به گزارش تریبون مستضعفین از buzzfeed، یکی از راههای جلوگیری از اسراف در خانهها، نگهداری درست از مواد غذایی است تا به دلیل نگهداری غلط، زود فاسد نشوند.
۱. اگر پیازها را در جوراب زنانه نگهداری کنید، عمر آنها به ۸ ماه میرسد. باید بین هر پیاز گرده بزنید و جوراب را آویزان کنید. حتی میتوانید برای تزیین خانه استفاده کنید.
۲. پیازچه را در یک بطری پلاستیکی فریز کنید. حتما قبل از نگهداری، آنها را خشک کنید.
۳. از جذب کنندههای گاز اتیلون در یخچال استفاده کنید تا گاز متصاد شده از میوهها و سبزیجات را جذب کرده تا آنها سه برابر زمان معمولی، تازه بمانند.
۴. جعفری، گشنیز، ریحان و پیازچه را مانند گل نگاه دارید. روی آنها را با پلاستیک پوشانده و پایین آنها را با کش ببندید. سپس در فریزر نگه دارید. این بهترین راه برای نگه داری طولانی مدت این سبزیهاست.
۵. سبزیجات روغنی مانند آویشن را باید شل گره زده و در هوای آزاد آویزان کرد.
۶. محلولی با نسبت یک به ده از سرکه و آب تهیه کرده و توت را به آن آغشته کنید و پس از چکیدن آبش در یخچال نگه دارید. با این روش تمشک و توت فرنگی نیز یک تا دو هفته بیشتر تازه میمانند. مواد موجود در این میوهها باعث میشود که طعم سرکه در آنها نماند.
۷. پیاز را در کنار سیب زمینی نگه ندارید. این عمل موجب میشود زودتر فاسد شوند.
۸. سیبزمینی را با سیب نگه دارید تا جوانه نزند.
۹. حتما به سیبها سر بزنید. یک سیب خراب میتواند تمام سیبها را خراب کند.
۱۰. رزماری، آویشن و پونه را در جایخی بگذارید و در آن روغن زیتون بریزید. جایخی را در فریزر بگذارید. میتوانید از قطعههای درست شده برای آشپزی استفاده کنید.
۱۱. تاج موزها را با پلاستیک بپیچید. با این روش ۳ تا ۵ روز بیشتر میمانند. همچنین موزها باید جدا از بقیه میوهها نگه داری شود چون گاز اتیلن زیادی تولید میکنند.
۱۲. تنها زمان خوردن کاهو به آن نمک و ادویهجات اضافه کنید. چون سالاد مانده رطوبت ایجاد میکند و نمک آن را جذب کرده و سالاد تازه نمیماند. اگر سالاد را در یخچال نگه میدارید، یک دستمال کاغذی روی ظرف بگذارید و ظرف را با سلفون کاملا ببندید. دستمال رطوبت ظرف را گرفته و سالاد در طول هفته تازه میمانند.
۱۳. برای نگهداری کرفس، کاهو و کلم بروکلی در یخچال، آنها را در فویل بپیچید. با این کار، این سبزیجات چهار هفته یا بیشتر تازه میمانند.
۱۴. حتما یخچال خود را تمیز نگه دارید. اگر یک ماده غذایی در یخچال خراب شود، کپک باقیمانده از آن، باعث فاسد شدن بقیه مواد غذایی میشود.
۱۵. گوجه فرنگی را در کیسه پلاستیکی نگهداری نکنید! اتیلون گرفتار شده در کیسه پلاستیک باعث میشود که گوجهها زودتر برسند. گوجهها نرسیده را در یک مکان خنک بگذارید به طوری که برگ آن به سمت پایین باشد تا زمانی که رسیده و قرمز شوند. گوجههای رسیده را بیرون از یخچال و در دمای اتاق، روی کابینت نگاه دارید. به طوری که برگ آنها رو به بالا باشد و با یکدیگر تماس نداشته باشند. گوجههایی که بیش از حد رسیده هستند را فریز کنید. اما قبل از مصرف بگذارید یخ آن آب شود.
۱۶. از در بطریهای پلاستیکی برای محکم کردن پلاستیک مواد غذایی استفاده کنید. (مانند تصویر)
۱۷. گردو و بادام را با درجه ۳۵۰ به مدت ۱۵ دقیقه در اجاق گاز بپزید تا بیشتر مانده و طعم بهتری داشته باشند.
۱۸. قارچ را در کیسه کاغذی نگه دارید تا رطوبت آنها خارج شده و تازه بمانند.
۱۹. این مواد را در یخچال نگاه دارید: سیب، لوبیا، توت، کلم بروکلی، کلم، هویج، گل کلم، کرفس، گیلاس، ذرت، خیار، بادمجان، زنجبیل، انگور، سبزیهای برگدار، قارچ و کدو.
۲۰. این مواد را در دمای اتاق و یا کابینتی خنک نگه دارید: آووکادو، زردآلو، موز، مرکبات، سیر، کیوی، خربزه و هندوانه، هلو و شلیل، پیاز، گلابی، آلو و آلوچه، آناناس و سیب زمینی
ممنون. مفید بود.