رضا سعیدی-لایحه خدمت اجباری نظام وظیفه در سال ۱۳۰۳ توسط رضا پهلوی به مجلس شورای ملی چهارم تقدیم شد و در آن جا به رغم مخالفت روحانیون به تصویب آن مجلس رسید. در این ۸۹ سال که قانون سربازی اجباری در ایران اجرا شده است تغییرات خاص نکرده است. ماده چهارم قانون خدمت وظیفه عمومی بیان میکند که خدمت وظیفه عمومی در ایران ۳۰ سال است.
یعنی مردان ایرانی تا سن ۵۰ سالگی مشمول خدمت وظیفه عمومی هستند. در میان کشورهای که سربازی اجباری دارند مثلا کشور روسیه که رابطه نزدیکی با ایران دارد در این کشور تنها کسانی به خدمت فراخوانده میشوند که بین سنین ۱۸ تا ۲۷ سال باشند یعنی اگر سن کسی از ۲۷ سال بگذرد، به خدمت فراخوانده نخواهد شد.
کشور دانمارک با سن مشمولیت ۲۷ سال ، مصر با سن ۳۰ سال ، ارمنستان ۲۷ سال ، بلاروس ۲۷ سال ، اتریش ۳۵ سال ، فنلاند ۲۹ سال، برمودا ۳۲ سال.
در این بین نام ایران اسلامی ما نیز به چشم می خورد. در بین همه کشورهای انگشت شماری که سربازی اجباری وجود دارد فقط در کشور ما سن مشمولیت در آن ۵۰ سال است. با توجه به اینکه اولین بار سربازی اجباری در زمان طاغوت تصویب شده است بعضی از مواد آن برازنده نظام اسلامی نیست. لذا نمایندگان شریف ملت نسبت به بازنگری و اصلاح بعضی از مواد آن اقدام کنند تا مشکلات عظیمی از معضلات اجتماعی حل گردد.
Sorry. No data so far.