مراسم رونمایی از «کتاب _ سالنامه جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی» شب گذشته با حضور خانواده شهدا نظیر شهید «سیدعلیرضا ستاری» و شهید «هادی باغبانی»، خانواده مرحوم امیرحسین فردی، فرزندان شهید «ابراهیم همت» و شهید «عباس کریمی»، مهرداد بذرباش نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، گلعلی بابایی نویسنده و رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس، حبیب احمدزاده نویسنده ادبیات دفاع مقدس، سعید حسینی مدیر مؤسسه روشنای زندگی و جمعی از اهالی فرهنگ و ادب در سازمان هنری رسانهای اوج برگزار شد.
در این مراسم حبیب احمدزاده، نویسنده ادبیات دفاع مقدس، بیان داشت: در جمهوری اسلامی ایران کار فرهنگی همانند ساعتی است که چرخ دندههای آن جدا میچرخد اما برخی اوقات عجیب این است که ساعت را هم درست نشان میدهد یعنی گاهی اوقات احساس میکنم معجزهای وجود دارد!!
وی اضافه کرد: فکر میکنم دیدگاهی که برخی از دوستان به آن رسیدهاند، این است که ما هیچ نقطهای از جهان هستی و یا به نوعی دیگر هیچ فردی را از جهان هستی نباید خارج از رحمت خدا بدانیم؛ آسیبشناسی در جبهه و فرهنگ انقلاب اسلامی داریم این است که حتی برای «اوباما» هم باید طراحی کنیم به همین منظور نباید دین اسلام را دین محدودی دانست که نمیتواند روی همه افراد تأثیر بگذارد بلکه این ایده و فکر، کوچک دیدن دین اسلام است.
احمدزاده ادامه داد: به طور مثال انقلاب اسلامی همانند یک مغازه است که از لحاظ مالی، میلیاردها جنس در آن مغازه نهفته شده است اما در ماه هزار تومان هم فروش ندارد که در اینجا این سوال مطرح میشود که چرا؟ دو راه وجود دارد یا باید بگوئیم که دین اسلام نمیتواند تأثیرگذار باشد و ما خودمان را داریم گول میزنیم و یا اینکه ما بلد نیستیم.
وی افزود: همه ما به این مهم که ما بلد نیستیم در ذهن و لسانمان اعتراف میکنیم اما چون تاکتیکهایمان را تغییر نمیدهیم عملاً خیلیها میگویند ما به تکلیفمان عمل میکنیم اما بنده از نویسنده کتاب «دا» یاد گرفتم که گفت؛ قانون اول نیوتن کار است یعنی اگر بخواهیم به میزی، انرژی وارد کنیم که میز تکان بخورد، اگر میلیاردها انرژی به میز وارد شد اما میز تکان نخورد یعنی اینکه کاری انجام نشده است.
این نویسنده گفت: بسیاری از کارهای فرهنگی در کشور ما فقط کارشان و خروجیشان این است که انرژی وارد کنند و اینکه بعداً چه چیزهایی داریم، اصلاً مهم نیست، من فکر میکنم اگر مثل زمان جنگ بیائیم تفکر کنیم که کجای کارمان مشکل دارد و آسیب شناسی کنیم بسیاری از مشکلات ما حل خواهد شد.
* امروز ما زیر آتش توپخانه خودی قرار داریم آن هم با تهمتهای مختلف!!
وی اضافه کرد: معتقدم این روش تحقیقی را باید در مملکت خودمان بگذاریم کنار که به جای اینکه با عمل صالح برای دیگران الگو شویم با تخریب دیگران بخواهیم خودمان بهتر دیده شویم یعنی 30 است که تمام مسئولان ما یک به یک در اذهان عمومی به فاجعه ختم شدهاند، یعنی از یک فرد یک فرشته درست میکنیم و بعد با یک اشتباه آن را شیطان تلقی میکنیم؛ چهار سال پیش میگوئیم هر کسی به فلانی رأی داده است، فلان است و اگر کسی به شخص دیگری رأی نداده، مشکل دارد که این نگاهها جزو نگاههای بسیار غلط است که در جامعه ما وجود دارد.
احمدزاده ادامه داد: دوستان در همه موارد خودمان را کامل نبینیم، متأسفانه ایراد ما بچه مسلمانها این است که وقتی پای روضه امام حسین (ع) مینشینیم؛ باورمان میشود خودمان امام حسین (ع) هستیم و به دنبال یزید میگردیم اما به نظرم باید همیشه این نفس سرزنشگر خودمان را داشته باشیم و بدانیم تجربیات انقلاب اسلامی به ما ثابت میکند که اگرخودمان عامل به آن زبان و عمل درست باشیم، دیگران الگو خواهند گرفت.
وی افزود: به نظرم در جشنواره فجر امسال دو حرکت شد آن هم با تمام فیلمهای خوبی که تولید شده است که امیدواریم تأثیرگذار هم باشد؛ همان حرکتی که خانم مریلا زارعی کردند چون از عمل دلی نشأت میگیرد، بسیار تأثیرگذارتر بود.
