آخرین آمارها حکایت از این دارد که نیمی از زندانیان در ایران، محکومان موادمخدر و حدود 80درصد از مجرمان زندانی نیز معتاد هستند. حالا رییس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور از انتقال و نگهداری 30هزار محکوم موادمخدر به اردوگاههای کار اجباری خبر داده است.
در صورت تحقق این وعده نزدیک به یکسوم زندانیان کشور به اردوگاههای کار اجباری منتقل میشوند. وی همچنین از جذب و بهکارگیری حدود سههزارنفر بهعنوان کادر اجرایی در اردوگاههای کار اجباری محکومان موادمخدر خبر داده است. اقدامی که برای کاهش ظرفیت زندانها از محکومان موادمخدر صورت میگیرد.
غلامحسین اسماعیلی درباره آخرین وضعیت آمادهسازی اردوگاههای کار اجباری محکومان موادمخدر گفته: در حال حاضر بخشهایی از اردوگاههای خراسان و اصفهان به بهرهبرداری رسیده و در صورت تخصیص اعتبارات لازم، اردوگاههای جدید شامل تهران، کرمان و سیستانوبلوچستان نیز تابستان امسال به بهرهبرداری میرسد. اسماعیلی با بیان اینکه در بودجه سال گذشته، 70میلیاردتومان برای آمادهسازی اردوگاههای کار اجباری محکومان موادمخدر اختصاص یافته بود، گفت: قرار بود ایام پایانی سال گذشته حداقل یکسوم این مبلغ اختصاص یابد که متاسفانه در روزهای پایانی سال گذشته 5/17میلیاردتومان آن تامین اعتبار شد. معاونت منابع انسانی مجوز کلی برای جذب نیرو در اردوگاههای کار اجباری محکومان موادمخدر را داده است اما در حال حاضر مشغول مبادله موافقتنامههای بودجه سال 93 هستیم. رییس سازمان زندانها در این زمینه توضیح داده که بعد از پیگیریها مشخص شد اشتباهی در تخصیص اعتبار صورت گرفته و قول دادند در ماههای ابتدایی امسال در قالب بودجه سال 93 جبران کنند.
به گفته اسماعیلی در صورت آمادهسازی اردوگاههای جدید، در مجموع 30هزار محکوم موادمخدر به این اردوگاهها منتقل و نگهداری میشوند. فرید براتیسده، معاون درمان ستاد مبارزه با موادمخدر نیز در زمینه اردوگاههای کار اجباری معتادان به «شرق» گفت: اعتبار اردوگاههای کار اجباری از سوی ستاد مبارزه با موادمخدر تامین میشود اما زندانیانی که برای کاهش تراکم زندانها به این اردوگاهها منتقل میشوند زندانیان ماده 42 هستند و با معتادان متجاهر متفاوت هستند.
به گفته وی بخش زیادی از زندانیان محکومان موادمخدر هستند و برای اینکه در زندان نگهداری نشوند به این اردوگاهها منتقل میشوند و این اردوگاهها ارتباطی با معاونت درمان ستاد مبارزه با موادمخدر ندارند. وی افزود: درحال حاضر معتادان متجاهر ماده 16 تنها در مرکز اخوان نگهداری میشوند و یک اتاق شفق تنها نقش غربالگری را دارد و معتادان یک ساعتی را در شفق متوقف میمانند و سایر بخشهای شفق فعلا تعطیل است. معاون درمان ستاد در ادامه با اشاره به تعطیلی مراکز شفق و صابرین جاجرود گفت: این مراکز مشکل مجوز دارند و سههزار معتاد جمعآوریشده در ایام عید میان کمپها و مراکز اقامتی میانمدت توزیع شدند و سه لایحه انجیاوها، ستاد مبارزه با موادمخدر و شورای هماهنگی مبارزه بر موادمخدر استان بر فعالیت کمپها در نگهداری این معتادان نظارت میکنند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه مجوز مرکز اخوان از دانشگاه علومپزشکی ایران اخذ شده است، عنوان کرد: یک پزشک مدیریت این مرکز را برعهده دارد و تیم درمانی دانشگاه از طریق یک تعاونی سلامت این مرکز را مدیریت میکند. ظرفیت این مرکز 600نفر است که در حال حاضر 300معتاد در آن نگهداری میشوند و دارای استانداردهای لازم است.
کاربرد رسمی دستبندهای الکترونیک از اواخر اردیبهشتماه
رییس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور درخصوص آخرین وضعیت کاربرد از دستبندها و پابندهای الکترونیک نیز گفته: از تعداد محدودی از دستبندها و پابندهای الکترونیک بهصورت آزمایشی در مرخصیهای نوروزی استفاده شد و برای بهرهبرداری رسمی نیازمند تصویب دو آییننامه اجرایی در دولت و قوهقضاییه هستیم. اسماعیلی یادآور شد: آییننامه مربوط به دولت هفته گذشته در جلسه هیات وزیران به تصویب رسید و هماکنون منتظر تصویب آییننامه مربوط به قوهقضاییه هستیم که بهزودی به تصویب رییس قوهقضاییه میرسد. وی با بیان اینکه سرورهای دستبندها و پابندهای الکترونیک بهطور کامل نصب شده است، افزود: با تصویب دو آییننامه یادشده بهرهبرداری رسمی آغاز خواهد شد.
Sorry. No data so far.