سه‌شنبه 08 آوریل 14 | 19:21

شکایت از دولت هلند بابت کشتار در بوسنی

بازماندگان کشتار سربرنیتسا از دولت هلند به دلیل عدم محافظت از قربانیان این قتل عام، شکایت کرده‌اند.


بازماندگان کشتار سربرنیتسا در سال ۱۹۹۵  ضمن اقامه دعوی علیه دولت هلند، می‌گویند سربازان این کشور در نیروهای حافظ صلح سازمان ملل از آنها محافظت نکردند.

گروهی از بیوگان و مادران داغدیده که خود را «مادران سربرنیتسا» می‌نامند روز دوشنبه (۱۸ فروردین، ۷ آوریل) در دادگاهی در لاهه، دعوی خود را اقامه کردند.

این گروه ادعا می‌کند صلحبانان هلند که تحت نظر سازمان ملل بودند، از کشتارها که منجر به کشته شدن هزاران مسلمان شد، جلوگیری نکردند.

مارکو گریستن، وکیل این گروه به دادگاه گفت: «آنها از کشتار هزاران غیرنظامی جلوگیری نکردند.»

با وجود این، هلند می‌گوید کنترل مستقیمی روی نیروهای صلحبان این کشور در جریان عملیات حفظ صلح نداشته است. برت-یان هوتزاگرز، وکیل دولت هلند به دادگاه گفت: «نیروهای حافظ صلح هلند  با نیروهای انگشت شمار خود هر کاری می‌توانستند انجام دادند.»

وی افزود: «آنها تلاش کردند تا از بیشترین پناهجوی ممکن، محافظت کنند.»

منطقه مسلمان نشین سربرنیتسا در شرق بوسنی و هرزگوین در زمانی که توسط نیروهای صرب بوسنی تحت فرماندهی ژنرال راتکو ملادیچ در سال ۱۹۹۵ مورد هجوم قرار گرفت، تحت محافظت سازمان ملل بود.

بیش از ۸ هزار مسلمان در روزهای پس این حمله کشته شده و اجساد آنان در گورهای جمعی رها شد؛ این بدترین کشتار و قتل عام در اروپا بعد از جنگ جهانی دوم محسوب می‌شود.

مادران سربرنیتسا سال گذشته میلادی در دادگاه حقوق بشر اروپا از سازمان ملل شکایت کردند که این شکایت در پی حکم دادگاه مبنی بر مصونیت سازمان ملل، نافرجام ماند.

خانواده‌های قربانیان و بازماندگان نسل کشی سربرنیتسا می‌گویند اعطای نسل کشی به سازمان ملل آنها را دلسرد کرده است.

رسیدگی به پرونده دولت هلند که روز دوشنبه صورت گرفت، تا مشخص شدن نتیجه شکایت از سازمان ملل، متوقف شده بود.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.