احمدزاده بیان کرد: ما یکدفعه دینی در زندگی خودمان درست کردیم که این دین فقط برای ما است و دیگران از آن عاری هستند حالا هر کسی توانست یک جمعی را برای خودش درست کند، این جمع برده است به نظرم این مهم تعطیل شدن دینی است که دایره جهانی شدن دارد اما باید سعی کنیم با رفتار خودمان جذب حداکثری داشته باشیم همانطور که مقام معظم رهبری این موضوع را بیان کردهاند.
نویسنده کتاب «شطرنج با ماشین قیامت» گفت: امروز ما زیر آتش توپخانه خودی قرار داریم آن هم با تهمتهای مختلف؛ اما اصلاً مهم نیست، مهم اینجاست که ما دینی داریم که اگر درست، به جا و با عمل واقعی ما و با انسانسازی همراه شود (یعنی ما بشویم حکیم الهی اول برای خودمان و خانوادهمان و خودمان را مرد حق مطلق ندانیم)، قول میدهم که همه افراد، جذب و پای کار خواهند شد و در این عرصه انرژی خواهند گذاشت.
وی اضافه کرد: ما هر چقدر بتوانیم چرخ دندهها را با سلیقههای مختلف یعنی فرهنگ دفاع مقدس و انقلاب اسلامی یک رستوران بدانیم که من شمالی و جنوبی بتوانم غذای سالم پیدا کنم و یک همگرایی ایجاد کنم و هیچ کس هم کار خودش را مطلق کامل نداند، درست عمل خواهیم کرد.
احمدزاده ادامه داد: ما ساعتی هستیم که چرخ دندههایش هر کدام باید وظیفه خودش را درست انجام دهد؛ متأسفانه ما دارای یک مدیریت فرهنگی ضعیف هستیم که خودمان هم مقصر این مهم هستیم به گونهای که مقصر هیچ سیستم و دستگاهی نیست چراکه شاید اگر بنده را هم مسئول یک سیستم بگذارند، بدتر از این عمل کنم.
در ادامه این مراسم سعید حسینی، مدیر مؤسسه «روشنا» و مؤلف «کتاب _ سالنامه جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی»، بیان داشت: انقلاب اسلامی ما دارای ماهیت فرهنگی است به همین منظور معتقدم که حوزه فرهنگ و هنر از پیش از انقلاب و مبارزات، دارای یک بُعد جدی بود.
وی اضافه کرد: بعد از دهه 60 در حوزه موسیقی، تئاتر در مساجد و ورودی که بچههای انقلاب به سینما داشتند، سیر مستمری بوده که ادامه داشته و دارد یعنی با توجه به تهاجم فرهنگی که وجود داشته،حوزه جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی شکل گرفت و خیلی از هنرمندان در حوزههای مختلف کار میکنند.
حسینی ادامه داد: هنرمندان و اهالی اندیشه و کسانی که تولیدکننده آثار هستند یک طرف و خیل عظیمی از کسانی که در بدنه پایگاهها و کانونها، کار فرهنگی میکنند، در یک سوی دیگر قرار دارند که متأسفانه عموم محصولاتی که تولید میشود، به آن بدنه نرسیده و مردم آنها را نشناخته و از محصولاتشان استفاده نمیکنند.
وی افزود: جهاد و حرکت انقلاب اسلامی در دهه 60 به خوبی دیده نشد و این مجموعههای فرهنگی نیز بالطبع دیده نشدند چراکه در ایران فضای روشنفکری در حوزههای فرهنگی علی رغم اینکه مخاطبان عمومی نداشت، در گروه فرهنگ و هنر به شدت به خودش ضریب داد.
حسینی عنوان کرد: برخی از برنامهها از عمق بسیاری برخوردار نیستند ولی ضریب گرفته و جریانسازی میکنند اما متأسفانه بعضی از مردم، بچههای حزبالهی را نمیشناسند به همین منظور این سالنامه به نوعی یک دایرةالمعارف کوچک در فضای عملیاتی است تا بتوانیم فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی را به اقشار مختلف جامعه معرفی کرده و در نهایت شروع حرکتی برای جریانسازی و چهرهسازی جبهه فرهنگی انقلاب باشد.
به گفته وی، خوشبختانه جشنواره فیلم عمار در کشور، جریانساز بود و اکنون هم در اقصی نقاط کشور این فیلمها در حال اکران است.
* انتشار کتابهای عناصر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی طی سال آینده
مدیر مؤسسه «روشنا»، گفت: روزی که مصطفی احمدی روشن شهید شد بعضی از طراحان متعهد به انقلاب اسلامی، کمتر از 24 ساعت به طراحی پوستری پرداختند که در آن عکس اوباما به تصویر کشیده شده بود که این پوستر از شبکه خبری رویترز نشان داده و تحلیل شد که کشور و مردم ایران عامل شهادت احمدی روشن را آمریکا و اوباما میدانند.
وی با بیان اینکه بسیاری از هنرمندان انقلابی ما در غربت به سر میبرند، اضافه کرد: «کتاب _ سالنامه جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی» یک دایرةالمعارف عملیاتی برای کسانی است که میخواهند کار فرهنگی انجام دهند.
حسینی ادامه داد: در سالهای آینده کتابهای عناصر جبهه فرهنگی در کشور به چاپ خواهد رسید و در حد بضاعت نیز از فعالان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی تجلیل و سایتی در این راستا هم راهاندازی خواهد شد.
Sorry. No data so far.