تریبون مستضعفین – رضوان راغبی
مطلب زیر گزارش کوتاهی است درباره شهر «الرقة» در سوریه، که بارگاه منور صحابی جلیل القدر پیامبر و یار وفادار امیرالمؤمنین علی علیه السلام و نیز «اویس قرنی» را در خود جای داده است. این دو بزرگوار، آنچنان که تاریخ ثبت کرده است، در جریان جنگ صفین در رکاب امیرالمومنین نبرد کرده و به فیض شهادت نائل می آیند. مکان واقعه صفین و نیز محل دفن شهدای صفین، شهر رقه کنونی می باشد.
رقه شهری است واقع در شمال وسط سوریه و مرکز استان الرقه است.
استان رقه اولین منطقه ای بود که از کنترل دولت سوریه خارج شد و معارضین سوری اداره آن را به دست گرفتند. در ماههای اخیر، گروه داعش (الدولة الاسلامیة فی العراق والشام) با غلبه بر رقبا، توانست معارضین دیگر مانند ارتش آزاد سوریه را از رقه بیرون رانده و حکمران بلامنازع این استان شود. پس از این اتفاق، شهر رقه شاهد وضع قوانین جدیدی بود از جمله:
-ممنوعیت فروش و همچنین استعمال سیگار و قلیان
-ممنوعیت فروش سی دی موسیقی و نیز گوش دادن به آن به علت حرمت شرعی
-اجرای حدود شرعی همچون قطع دست بدون محاکمه رسمی و اثبات اتهام، آنهم در مقابل انظار خصوصا اطفال
-اجباری کردن حجاب و نقاب برای زنان در خیابان
-اجبار بر تعطیلی مغازه ها و اقامه نماز جماعت در مساجد و خیابان ها
-تشکیل محکمه های شرعی و صحرایی و حکم به قطع سرهای علویان و طرفداران نظام سوریه
نکته ای که در این میان جالب توجه مینماید، عدم بروز مخالفت جدی از سوی مردم رقه در مقابل این نوع حکومت است که حداقل دو دلیل میتواند داشته باشد:
اول: ترس مردم محلی رقه از عکس العمل خشونت آمیز داعش در مواجهه با هر گونه اعتراض و انتقاد
ثانیا: فرهنگ عمومی بخش مهمی از مردم محلی که به اذعان دیگر مردم سوریه، نوعی سادگی و ظاهر بینی در امور دینی و اصطلاحا «خشک مقدسی» بر روحیه آنها حکمفرماست و همین مساله، کمک فراوانی به داعش برای سلطه کامل بر این شهر و استان نموده است.
Sorry. No data so far.