میچا ژیووینوویچ روز شنبه در بلگراد با اشاره به اعمال تحریم بر جمهوری اسلامی ایران در35 سال گذشته، گفت: ایران پس از انقلاب و سرنگونی رژیم شاهنشاهی به رغم جنگ تحمیلی و مواجه بودن با معضلات زیاد توانست که به موفقیت های چشمگیری درعرصه های مختلف به خصوص اقتصادی دست یابد.
وی در این زمینه رهنمودهای رهبر عالی ایران (مقام معظم رهبری)، وحدت و انسجام مردم در ایجاد اقتصاد مقاومتی را رکن اساسی پیشرفت ایران در تمامی زمینه ها از جمله اقتصادی ، کشاورزی، هوا- فضا، نظامی و پزشکی بر شمرد و افزود: اقتصاد مقاومتی نه تنها به معنی انزوای یک کشور نیست بلکه موجب گسترش همکاری و روابط خوب با دیگر کشورهای می شود.
کارشناس امور سیاسی و اقتصادی صربستان، توضیح داد : خصوصیت اقتصاد مقاومتی را می توان در بالا بردن توان اقتصادی کشور در مقابله با تحریم ها و تقویت خود اتکایی و خودباوری امری بسیار مهم تلقی کرد.
ژیووینوویچ، سیاست های برخی از کشورهای غربی به خصوص آمریکا در اعمال تحریم کشورها را ˈاستعمار مالیˈ خواند و توضیح داد: اکنون چنین مدلی در جهان حاکم است که در تضاد با حقوق بین الملل و حقوق بشر است و باید با چنین مدلی از طریق افزایش قدرت داخلی در بهبود توانایی های اقتصادی درعرصه های مختلف مبارزه کرد.
به گفته وی، سیاست های تحریم و نظامی از سیاست های بالقوه حکومت واشنگتن به شمار می روند و اصولا چنین سیاست هایی در مواردی بکار برده می شوند که کشورها در مقابل سیاست های مداخله گرانه آمریکا ایستادگی می کنند.
پژوهشگر صرب مالکیت بر ثروت های ملی، افزایش تولید محصولات داخلی به خصوص کشاورزی و مواد غذایی و محصولات ضروری، پیشرفت علوم و فناوری ها، افزایش ابتکارات در زمینه اقتصادی و ایجاد فرصت های شغلی را از جمله ویژگی های اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: چنین امری با مدیریت صحیح داخلی امکان پذیر است و ایران در این مسیر گام های بلندی را بر داشته است.
وی به امکانات گسترده ایران در زمینه صنایع مختلف از جمله انرژی، کشاورزی، پزشکی، نظامی و داشتن ذخایر عظیم نفت و گاز و همچنین رونق بازار سهام اشاره کرد و گفت : ایران با توجه به جمعیت، پهناوری و میزان پایین بدهی های خارجی به سرعت می تواند به یکی از بهترین فرصت های سرمایه گذاری خارجی در دو دهه آینده تبدیل شود.
وی با اشاره به گام های مثبتی که در رفع تردید قدرت های بزرگ در برنامه هسته ای صلح آمیز ایران برداشته شده است، گفت : سرمایه داران و صنایع داران خارجی، ایران را به لحاظ مختلف از جمله امنیتی کشوری مناسب برای سرمایه داری می دانند و به همین دلیل است که نماینده های صدها شرکت خارجی بلافاصله پس از توافق ژنو در نوامبر سال گذشته به ایران سفر کرده اند.
Sorry. No data so far.