تریبون مستضعفین؛ مهدی خانعلیزاده
شاید کمی اغراق آمیز به نظر برسد اما پربیراه نیست اگر بگوییم اتفاقات و چیزهایی که در «شانزه لیزه تهران» به چشم میخورد، حتی در «شانزه لیزه پاریس» هم امکان نمایش ندارند؛ اقداماتی که باور کردن و پذیرفتن آنها حتی در دایره اخلاق غربی هم نمیگنجد، چه برسد به اخلاق شرقی و اخلاقی دینی.
چند سالی هست که فروشگاههای لباس مجلسی و خانگی بانوان، کم کم دست از پنهان کاری در ویترین خود برداشتهاند و صراحتا اجناس و لباسهایی را در فروشگاه خود در معرض دید عموم قرار میدهند که بدون شک مصداق ترویج مسائل غیر اخلاقی است. نمایش لباسهای خانگی و مجلسی خانمها که فقط در مجالس زنانه قابل استفاده است و به هیچ عنوان تناسبی با فضای عمومی ندارد، راسته لباسفروشیهای زنانه را عملا به یک شهرفرنگ و سینمای غیراخلاقی تبدیل کرده که حتی چشم انداختن به ویترین مغازهها هم عرق شرم را بر پیشانی مردان و پسرانی که اندکی غیرت دینی داشته باشند، مینشاند.
حتی لباسهای زیرزنانه پشت ویترین و بدون رعایت حریمهای اسلامی به نمایش درآمدهاند و هر کسی که رد میشود میتواند شاهد نمایشگاه از بیشرمی باشد.
اما نمایش نیمه برهنهترین لباسهای زنانه در ویترین فروشگاهها، سطح پایینترین نوع مشکلی است که این مغازهها دارند. وارد شدن به این فروشگاهها و تلاش برای خرید یک لباس، گام اول در آشنایی با فضایی است که هیچ نامی به جز «به غیرتی» و «مستهجن بودن» نمیتوان بر آن نهاد.
به جرات میتوان گفت که اکثر قریب به اتفاق فروشندگان فروشگاههای لباس زنانه را مردان و پسران جوان و میان سال تشکیل میدهند؛ افرادی که براحتی در مورد سایز لباسهای زنانه نظر و پیشنهاد میدهند و حتی کار را تا جایی میرسانند که از ژورنالهای خارجی، مدل لباسی را که به نظرشان بر بدن خانم خریدار برازندهتر است، به وی پیشنهاد میکنند!
جالبتر و البته اسفناکتر اینکه برخی از خریداران که برای پرو لباس به اتاقک مخصوص این فروشگاهها میروند، در اقدامی عجیب از این فروشندگان میخواهند که به آنان در پوشیدن لباسهای نیمه برهنه که مخصوص مجالس خصوصی زنانه است، کمک کنند و حتی در مورد اینکه آیا سایز لباس به آنان میخورد یا خیر، مشورت بدهند.
حضور دختران جوان و تنها در اتاق پرو فروشگاهها و حضور فروشندگان مرد در آنها، شاید تا همین ده سال پیش به یک کابوس ترسناک شبیه بود که امکان تهیه عکس و فیلم خصوصی از دختران و خانمها را آسان میکرد اما انگار جامعه اسلامی ایران به یک خواب از نوع اصحاب کهف فرو رفته و اکنون پس از بیداری، مشاهده میکند که حتی زیپ پشت لباسهای مجلسی خانمها هم توسط پسران جوانی که فروشنده لباس هستند، کشیده میشود.
جالب اینکه حدود چهار سال است قانونی تحت عنوان «ممنوعیت فروش لباس زنانه توسط مردان» توسط نیروی انتظامی اجرایی شده است اما به نظر میرسد سرنوشت این قانون هم مانند خیلی قوانین دیگر مشمول مرور زمان و بیتوجهی شده است. اواخر سال ۸۷ بود که رئیس پلیس وقت نیروی انتظامی تهران در یک سخنرانی، تاکید کرد: «از تذکراتی که قرار است به مسوولان صنوف داده شود این است که از این پس از فروشندگان مرد در فروشگاههای عرضه لباس زنانه جلوگیری به عمل میآید و صرفاً باید صندوق دار مرد باشد و بقیه کارکنان باید زن باشند و همین طور با افرادی که وضعیت ظاهری مناسبی ندارند که به نوعی خارج از عرف هستند به طور مثال فروشندگان پوشاک و حتی خریداران به شدت برخورد قانونی میشود.»
به نظر میرسد برخی از مسئولان آنقدر درگیر موافقت یا مخالفت با موضوع «گشت ارشاد» و حواشی آن شدهاند که اصلا حواسشان نیست در زیر گوششان و همین خیابانهای ولیعصر (عج) و فاطمی و جمهوری اسلامی چه میگذرد و چه نمایشگاهی از بیشرمی و بیغیرتی برپا شده است؛ نمایشگاهی که هم مجوز دارد و هم هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد تا حداقل خانمهای مذهبی بتوانند براحتی و با خیال آسوده اقدام به خرید لباس موردنظر خود کنند.
تشکر . از خوانندگان این مطلب درخواست می شود همراه با دوستان پیگیر اجرایی شدن این قانون و نظارت مستمر باشند .