اختتاميه چهارمين دوره جشنواره مردمي فيلم عمار شنبه شب و با حضور بسياري از فعالان سياسي، فرهنگي، اجتماعي و نهادهاي انقلابي و مردمي در حالي برگزار شد كه هيچ كدام از مسئولان دولتي بهرغم داشتن مدعاي حمايت از هنر و هنرمند (به ماهو هنر و هنرمند) در آن حضور پيدا نكردند.
غيبت مسئولان در اختتاميه «جشنواره عمار»
از ميان چهرههاي متعدد سياسي، فرهنگي، اجتماعي و… اين مراسم به افرادي نظير آيتالله جنتي دبير محترم شوراي نگهبان قانون اساسي، سردار محمدرضا نقدي رئيس سازمان بسيج مستضعفين، دكتر علاءالدين بروجردي رئيس كميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي، حجتالاسلام حميد رسايي نماينده مجلس و عضو كميسيون فرهنگي مجلس، حجتالاسلام شهاب مرادي رئيس سازمان فرهنگي – هنري شهرداري تهران، خانواده شهيد احمديروشن، سعيد قاسمي، فرجالله سلحشور، عليرضا قزوه، ابوالقاسم طالبي، حسن عباسي، محمدحسين نيرومند، سيد ناصر حسينيپور، دكتر فواد ايزد، دكتر محمد صادق كوشكي، مرتضي شعباني، جمال شورجه، حامد زماني، علي محمد مودب، جهانگير الماسي، حبيب احمدزاده، وحيد يامينپور، محمد تقي فهيم، احمد نجفي، محمدرضا شفيعي، محمدرضا عباسيان، سليم غفوري، محسن علياكبري، محسن مومني شريف مدير حوزه هنري و دهها چهره سرشناس و شناخته شده ديگر ميتوان اشاره كرد.
در ميان خيل كثيري از مشتاقان جشنواره مردمي فيلم برخي مخالفان و منتقدان آن كه براي غرزدن و ابرو در هم كشيدن و… حضور پيدا كرده بودند هم در نوع خودش جالب مينمود. نكته مهم درباره ميهمانان اختتاميه جشنواره مردمي فيلم عمار عدم حضور دكتر علي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و ديگر مسئولان و مديران وزارتخانه متبوع وي در مردميترين جشنواره فيلم كشور بود كه اين عدم حضور سؤال اكثر حاضران در مراسم بود. اين در حالي است كه علي جنتي عصر روز گذشته در جريان مراسم ختم مادر احمد پورنجاتي كه به مسجد نور آمده بود، با حضور در جمع خبرنگاران و در پاسخ به اين پرسش كه چرا در اختتاميه جشنواره عمار شركت نكرديد، ميگويد: وقت نكردم كه در اين جشنواره شركت كنم! هر چند آقاي وزير و ديگر دوستان تابعه ايشان با نيامدنشان در مراسم اختتاميه جشنواره عمار ثابت كردند كه به رغم مدعاهاي كر كنندهشان مبني بر حمايتشان از هنر و هنرمند تنها يك ژست و پز روشنفكرانه است.
چه اينكه روز چهارشنبه هفته گذشته دكتر حسن روحاني رئيسجمهور در جريان ديدار با برخي از هنرمندان دستچين شده اعلام كرد دولت تدبير و اميد ضمن اينكه اعتقادي به تقسيم هنر و هنرمند به ارزشي و غيرارزشي ندارد، حامي هنر و همه هنرمندان است. به رغم اين ادعاي روحاني هيچ كدام از مسئولان دولت تدبير و اميد به خودشان اجازه حضور در اختتاميه جشنواره عمار را ندادند. شايد در نگاه اين دوستان آنچه كه در جشنواره فيلم عمار، ضمن مفتخر بودنش به تأييدات و عنايات مقام معظم رهبري جريان دارد با هنر و هنرمند ارتباطي ندارد وگرنه بايد براي اثبات مدعاي چندروز قبلشان يك نفر به عنوان نماينده تفكر منادي حمايت از هنر و هنرمند به اين مراسم فرستاده ميشد.
