ماهواره مخابراتی خلیج فارس توسط دانشگاه صنعتی مالک اشتر طراحی و ساخته شده است. این ماهواره سازگار با بستر ارتباطی بیسیم زمین پایه کشور بوده و خدمات ارتباطی بیسیم ماهوارهای را به صورت امن و مطمئن با پوشش جغرافیایی ملی و یا منطقهای ارائه می کند. این سامانه مجهز به پایانههای کاربری کوچک و سبک بوده و در شرایط بحران ناشی از حوادث و بلایای طبیعی نیز توسط نیروهای امدادی مورد استفاده قرار می گیرد.
ماهواره خلیج فارس برای برقراری خدمات ارتباطی امن، اختصاص باند باریک از نوع غیربلادرنگ یا ذخیره مورد استفاده قرار گرفته و سرویس پیامرسانی کوتاه را در داخل و یا خارج مرزهای ملی تامین می کند. افق آتی این طرح، تحقق یک منظومه ماهواریای است.
کاربردهای ماهواره مخابراتی خلیج فارس
تبادل پیام های داده رقومی متنی و یا صوتی بین کاربران متحرک یک شبکه بیسیم زمینی
پخش پیام های همگانی مانند فرامین کنترلی و هشدار برای کاربران زمینی در گستره جغرافیایی وسیع
جمعآوری و یا توزیع داده حسگرهای نصب شده در نقاط دور از دسترس
قابلیتهای فنی
قابلیت ارائه خدمات تبادل پیام در نقاط فاقد زیرساخت مخابراتی
قابلیت تبادل اطلاعات بین کاربران واقع در شبکههای بیسیم ناهمگون
امکان استفاده از بسترهای متنوع جهت برقراری ارتباط میان درگاه های تبادل پیام ماهواره ای
امکان بکارگیری انواع مختلف پایانه های کاربری از جمله دستی، کولهپشتی و خودرویی
ماهواره تدبیر
ماهواره تدبیر با مدیریت سیستمی سازمان فضایی ایران توسط مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت ایران به صورت صددرصد بومی توسط اساتید و دانشجویان جوان و متعهد این دانشگاه با کمک صنایع داخلی در مدت پنج ماه طراحی و ساخته شد. این ماهواره توسعه یافته ماهواره نوید دانشگاه علم و صنعت است و دارای ماموریت عکسبرداری با قدرت تفکیک مکانی است.
همچنین این ماهواره دارای دریافت پیام بین 16 کاربر از طریق هدستهای «گوشی» قابل حمل در هر موقعیت جغرافیایی است. همچنین این ماهواره دارای قابلیت سیستم تعیین مدار، سیستم تعیین موقعیت به کمک GPS فضایی و رهگیری فاصلهیابی ماهواره از طریق ایستگاه زمینی است. جرم این ماهواره 50 کیلو و ابعاد آن 74.2 * 50 * 50 سانتیمتر مکعب و مدار آن 250 *375 کیلومتر است.
Sorry. No data so far.