به گزارش تریبون مستضعفین در پی برنامه ثریا در بررسی مسايل حوزه سلامت بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی با صدور بیانیهای از عوامل این برنامه تشکر کرد. و نوشت:
آنچه که در برنامه اخیر ثریا در خصوص مشکلات نظام سلامت و ریشه های این مشکلات عنوان شد، یک تحلیل صحیح، علمی و منطقی از شرایط حال حاضر این حوزه بود که البته مورد تایید بسیاری از کارشناسان و فعالین دانشجویی حوزه سلامت کشور نیز میباشد. وجود فاصله طبقاتی و تبعیض در میان عوامل ارائه دهنده خدمت در نظام سلامت کشور -که نمود آن در درآمدهای ماهیانه چند صد هزار تومانی پزشکان عمومی و رزیدنت ها در مقابل درآمدهای چند صدمیلیونی شماری از متخصصین بخش خصوصی – و همینطور وجود قشر نازکی از ذی نفعان قدرتمند این حوزه در سطوح کلان سیاستگذاری و مدیریت کشور که به دلیل تضاد منافع با اجرای قوانین این بخش دائما با اجرای قوانین این حوزه در چالش هستند به علاوه واگذاری اختیار تعرفه گذاری بخش خصوصی به سازمان صنفی نظام پزشکی که منجر به رشد چندین برابری تعرفه ها و تضعیف بیمه های پایه درمان شد نیز، از ریشه های پنهان مشکلات امروز این حوزه هستند. مشکلاتی که به صورتهای دیگری مثل پرداختهای غیر رسمی حوزه درمان و رسیدن سهم پرداخت از جیب مردم به مرز 90 درصد خود را نشان می دهند.
متن کامل این بیانیه بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
از حقیقت ایمان این است كه حق را بر باطل مقدم دارى (امام صادق علیه السلام)
بدون شک، آزادی فکر و بیان یکی از ارزشهای انقلاب اسلامی ما بوده است. ایجاد زمینه مساعد برای تفکر در جهت پیشرفت کشور و بیان نواقص، در قالب نقد منصفانه و منطقی شرایط کشور و عملکرد مسئولین، راهی است که اگر از سوی جوانان انقلابی کشور عزیزمان طی شود، منجر به پیشرفت و اعتلای کشور و بازشدن گره ها خواهد شد. همانگونه که با ورود جوانان به جبهه های جنگ تحمیلی، گشایشها آغاز شد.
ایجاد چنین زمینهای لازمه پیشرفت و تعالی کشور در این برهه حساس میباشد. در برههای که بیش از همیشه به تلاش درونی برای تقویت توان داخلی و استحکام بنیانهای خودباوری به جای نگاه به خارج مرزها، و ایضاً همت وکار مضاعف و برنامه ریزی و مدیریت هوشمندانه بیش از افزایش بودجه؛ نیاز داریم. لذا میتوان نتیجه گرفت مسئولین اجرایی و سیاستگذاران کشور میبایستی ایجاد چنین بستری را در دستور کار خود قرار دهند تا در این شرایط پر از چالش، با ورود نیروهای خوش فکر و توانمند، توان بالقوه کشور تبدیل به قوای درونی گردد.
به نظر میرسد صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از دستگاههای مهم و تاثیرگذار در این فرآیند، نقش خود را نسبتا بهتر از دیگر دستگاهها ایفا میکند. تولید برنامههایی با مضامین انتقادی که نسبت به مسائل اساسی کشور اظهار نظر و ارائه راهکار میکنند، گام مفیدی از سوی این مجموعه بوده است که سبب ترویج گفتمان نقد منصفانه و پیشرفت در جامعه خواهد شد.
در این میان اما، برنامه وزین ثریا، بنا به دلایلی از جایگاه ویژهای در ترویج گفتمان نقد منصفانه، منطقی و علمی برخوردار است. این برنامه با نگاه مردمی به مشکلات مبتلا به مردم، نیاز سنجی واقعی و پرداخت صریح و بیپرده و البته ارائه راهکار برای برون رفت از بنبست مشکلات، نمونه بارز یک جریان مفید و موثر را در رسانه کشور معرفی نموده است. جای آن دارد که از آقای مهندس ضرغامی، ریاست سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به خاطر حمایت از این برنامه و برنامههای مشابه تشکر کنیم. یادآوری این نکته ضروریست که در صورتی که خواهان وجود پویایی در عرصه اداره کشور باشیم، میبایستی جهت ورود افکار نو و بهرهگیری از توان مجموعه نخبگان کشور زمینهسازی های مشابه انجام شود.