آش نخورده و دهان سوخته!
ضرب المثل «آش نخورده و دهان سوخته» مصداق اتم و اكمل جشنواره عمار در رابطه با دريافت كمكهاي دولتي است. چه اينكه به رغم تأييد و پيشبيني رديف بودجه در بودجه سالجاري توسط مجلس شوراي اسلامي براي اين جشنواره، دولت از پرداخت حتي يك ريال آن استنكاف كرد.
در اين زمينه حجتالاسلام نصرالله پژمانفر سخنگو و عضو كميسيون فرهنگي مجلس ميگويد: «ما سال گذشته و در مجلس، يك رقمي را براي سال ۹۲ يعني همين امسال و براي چهارمين دوره جشنواره عمار كه در حال برگزاري است پيشبيني كرديم كه متأسفانه تاكنون اين رقم توسط دولت و مشخصاً وزارت ارشاد در اختيار اين جشنواره قرار نگرفته است(!) ما در حدود ۴ ميليارد تومان را براي اين جشنواره در بودجه ۹۲ پيش بيني كرديم كه قرار بود در سال جاري و بر اساس تخصيصي كه نسبت به ديگر بخشها صورت ميگيرد، مقداري از آن مبلغ را بر همان اساس در اختيار جشنواره عمار قرار بدهند كه اميدواريم هرچه زودتر اين مهم عملي گردد».
اين اظهارات در حالي است كه دبيرخانه چهارمين جشنواره عمار اعلام كرد در سال جاري و در جريان برپايي چهارمين دوره اين جشنواره حتي يك ريال هم از طرف دولت به آنها تحت هر عنواني پرداخت نشده است! همچنين رسانههاي منادي تفكرات شبه روشنفكري با نگراني شديد از اقبال و رويكرد نهادها و سازمانهاي انقلابي و مردم نهاد به اين جشنواره، با دروغپراكني و اتهامزنيهاي بيپايه و اساس سعي در لوث كردن اين جريان فرهنگي و انقلابي آيندهدار دارند. طرفه اينكه هفتهنامه معلومالحال «حاشيه» كه ظاهراً به برخي مراكز خاص وابسته است در مطلبي كوتاه به بهانه پوشش بخشهايي از اين جشنواره توسط صداوسيما ضمن وارد آوردن اتهامات واهي، مدعي انواع حمايتها و كمكها از جانب دولت از اين جشنواره شده است! هرچند تمامي كساني كه در مراسم اختتاميه جشنواره عمار حضور داشتند اظهارات چند روز پيش دكتر روحاني به عنوان رئيس دولت يازدهم در جانبداري و حمايت از هنر و هنرمند را شنيده بودند و توقع داشتند كه اين حرفها در اولين ميدان عمل و آوردگاه جدي كه براي راستي آزمايي آن ادعاها فراهم شده است، به خودشان رنگ واقعيت بگيرند.
اما واقعيت دردآور و سخت اين است كه نيامدن حتي يك نفر از مسئولان فرهنگي و ذي مدخل دولت در اين مراسم، داراي نتيجه و پيام بدتري است. چه اينكه دوستان دولتمرد و مسئولان وزارت ارشاد اگر براي سخنان خودشان كمترين احترامي قائل بودند يا اينكه اندكي به آن گفتهها باورمند بودند، ميبايست كسي را به عنوان نماينده خودشان در اين مراسم ميفرستادند تا حداقل اگر قرار شد در روزهاي آتي ادعاي ديگري از اين جنس مدعاها را مطرح كنند، حداقل يك نمونه قابل استناد در چنته داشته باشند! بنابراين ميتوان نتيجه گرفت كه نه تنها هنر و هنرمند در نزد اين دوستان داراي تقسيمبندي و تعريف است بلكه خودشان و همپالكيهايشان را ميزان و مصداق سنجش «هنر و هنرمندمندي» ميدانند و هر كس به آنها و تفكراتشان نزديكتر باشد داراي غناي هنر بيشتري است و بالعكس!
کد خبر:178821 –
Sorry. No data so far.