مفسر سیاسی به پرس تیوی گفته است خشونت بر ضد جامعه مسلمانان روهینگیا در میانمار «یک تلاش مورد حمایت دولت» است که از سوی تندورها در این کشور اجرا میشود.
جهانگیر محمد، مدیر مرکز امور مسلمانان روز جمعه (۴ بهمن) در گفتگو با پرس تیوی تاکید کرد :«این در واقع یک تلاش مورد حمایت دولت از سوی تندروهای بودایی به شمار میرود که اعضای دولت و اکثر جمعیت میانمار را تشکیل میدهند.»
دیدهبان حقوق بشر در ۲۳ ژانویه به سازمان ملل پیوست و از دولت میانمار خواست تحقیق درباره کشتارهای اخیر مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین در غرب این کشور را آغاز کند.
این تحلیلگر سیاسی درباره اجرای تحقیق منصفانه از سوی دولت میانمار برای بررسی کشتارهای یادشده ابراز تردید کرد.
محمد افزود :«بنابراین من نتوانستم این نکته را درک کنم که دولت چگونه میتواند به صورت منصفانه این کشتارها را بررسی کند. به نظر من فردی باید از بیرون به بررسی این مساله بپردازد و پیشنهاداتی ارائه کند اما در واقع ما میدانیم که بوداییها این جنایات را بر ضد روهینگیاها مرتکب میشوند و باید برای توقف این جنایات اقدامی صورت گیرد. مساله اصلی و واقعی همین است.»
طبق اعلام سازمان ملل ماه جاری میلادی حدود ۵۰ مسلمان در حمله اراذل و اوباش بودایی به روستای دو چی یار تان در ایالت راخین کشته شدند.
فیل رابرتسون، معاون دیده بان حقوق بشر در امور آسیا روز پنج شنبه (۳ بهمن) گفت، مقامات در میانمار «باید فورا و به طور شفاف به بررسی این خشونت مرگبار بپردازند و ضمن محاکمه عوامل آن، ارسال کمکهای امدادی برای افراد نیازمند را نیز تضمین کنند.»
رابرتسون افزود: «تبعیض رسمی علیه جمعیت روهینگیا و مصونیت عاملان تخلفات پیشین از مجازات، زمینه را برای رخ دادن جنایات جدید فراهم کرده است.»
ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز به کشتارهای اخیر در میانمار واکنش نشان داده است.
وی در این باره گفت :«من کشته شدن این افراد در دو چی یار تان را محکوم میکنم و از مقامات میخواهم که با اجرای یک تحقیق کامل، فوری و بیطرفانه تضمین کنند که قربانیان و خانواده آنان از عدالت برخوردار میشوند.»
تنشها در میانمار از ماه گذشته و پس از آن که اعضای یک جنبش تندروی بودایی در سخنرانیهایی خواهان از بین بردن مسلمانان روهینگیا شدند بالا گرفته است. مسلمانان روهینگیا ۹۰ درصد جمعیت راخین را تشکیل میدهند.
Sorry. No data so far.