سه‌شنبه 04 مارس 14 | 09:50
مایرید مگوایر یا شیرین عبادی؟

مسیحیت ناب عیسوی به ز اسلام آمریکایی

حسین همازاده

مایرید مگوایر هفته آینده عازم غزه است و ماه آینده جهت مشارکت در حرکت بین المللی «زائران صلح» به تهران آمده و پس از برپایی برنامه‌هایی در تهران و قم به همراه فعالان صلح‌طلب از ملیت‌های مختلف عازم دمشق می‌شود.


مایرید مگوایر

مایرید مگوایر، برنده جایزه صلح نوبل (نفر سمت راست) در کشتی امدادرسانی برای شکست حصر غزه در سال 2009

حسین همازاده

1- تردیدی نیست که جوایز بین المللی (خصوصا آنها که به حوزه سیاست ربط بیشتری پیدا می‌کنند مثل جوایز هنری) آمیخته به لابی‌های سیاسی است که می‌کوشند ماهی خود را از آب جشنواره‌ها و فستیوال‌ها بگیرند. جایزه صلح نوبل هم از این قاعده مستثنی نیست. در عین حال این قاعده به این معنا نیست که هر کس در طول تاریخ برگزاری این جایزه، برنده صلح نوبل شده مزدور غرب و دست پرورده آمریکاست.

2- مایرید مگوایر (Mairead Maguire) فعال صلح‌طلب ایرلندی است که در سال 1976 برنده جایزه صلح نوبل شده است. او در طول قریب به 40 سال فعالیت‌های صلح‌طلبانه موضع‌گیری‌های متعددی علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی داشته است. در کمپین‌های ضدجنگ عراق شرکت کرده و حتی توسط دولت ایالات متحده بازداشت نیز شده است. از جنبش اشغال وال‌استریت حمایت کرده و فعالیت‌های ویکی‌لیکس را شجاعانه خوانده است. بارها در حرکت‌های شکست حصر غزه (از جمله ناوگان ماوی مرمره) مشارکت کرده و علیه دیوار حائل نیز موضع‌گیری شفافی داشته است. او حتی دولت حماس را نیز دولتی مشروع و برآمده از صندوق‌های رای خوانده و ضمن دیدار با اسماعیل هنیه، نوار غزه را مانند زندانی بزرگ توصیف کرده است.

3- از یک مسیحی کاتولیک که برنده جایزه صلح نوبل شده چه انتظار دیگری دارید؟ او حتی در سال 2009 که باراک اوباما برنده جایزه صلح نوبل شد ضمن اعتراض شدید به این مساله اعلام کرد: آنها می‌گویند این به خاطر تلاش‌های فوق‌العاده او برای تقویت دیپلماسی بین‌المللی و همکاری میان مردم است. در عین حال او [اوباما] همچنان سیاست نظامی‌گری و اشغال افغانستان را به جای گفت‌وگو و مذاکره با همه طرف‌های درگیر ادامه می‌دهد. دادن این جایزه به رهبر نظامی‌ترین کشور جهان –که خانواده انسانی را بر خلاف اراده‌اش به سوی جنگ کشانده– توسط بسیاری از مردم در سرتاسر دنیا به عنوان جایزه دادن به تجاوز و سلطه‌گری این کشور تشخیص داده می‌شود.

بنابراین کوته‌نظری است اگر کسی به این نگاه «گاندی مانند» او که مثلا مانند جمهوری اسلامی خواهان محو رژیم صهیونیستی نیست ایراد بگیرد. او یک مسیحی عدالتخواه است! ولو در برخی مسایل نگاهش با ما متفاوت باشد.

4- شش برنده خانم جایزه صلح نوبل در سال 2006 (از جمله مایرید مگوایر و شیرین عبادی) مجموعه «برندگان مونث جایزه صلح نوبل» را تشکیل دادند که هدفش «تجمیع تلاش‌ها برای برقراری صلح و عدالت و برابری و حمایت از حقوق زنان در سرتاسر جهان» اعلام شد.

به زعم من هیچ اشکالی ندارد اگر شیرین عبادی بنا به تشخیصش در تمام ده سال پس از اخذ صلح نوبل و تمام سال‌های قبل از آن به مسائل سیاست داخلی ایران و انتقاد از حاکمیت بپردازد. اما حداقل یک ملاک شفاف و صریح در مسائل بین‌المللی وجود دارد که ضمن مشخص کردن جبهه آدم‌ها، نیت آنها از فعالیت‌های سیاسی‌شان را هم مشخص می‌کند و آن مساله «فلسطین» است که تمام آزادی‌خواهان جهان –اعم از مسیحی و شیعه و سنی و کمونیست و چپ و هندو و بودیست و …- را در برابر پفیوزهای عالم و حامیان آپارتاید اسرائیل متحد می‌کند.

5- امام خمینی: «خوشا به حال آنان که گرسنه و تشنه عدالتند و از بهر عدالت زحمت می‌کشند. و وای به حال آنان که برخلاف دستور عیسی مسیح و برخلاف دستور همه پیامبران به نفع ظالمان و جاسوسان و پایمال کنندگان حقوق ملتها زحمت می‌کشند. و ای ملت مسیح و پیروان عیسی روح الله! بپاخیزید و از شرافت عیسی مسیح و ملت عیسوی دفاع کنید، و اجازه ندهید دشمنان تعلیمات آسمانی و مخالفان دستورات الهی، ملت مسیح و روحانیت عیسی را به خلقهای مستضعف جهان بد معرفی کنند… هان‌ای پدران کلیسا! بپاخیزید و عیسی مسیح را از چنگال این دژخیمان [آمریکا]نجات دهید؛ که آن پیامبر بزرگ از ستمگری که دین را وسیله ظلم، و دعا را وسیله رسیدن به مَسند ستمگری به بندگان خدا قرار می‌دهد بیزار است؛ که دستورهای آسمانی همه برای نجات مظلومان، از ملکوت نازل شده است؛ و ای مستضعفان جهان! برخیزید و هم پیمان شوید و ستمگران را از صحنه برانید؛ که زمین از خداست و وارث آن مستضعفانند.»

6- مایرید مگوایر هفته آینده عازم غزه است و ماه آینده جهت مشارکت در حرکت بین المللی «زائران صلح» به تهران آمده و پس از برپایی برنامه‌هایی در تهران و قم به همراه فعالان صلح‌طلب از ملیت‌های مختلف عازم دمشق می‌شود.

  1. واقع گرایی
    6 مارس 2014

    کاش در یادداشت ها به مصدایق و توضیحات مربوط به اسلام آمریکایی اشاره کنید . راستش برای من این مفهموم بسیار گنگ است .

  2. محمد علی
    26 مارس 2014

    اسلام امریکایی یعنی اسمتان مسلمان است اما لزومی ندارد به هیچ یک از قوانین اسلامی عمل کنید میتوانید ولنگار باشید شراب بخورید وعمل زنا انجام دهید و میتوانید هم انجام ندهید

    • سعید
      27 مارس 2014

      این چیزی که تعریف میکنی بیشتر تحت عنوان اسلام اروپایی تعریف میشه اسلام امریکایی اسلامی هست که معتقد به انجام مناسک هست ولی روح اسلام را رعایت نمیکند مانند وهابیت لیکن اسلامی که مسلمان هستی ولی نسبت به مناسک بی تفاوت هستی و حلال و حرام را رعایت نمیکنی را کارشناسان تحت عنوان اسلام اروپایی میشناسن

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.