پلیس تایلند با حمله به یک اردوگاه قاچاق انسان در این کشور بیش از 530 مسلمان روهینگیایی را نجات داد.
به گزارش ایرنا، پلیس تایلند با حمله به این اردوگاه متعلق به قاچاقچیان انسان در نزدیکی شهر سادائو و حوالی مرز تایلند و مالزی بیش از 530 زن، کودک و مرد مسلمان میانماری را از دست این قاچاقچیان نجات داد.
گزارش های منتشره رسانه ها طی ماه های گذشته حکایت از آن داشت که گروه هایی از اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار که خانه های خود را برای فرار از مرگ خشونت آمیز توسط اکثریت بودایی این کشور ترک کرده اند، در تایلند به باندهای قاچاق انسان فروخته می شوند و باندهای قاچاق در اردوگاه های مرگ از آن ها نگهداری کرده و در صورت عدم پرداخت پول برخی از آن ها به قتل می رسند.
اردوگاه های غیرقانونی در جنگل های جنوب تایلند میزبان مسلمانان روهینگیا از میانمار هستند. این اردوگاه ها مرکز قاچاق انسانی هایی به شمار می روند که یا در ازای پرداخت باج آزاد و یا به سندیکاهای مختلف فروخته می شوند.
یک گروه بین المللی سازمان یافته مسلمانان میانماری را تشویق می کنند برای رهایی از آزار و بازجویی از شمال میانمار و بنگلادش فرار کنند تا از این طریق بتوانند هم برای انتقال آنها پولی به جیب بزنند و هم اینکه در آن سوی آب ها، آن ها را به اسارت بگیرند تا در ازای آزادی اشان پولی دریافت کنند.
بسیاری از مسلمانان میانماری نیز با این وعده قاچاقچیان انسان که آن ها را به استرالیا یا مالزی می فرستند؛ خطرات دریای پرتلاطم و قایق های از هم وارفته را به جان می خرند. بسیاری از این قایق ها در اواسط راه مجبور می شوند به خاک تایلند وارد شوند تا مسافران میانماری خود را به ارودگاه ها بفرستند.
این مسلمانان تا مدت ها در این ارودگاه های واقع در مرز تایلند و مالزی می مانند و پس از پرداخت چند هزار دلار، به خانواده و یا اقوامشان تحویل داده می شوند و یا در فقر می میرند.
انتشار گزارش های اخیر در مورد فروش اقلیت مسلمان روهینگیا به قاچاقچیان انسان ، نشان از وخیم تر شدن اوضاع آنان داشت.
گزارش روز سه شنبه رسانه های تایلند حاکیست پلیس این کشور پس از این گزارش ها اقدام به عملیاتی بر علیه یکی از اردوگاه های قاچاقچیان انسان کرد که ضمن آزادسازی بیش از 530 مسلمان میانماری سه قاچاقچی تایلندی نیز دستگیر شدند.
ماموران نیروی دریایی تایلند نیز تاکنون متهم قاچاق انسان و مسلمانان روهینگیا بوده اند اما این نیرو تاکید دارد این اتهامات واقعیت نداشته و نشانه و دلیلی مبنی بر بدرفتاری نیروی دریایی تایلند با مسلمانان روهینگیایی که به تایلند وارد شده اند وجود ندارد.
شبکه های قاچاق انسان که بیشتر در سواحل غربی تایلند فعالیت می کنند، هزاران نفر از مسلمانان روهینگیا را به کشورهای همسایه به خصوص مالزی منتقل کرده اند.
نخست وزیر تایلند پس از انتشار گزارش هایی در خصوص قاچاق مسلمانان میانماری در این کشور به وزارت کار دستور داد با کسانی که در قاچاق انسان نقش داشته اند به شدت برخورد کند.
تحقیقات نشان می دهد مسلمانان روهینگیا که قادر به پرداخت هزینه انتقال خود از میانمار به کشورهای همسایه نبوده اند توسط قاچاقچیان به عنوان خدمتکار در مزارع کشاورزی مجبور به کار شده و یا به عنوان برده مجبور به کار در قایق های ماهیگیری هستند.
سازمان ملل پس از این گزارش ها خواستار تحقیقات در این زمینه و دست داشتن مقام های مهاجرتی تایلند در قاچاق مهاجران روهینگیایی شده بود.
یک افسر پلیس تایلند نیز تیر ماه سال جاری به اتهام قاچاق انسان و آزار جنسی زنان مسلمان میانمار در تایلند بازداشت شد.
براساس گزارش های مختلف حدود صد هزار میانماری در جزیره پوکت تایلند زندگی می کنند که با حقوق پایین در کارهای یدی مورد استفاده قرار می گیرند .
برای نخستین بار در سال 2008 میلادی چهار تایلندی به جرم دست داشتن در قتل 54 میانماری از جمله یک دختر هشت ساله به سه تا 10 سال حبس محکوم شدند.
این چهار تایلندی قصد داشتند از طریق یک کامیون یخچال دار 54 زن و مرد میانماری را به جزیره پوکت انتقال دهند که در مسیر این افراد دچار خفگی شدند.
مهاجرت مسلمانان روهینگیا به تایلند و سایر کشورهای منطقه پس از حمله بوداییان استان راخین افزایش یافته است.
بوداییان استان راخین در غرب میانمار طی سال ای اخیر خانه مسلمانان روهینگیا را به آتش کشانده و بسیاری از مسلمانان را نیز در آتش سوزاندند و در این مدت صدها نفر در درگیری ها جان خود را از دست دادند، هزاران نفر ناپدید و بیش از 140 هزار نفر نیز مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدند.
مسلمانان میانمار یکی از بزرگترین اقلیت های مذهبی جهان هستند که مورد آزار و اذیت و قتل و عام قرار گرفته اند.
یک موسسه حقوق بشر در بانکوک پایتخت تایلند نیز هفته گذشته اعلام کرد که نیروهای امنیتی میانمار بیش از 40 نفر از مسلمانان روهینگیا را در ماه جاری میلادی قتل عام کرده اند.
سازمان ملل نیز گزارش داد که بوداییان محلی استان راخین در روزهای نهم و سیزدهم ژانویه (19 و 23 دی ماه) در دو اقدام جداگانه مسلمانان این استان را مورد حمله قرار دادند.
بدنبال این گزارش ها ˈ ناوی پیلای ˈ کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل از مقامات میانماری خواست تحقیق کاملی در مورد این موضوع و کسب اطمینان از اینکه عدالت در مورد قربانیان و خانواده های آنان اجرا می شود، انجام دهند.
دولت میانمار نیز هفته جاری به ناظران بین المللی اجازه داد با سفر به نقاطی از این کشور، کشتار بیش از 40 مسلمان در روزهای اخیر را بررسی کنند.
این دردها را کجا ببریم
سبحان الله خداوند برای ما مسلمانان رحم کند که ما در خواب غفلت هستیم اگر مسلمانان همه کشورها با همدیگر متحد میشدند و یک سازمانی درست و حسابی داشتند هیچ کس جرات تعرض به مسلمانان رانداشت حتی ابرقدرتهایی چون امریکا و روسیه وچین در کل ما مسلمانان سر خود را پایین انداخته ایم چرا همه کشورها ی مسلمان با همدیگر اعلان جهاد نمی دهند ترس تا کی بگذارید 20 سال زودتر بمیرید انهم با مرگ با حیا نه با سکته قلبی و……. افسوس و افسوس ….خداوند بر ما رحم کند