به گزارش تریبون مستضعفین، سفر هیئت پارلمانی اروپا همچنان مورد بحث و اختلاف قرار دارد و هر کدام از طرفین موثر تلاش میکند خود را در این ماجرا مبرا و بیتقصیر نشان دهد.
دیدار هیئت پارلمانی به دعوت مجلس شورای اسلامی انجام شد و در مدت شش روز اعضای این هئیت ملاقاتهای مختلفی از جمله با هاشمیرفسنجانی داشتند. این هیات همچنین با وزیر امور خارجه، رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه و… دیدار و گفتوگو کردند.
روز یکشنبه برخی نمایندگان با تذکر در صحن علنی به حواشی ایجاد شده توسط این هیئت اعتراض کردند. این هیئت ابتدا با اهداء جایزه به نسرین ستوده و جعفر پناهی در سفارت یونان حاکمیت و قوانین جمهوری اسلامی را به سخره گرفت و سپس رئیس این گروه در ملاقات با هاشمی رفسنجانی رفتاری کاملا اهانتآمیز از خود نشان داد.
یکی از نمایندگان تذکر دهنده در جلسه یکشنبه حمید رسایی بود که خطاب به علی لاریجانی این سوال را مطرح کرد که: «چرا برنامهریزان دیدار شما را پس از انجام ملاقات با آن دو نفر لغو نکردند؟» علی لاریجانی اما از کاظم جلالی (رئیس گروه دوستی پارلمان ایران و اروپا) به عنوان متولی دعوت از هیات اروپایی خواست توضیحاتی را در اینباره ارائه کند.
پاسخ کاظم جلالی اما پای دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه (محمدجواد لاریجانی) را به ماجرا باز کرد. طبق گفتههای جلالی، جواد لاریجانی به هیات سوسیالیست اروپایی قول داده بود که ملاقات با ستوده و پناهی انجام شود و توجیهاش این بوده است که جمهوری اسلامی چیزی برای پنهان کردن ندارد.
جواد لاریجانی نیز در مصاحبهای به اظهارات جلالی پاسخ داد و گفت: «مسئولان محترم مجلس نظرات مختلف نهادها را میگیرند، ارزیابی میکنند و نهایتا تصمیم میگیرند آنچه به مصلحت است انجام دهند یا خیر و کسی نمیتواند مجلس را به انجام کاری مجبور کند.»
جواد لاریجانی با اذعان به رفتار خلاف عرف دیپلماتیک این هیئت افزود: «جایزه به افرادی که در نظام اسلامی متهم شده و در جریان یک فرایند قانونی روشن و دقیق محکوم شدهاند توهین به ملت و توهین به نظام سیاسی مدنی ما محسوب میشود لذا رفتار هیئت اروپایی در این قسمت به هیچ وجه قابل توجیه نیست.»
رئیس مجلس اما با اعلام مخالفت خود با برجسته شدن موضوع مورد تذکر نمایندگان در مورد ملاقات خود با این هیئت اظهار داشت: «ما منافعی را در این گفتوگوهای سیاسی و دیپلماتیک میدیدیم.» وی افزود: «هیات پارلمانی اروپا کار خلافی کردند، اما این دلیل نمیشود که ما از سایر منافعی که در مذاکرات داریم، صرف نظر کنیم.»
علی لاریجانی درباره چیستی این منافع توضیحی ارائه نکرد و گفت: «ما باید دنبال هدف و منافع کشور باشیم و از رسانهای کردن هر سخن و مطلبی پرهیز کنیم.» لاریجانی همچنین افزود: «ما مسایل مهم دیگری در کشور داریم و هزینه و وقت خود را نباید صرف این مسایل کوچک و بیمورد کنیم.»
علیرغم شعارهای وزارت خارجه هیئت پارلمانی اروپا بدون هیچ پاسخ شایستهای ایران را ترک کرد و برخی مسئولین نیز علنا در صدد کم اهمیت انگاشتن اتفاقات روی داده هستند. با این حال، «کوچک و بیمورد» خواندن حساسیتهایی که سفر هیئت پارلمانی اروپا ایجاد کرده تنها میتواند شأن فرافکنی و گریز از پاسخگویی داشته باشد.
لازم به ذکر است هیئت اروپایی پس از پایان سفر نیز اظهارات توهین آمیزی نسبت به حاکمیت ایران داشتهاند. به عنوان نمونه ماریچه شاکه، عضو هلندی پارلمان اروپا و هیات بازدیدکننده از ایران اعلام کرده است: «براى کسانى که کودکان را دار مى زنند و بطور سیستماتیک سانسور و تجاوز جنسی میکنند و زنان را سنگسار مى کنند نباید مصونیتی وجود داشته باشد.»
Sorry. No data so far.