گروه بین المللی حمایت و جبران خسارت، به اعضای خود توصیه کرده که به دلیل کوتاه بودن بازه زمانی کاهش تحریم هایی که ایران و کشورهای غربی بر سر آن توافق کرده اند، محموله های نفتی ایران را بیمه نکنند.
لغو تحریم بیمه ای محموله های نفتی و پتروشیمی ایران یکی از امتیازاتی بود که غرب در چارچوب توافق ژنو به ایران داده اما با گذشته سه هفته از اجرایی شدن توافق 6 ماهه ژنو، این تحریم در صحنه عمل هنوز لغو نشده است.
وال استریت ژورنال در این باره نوشت: هر روز که می گذرد ایران از این ناحیه زیان می بیند. ایران امیدوار بود در این بازه زمانی 6 ماهه از طریق کاهش بخشی از تحریم ها صادرات محصولات پتروشیمی خود را از سر بگیرد و تا حدی بر میزان صادرات نفت خود بیفزاید. این اقدام همچنین می تواند تلاش ها از سوی واشنگتن و متحدانش برای دادن انگیزه بیشتر به دولت جدید ایران و تقویت موضع آنها در داخل این کشور در مقابل مخالفان توافق ژنو را پیچیده تر سازد.
در بخشی از کاهش تحریم ها که از 20 ژانویه به اجرا گذاشته شده، تحریم بیمه ای علیه محموله های نفتی و پتروشیمی ایران به حالت تعلیق درآمده است.
مقامات آمریکایی در عین حال فشارها بر ایران را ادامه می دهند و به شرکت های غربی یادآوری می کنند که این کاهش تحریم ها موقتی هستند و واشنگتن همچنان به اعمال تحریم های بانکی و مالی علیه تهران ادامه می دهد.
بر اساس این گزارش در هفته های اخیر، کشتی داران و شرکت های بیمه گر جنبه های حقوقی و عملی این کاهش تحریم ها را مورد بررسی قرار داده اند. اندرو باردوت، مدیر گروه بین المللی کلوب های حمایت و جبران خسارت که شرکت های بیمه ای عضو آن 95 درصد پوشش بیمه ای تانکرهای جهان را بر عهده دارند،گفت، اعضای این گروه به مشتریان خود هشدار می دهند که ماهیت کوتاه مدت این کاهش تحریم ها پرداخت غرامت بابت زیان های وارده به محموله های ایرانی را غیرممکن می سازد.
باردوت افزود: اعضای این گروه می گویند این کار را انجام ندهید، زیرا ما نمی توانیم این پوشش های بیمه ای را تضمین کنیم. با توجه به اینکه عمده خسارات در نتیجه حوادث دریایی رخ می دهد و حل و فصل اختلافات در مورد آنها سال ها طول می کشد خیلی غیرمحتمل است که این ادعاها تا قبل از 20 جولای و زمان اتمام بازه زمانی شش ماهه منتهی به پرداخت غرامت شوند.
وی ادامه داد، به علاوه، شرکت های بیمه اتکایی آمریکا که در این گروه عضو هستند همچنان از ممنوعیت پوشش بیمه ای به این محموله ها تبعیت می کنند. این موضوع عملا پرداخت غرامت از سوی هر کدام از اعضا را غیرممکن می سازد.
این مقام بیمه ای در ادامه گفت: گروه بین المللی حمایت و جبران خسارت به دنبال شفاف ساختن جنبه های این کاهش تحریم ها از طریق وزارت خزانه داری آمریکا و اتحادیه اروپا بوده و تلاش نموده دریابد که آیا این مشکلات قابل حل هستند یا نه. یکی از سخنگویان وزارت خزانه داری آمریکا گفت، این وزارت خانه «همچنان فعالانه در حال بررسی این موضوع است.» سخنگوی کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفت: «مشورت هایی در این زمینه در حال انجام است.» وی از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد.
آمریکا تاکنون از رفع نگرانی شرکت های بیمه در این زمینه خودداری کرده است و تعمدا سعی دارد این موضوع را در ابهام نگه دارد. بدین ترتیب یکی از مفاد توافق ژنو معطل مانده است.
یک مقام مسئول در یک شرکت تانکری بزرگ یونانی گفت، «ما به دنبال دریافت مشاوره حقوقی بوده ایم و به ما گفته شده که بازگشت مجدد به حمل نفت ایران غیر ممکن است.»
به دنبال وضع تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا و از جمله تحریم های بیمه ای، صادرات نفت ایران در طی دو سال گذشته به کمتر از نصف کاهش یافته است. این تحریم ها موجب شده که اکثر کشتی داران از حمل نفت ایران خودداری کنند.
Sorry. No data so far.