مریم فرحات (ام فرحات) از اهالی «حی الشجاعیه» در شرق غزه بود که در تاریخ ۲۴ دسامبر ۱۹۴۹ در یک خانواده طبقه ضعیف غزه به دنیا آمد و دارای ۱۰ برادر و ۵ خواهر بود.
او ۶ پسر و چهار دختر داشت که همه پسرهایش از اعضای گردانهای شهید عزالدین القسام، شاخه نظامی حماس هستند؛ در این میان، ۳ پسر به نامهای نضال، محمد و رواد شهید شدهاند و یک فرزند وی نیز پس از 11 سال در اسارت رژیم صهیونیستی از زندان آزاد شد، وی به سبب فداکاریهایی که در جریان انتفاضه الاقصی و قبل از آن از خود نشان داده است، به “خنساء فلسطین” ملقب شده است.
فرحات تحصیلات خود را تا زمانی که با فتحی فرحات “ابو نضال” ازدواج کرد، ادامه داد. زمانی که او ازدواج کرد وی دوره دبیرستان را در مدرسه “الزهرا” سپری کرده بود.
خنساء فلسطین خود را نامزد انتخابات مجلس قانونگذاری فلسطین کرد و پس از پیروزی در انتخابات، مسیر جهاد و مبارزه سیاسی را به منظور تکمیل مبارزات و دلاوری های خود در راستای تحقق حقوق و خواسته های ملت فلسطین آغاز کرد.
نظامیان رژیم صهیونیستی بارها منزل وی را بمباران کردند. او یکی از چهره های برجسته اخوان المسلمین و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین “حماس” و عضو مجلس قانونگذاری فلسطین بود.
در سال ۱۹۹۲ “عماد عقل” فرمانده شاخه نظامی حماس و مبارز دلاور و قهرمانی که صهیونیستها او را ” صاحب ۷ جان” میخواندند، به منزل ام نضال پناهنده شد و سرانجام در ۲۴ نوامبر سال ۱۹۹۳ در منزل وی به محاصره بیش از ۲۰۰ نظامی رژیم صهیونیستی درآمده و پس از مبارزهای جانانه با صهیونیستها، جام شهادت را سر کشید.
همچنین در سال ۲۰۰۲، ام نضال فرحات به عنوان اولین زن فلسطینی عربی در فیلمی ویدیویی مشاهده شد که محمد، فرزند شهید خود و عضو گردان های قسام را برای شرکت در عملیاتی شهادت طلبانه در شهرک صهیونیست نشین “عتصمونا” بدرقه می کرد. محمد در این عملیات توانست شمار زیادی از نظامیان رژیم صهیونیستی را به هلاکت برساند و عدهای را نیز زخمی کرد.
دریافت فیلم / لحظه وداع مادر شهید با فرزندش
نظامیان رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۳ “نضال” دیگر فرزند وی را به شهادت رساندند. وی یکی از فرماندهان گردانهای قسام و از نخستین مهندسان و طراحان موشکهای مقاومت بود.
همچنین جنگندههای رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۵ “رواد” سومین فرزند وی را پس از بمباران خودروی شخصیاش در غزه به شهادت رساندند.
رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۵ “وسام” دیگر فرزند این مادر مبارز و آزاده را پس از سپری کردن دوره محکومیت ۱۱ سالهاش در زندانهای صهیونیستی آزاد کرد.(+)
گفتنی است كه ام نضال فرحات در سن ۶۴ سالگی پس از عمری مبارزه با بیماری در 17 مارس 2013 دیده از جهان فرو بست و پیکر پاک و مطهر وی با حضور مقامات رسمی دولت فلسطین و خیل عظیم شهروندان در قبرستان شرقیه غزه و در کنار ۳ فرزند شهیدش به خاک سپرده شد.
وصیت وی به جوانان مبارز
یکی از فرزندان “مریم فرحات” تاکید کرد که مادرش خطاب به جوانانی که در واپسین لحظات عمرش همراه وی بودهاند سوال میکرد که برای آزادسازی فلسطین آماده هستند یا نه و به آنها میگفت: حتی اگر سلاح هم در اختیار نداشته باشید، خود را آماده مرحله آتی و مرحله آزادسازی فلسطین از لوث اشغالگری دشمن غاصب صهیونیستی کنید، همچنین به جوانان وصیت کرده که همواره تقوای خدا را در دل داشته باشند و لحظه ای از جهاد و مقاومت غافل نشوند و خود را برای مرحله آتی و آزادسازی قدس و مسجد مبارک الاقصی آماده کنند.
جهان اسلام و فلسطین شیر زنانی چون مریم فرحات را کم ندیده که با مبارزاتشان و پرورش نسلی مبارز پشت دشمن صهیونیستی را به لرزه در آوردند، در شهامت و مقاومت این زن همین بس که مورد تجلیل بسیاری از بزرگان قرار گرفتند و رهبر انقلاب اسلامی، امام خامنهای در تجلیل از مقام شامخ ایشان فرمودند:
«…بنده منظره اون مادری كه با پسرش وداع میكرد، ديروز در تلويزيون ديدم. بسيار هم دلم پر از غم شد هم دلم پر از اميد شد. غم بخاطر اينكه انسان ببيند كه دنيای اسلام چه گوهرهای ارزندهای را دارد و نمی شناسد مثل اون مادر دارد و قدردانی نمیكند مثل اون پسر. اون مادر میگفت اگر صد تا پسر مثل اين فرزندم داشته باشم همه را در اين راه میدهم. اينها را نمیشناسد دنيای اسلام. اين گوهرهای گرانبها را قدر نمیداند. غم از اين جهت و اميد از اين جهتی كه ملتی كه اين روحيه درش هست ، روحيه آن مادر و آن پسر كه میآيند جلوی تلويزيون و خودشان را نشان میدهند و با هم خداحافظی میكنند و اين مادر میداند كه اين بچه بناست برود تا دو ساعت ديگر به قتل برسد، اين جوان رعنا را میفرستد بطرف ميدان جنگ. ملتیكه اين شجاعت را دارد اين ملت قابل اين است كه بماند قابل اين است كه پيروز شود…»(+)
منابع:
http://qudsonline.ir/NSite/FullStory/News/?Id=۱۱۱۴۹۵&Titr
http://www.rohama.org/fa/news/۱۸۶۸۵/
http://mostazafin.tv/latest-video/video/۱۲۸_omenadal
Sorry. No data so far.