به گزارش تریبون مستضعفین، شبکه «اینستاگرام» یکی از معروفترین شبکه های اجتماعی در فضای مجازی است. اینستاگرام به دلیل دسترسی راحتتر (به دلیل نصب روی گوشی تلفن همراه)، گسترش فراوانی یافته و در ایران نیز هواداران بسیاری دارد. کاربران به وسیله دوربین تلفن همراه، میتوانند در هر لحظه از شبانه روز، حتی با اینترنتهای کم سرعت تلفن همراه، در زمان کوتاهی تصاویر و فیلمهایی از لحظات زندگی خود را با سایر کاربران به اشتراک بگذارند.
دسترسی راحت به اینستاگرام، برای افرادی که بخاطر مشغله کاری فرصت زیادی برای استفاده از شبکههای اجتماعی مخصوص رایانه (مثل فیس بوک، گوگل پلاس و…) ندارند (مانند بازیگران، فوتبالیستها، سیاستمداران و…)، این قابلیت را فراهم کرده که در مدت زمانی اندک، تصاویر فعالیتهای روزمرهشان را با دیگران به اشتراک گذاشته و با آنها مستقیما در ارتباط باشند. این قابلیت باعث شده، بر خلاف شبکههای دیگر که معمولاً به اسم اشخاص معروف صفحاتی ایجاد شده(و توسط ديگران اداره ميشود)، «خود» صاحب صفحهی شخصیشان باشند و آنرا به روز کنند؛ در صفحات شخصی این افراد، میتوان تصاویری از نوع پوشش و لباس، غذا خوردن، تفریحات و هر آنچه که در طراحی «سبک زندگی» موثر است، به همراه جملاتی از آنها که به جذابتر شدن آن کمک میکند، مشاهده کرد. به گفته یکی از کاربران اینستاگرام، این شبکه به کاربران کمک میکند تا لحظه به لحظه با افرادی که در گروه دوستان آنها هستند زندگی کنند.
ناگفته پیداست که برخی از بازیگران، فوتبالیستها، خوانندگان و… چه سبکی از زندگی را انتخاب کرده و غیر مستقیم آنرا تبلیغ میکنند.
اينستاگرام روي تلفنهاي همراه هوشمند نصب ميشود (سيستم عاملهای iOS و اندرويد) و هنوز بسياري از استفادهكنندگان از تلفنهاي همراه با اين برنامه آشنا نيستند؛ اما با توجه به شيوع گسترده تلفنهاي همراه اندرويدی (به دليل قابليتهاي فراوان و متنوع)، كاربران اينستاگرام نيز افزوده خواهد شد.
البته این نوشته اولاً منکر قابلیتهای مثبت شبکههای اجتماعی نیست و ثانیاً در پی ترغیب مسئولین ذیربط برای محدود کردن دسترسی (فیلتر کردن) برنامه مذکور نیست.
در جبهه جنگ نرم برگ برنده در اختیار کسانی است که رابطهای با رخوت و انفعال ندارند، راه مقابله با هجمههای فرهنگی پیش آمده معرفی و جایگزین نمودن فضاهای سالم برای ارضای نیازهای اجتماعی کاربران است. این اقدام نه تنها عزم جدی مسئولان ذیربط در حوزه فضای مجازی را میطلبد، بلکه نیازمند حضور جدی کارشناسان آگاه به حوزه سبک زندگی اسلامی است؛ حضوری که به نسبت فعالیت گسترده طیف مقابل بسیار کمرنگ است.
مقام معظم رهبری می فرمایند:
نبرد فرهنگي را با مقابله به مثل ميشود پاسخ داد. کار فرهنگي و هجوم فرهنگي را با تفنگ نميشود جواب داد. تفنگ او، قلم است، اين را ميگوييم، تا مسئولين فرهنگ و کشور و کارگزاران امور فرهنگي در هر سطحي و شما فرهنگيان عزيز-اعم از معلم و دانشجو و روحاني و طلبه و مدرّسان، تا دانش آموزتان و تا کساني که در بيرون اين نظام آموزشي کشور مشغول کارند-احساس کنيد که امروز، سرباز اين قضيه شماييد و بدانيد که چگونه دفاع خواهيد کرد و چه کاري انجام خواهيد داد.
مثل جنگ نظامي، چشمها را بايد باز کرد و صحنه را شناخت. در جنگ نظامي هم، هر طرفي که بدون شناسايي و ديدهباني و بدون دانستن وضعيت دشمن، چشمش را ببندد، سرش را پايين بيندازد و جلو برود، شکست خواهد خورد. در جنگ فرهنگي هم، همينطور است. اگر ندانيد که دشمن کار ميکند يا از آن که ميداند، فرمان نبريد، از فرمانده فرهنگي دستور نگيريد، يا او از نيروي شما استفاده نکند و مانور و سازماندهي را درست انجام ندهد، پشت سرش شکست است. (12 ارديبهشت 1369)
شاید دغدغه سازی برای گروه اخیر (با آشنا کردن آنها با خطراتی که هر روز با رنگهای مختلف جامعه را تهدید میکند)، آنها را حضوری پر رنگتر ترغیب نماید!
*عکسها نمونهای از تصاویر قابل انتشاری میباشد که در صفحات اینستاگرام بازیگران نشر یافته است
همیشه به دنبال نکات منفی هستید
چرا نمی گید به خاطر عکسی که تو این شبکه از گرسنگان آفریقایی منتشر شد چند میلیون دلار کمک بین المللی شد.
در قلب شما مرضی هست غیر قابل درمان
این دو خواننده فوق متاسفانه نه متن را کامل خوندن نه حتی به تیتر و مفهومش دقت کردن. نویسنده منتقد تاییدخود نسبت به ویژگیها یا نقشهای مثبت این شبکه و شبکه های مشابه اعلام کرده ولی میخواد اثر نمایش برخی نمودهای زندگی افراد مشهور روی سبک زندگی اسلامی در جامعه رو تحلیل میکنه. آیا به شما گفته از این به بعد از رفتن به اینستاگرام خودداری کنین یا برخورد قانونی با کاربری اون بشه. آخه خدایی اینایی که هیچ نقدی حتی نقد منصفانه رو برنمیتابن میتونن منصف باشن؟ میتونن بگن غرض و مرض ندارن؟ چرا میخواین فضای نقد رو سانسور کنید؟
در این شبکه ها همه چیز منتشر میشه و امکانی برای سانسور نیست. به همین دلیل کسانی که میدونند حرفهاشون جذابیتی نداره و علاقه به سانسور دارند از اون خوششون نمیاد
سلام و با تشکر فراوان از شما… واقعا جوانهای امروزی متاسفانه بسیار درگیر این جور فضاها هستند… از شما ممنونم که با این مطالب باعث بالا رفتن اطلاعات ما و امثال ما در این زمینه میشوید .