفتن نگرانی درباره وقوع جنگ داخلی کمکها به آن را کاهش خواهند داد.
تیراندازی به هواپیمای نظامی آمریکا در سودان جنوبی
اظهار نظر اوباما پس از آن مطرح شد که ۴ تن از پرسنل آمریکا که قصد خروج از سودان جنوبی را داشتند، در پی تیراندازی به سوی ۳ فروند هواپیمای آمریکایی مجروح شدند. این اقدام از سوی شورشیان در سودان جنوبی باعث مخدوش شدن روند خروج شهروندان آمریکایی از این کشور آفریقایی شده است. پنتاگون اعلام کرده است که ۳ هواپیمای ارتش آمریکا از مدل اوسپری حین عزیمت به شهر بور که در تصرف شورشیان سودان جنوبی قرار دارد، هدف حمله قرار گرفته است. این هواپیماها قصد داشتند آمریکاییهای گرفتار شده در این شهر را تخلیه کنند. وزارت دفاع آمریکا گفته است که هر ۴ سرنشین زخمی شده این هواپیما در وضعیتی باثبات هستند.
تعطیلات بیتعطیلات
خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که اوباما در هواپیمای خود در حال عزیمت به جزیره هاوایی برای دوران تعطیلات کریسمس در جریان این حادثه قرار گرفت. سوزان رایس، مشاور امنیت خارجی اوباما نیز در پیامی بار دیگر تاکید کرد که تمامی گروههای درگیر در سودان جنوبی باید برای توقف این درگیریها با یکدیگر همکاری داشته باشند. وی همچنین هشدار داد اگر این خشونتها تداوم داشته باشد و گروهها برای کسب قدرت از ترور و خشونت استفاده کنند واشنگتن کمکهای خود را به جوبا قطع میکند. جان کری، وزیر خارجه آ مریکا درتماس تلفنی با سالوا کر، رئیس جمهوری سودان جنوبی تاکید کرد، تجدید خشونتها در این کشور باعث به خطر افتادن استقلال این کشور نوپا که در ماه ژوئیه ۲۰۱۱ از سودان جدا شد و شکل گرفت، خواهد شد.
تمام اتباع آمریکا خاک سودان جنوبی را ترک کردند
شبکه خبری سی. ان. ان نیز گزارش داد، تمامی آمریکاییهای حاضر در اردوگاه سازمان ملل در «بور» واقع در سودان جنوبی به صورت ایمن این کشور را ترک کردهاند و وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که ۱۵ آمریکایی سودان جنوبی را ترک گفتند. این وزارت خانه همچنین اعلام کرد که پرسنل آمریکایی در حال انجام اقدامات برای تایید این مساله هستند که هیچ شهروندی از این کشور در این اردوگاه باقی نمانده باشد. اگرچه حین خروج این افراد شورشیان به سوی هواپیماها تیراندازی کرده و ۴ تن از پرسنل نظامی آمریکایی را زخمی کردند. سازمان ملل نیز پرسنل غیر ضروری خود را از سودان جنوبی به اوگاندا منتقل کرد چرا که خشونتها در سودان جنوبی شدت گرفته است.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل نیز گفت: «این سازمان تجهیزات هیاتهای نیروهای حافظ صلح را از کشورهایی چون جمهوری دموکراتیک کنگو و سایر مناطق به سودان جنوبی منتقل میکند.» وی افزود: «ما از سایر کشورها میخواهیم تا برای کمک به سودان جنوبی اقدامات لازم را انجام دهند. ما با کمبود تجهیزات و کمکها مواجه هستیم.» در همین حال توبی لانزر، از مقامهای سازمان ملل به بیبی سی از اعدامهای صحرایی گفت که در شهر بور در ایالت جونگلی روی میدهد. این ایالت به دست شورشیانی افتاده که به معاون سابق رییس جمهوری سودان جنوبی وفادارند. او گفت عده زیادی از مردم به پایگاه سازمان ملل در این منطقه پناه بردهاند و عده بیشتری در بیشهها پنهان شدهاند.
Sorry. No data so far.