اما آنچه که سبب وجود ویژگی های فوق در این برنامه شده، پرداختن به مشکلات حقیقی مردم و مسائلِ بواقع مهم و اولویت دار کشور؛ پرداختنِ به مشکلات از نگاه مردم، استفاده از تحلیلهای علمی و آمار موثق، و بیان راهکارهای مفید و واقعی برای این مشکلات، بوده است. همچنین میتوان گفت این برنامه بواسطه استفاده از ظرفیت فکری نخبگان کشور، تنها پل ارتباطی مستقیم میان مردم، رسانه و نخبگان کشور میباشد. ابزار و قالب مورد استفاده در پرداخت به مسائل در این برنامه نیز یک نوآوری در عرصه رسانه کشور بوده است.
مجموعه بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بر خود لازم میداند ضمن تشکر از مسئولین صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، از عوامل تهیه این برنامه فاخر بدلیل پرداخت صحیح، صریح، صادقانه و شجاعانه به ریشههای مشکلات فعلی حوزه نظام سلامت کشور در برنامه اخیر ثریا کمال تشکر را داشته باشد. بدون شک حوزه سلامت یکی از اساسیترین و مهمترین موضوعات کشور میباشد بطوری که پیشرفت و توسعه همه جانبه کشور در گرو پیشرفت و توسعه سلامت کشور میباشد. آنچه که در برنامه اخیر ثریا در خصوص مشکلات نظام سلامت و ریشه های این مشکلات عنوان شد، یک تحلیل صحیح، علمی و منطقی از شرایط حال حاضر این حوزه بود که البته مورد تایید بسیاری از کارشناسان و فعالین دانشجویی حوزه سلامت کشور نیز میباشد. وجود فاصله طبقاتی و تبعیض در میان عوامل ارائه دهنده خدمت در نظام سلامت کشور -که نمود آن در درآمدهای ماهیانه چند صد هزار تومانی پزشکان عمومی و رزیدنت ها در مقابل درآمدهای چند صدمیلیونی شماری از متخصصین بخش خصوصی – و همینطور وجود قشر نازکی از ذی نفعان قدرتمند این حوزه در سطوح کلان سیاستگذاری و مدیریت کشور که به دلیل تضاد منافع با اجرای قوانین این بخش دائما با اجرای قوانین این حوزه در چالش هستند به علاوه واگذاری اختیار تعرفه گذاری بخش خصوصی به سازمان صنفی نظام پزشکی که منجر به رشد چندین برابری تعرفه ها و تضعیف بیمه های پایه درمان شد نیز، از ریشه های پنهان مشکلات امروز این حوزه هستند. مشکلاتی که به صورتهای دیگری مثل پرداختهای غیر رسمی حوزه درمان و رسیدن سهم پرداخت از جیب مردم به مرز 90 درصد خود را نشان می دهند.
بسیج دانشجویی ضمن تشکر مجدد از برگزار کنندگان این قبیل برنامه ها، پیشنهاد می کند در این برنامه ها از حضور طرفین بحث و نمایندگان ذی نفعان مربوط به موضوع استفاده شود. حضور نمایندگانی از وزارت بهداشت و نظام پزشکی در بحثهای آینده در خصوص نظام سلامت، سبب روش شدن وضعیت این حوزه مهم در اذهان عمومی خواهد شد. همچنین برگزاری جلسات بحث در فضای دانشجویی با حضور مسئولین نظام سلامت نیز بستر مناسبی است تا به زوایای پنهان مشکلات این حوزه پرداخته شود. بسیج دانشجویی از هم اکنون آمادگی خود را جهت برگزاری این نشست ها با حضور دانشجویان، مسئولین و کارشناسان حوزه های مختلف اعلام میدارد.
در پایان ذکر این نکته ضروریست که اگر چه پس از پخش برنامه اخیر ثریا در باره نظام سلامت کشور و روشنگریهای این برنامه در خصوص بخشی از مسائل پنهان این حوزه، برخی از ذی نفعانِ ادامه ی شرایط موجود، تحرکاتی از خود بروز داده اند که نشان دهنده عمق نگرانی آنها از شفافیت فضا و به خطر افتادن منافع ایشان میباشد؛ اما بسیج دانشجویی همچون گذشته ایستادگی خود را در مقابل جریانهای زیاده خواه که در لباس دفاع از مردم ظاهر میشوند اعلام میدارد و امید داریم، این ایستادگی و پرداخت ریشه ای به این مشکلات، باعث رسیدن ما به نقطه مطلوب مد نظر مقام معظم رهبری در حوزه سلامت گردد، جایی که «بیمار به جز رنج بیماری درد دیگری نداشته باشد».
Sorry. No data so far.