در ایام برگزاری سی و دومین جشنواره فیلم فجر یک نظرسنجي مردمی توسط وزارت ارشاد برای شناسایی محبوبترین سینماگران در بین مردم برگزار شد که نتایج جالب و قابل تاملی را در برداشته است. نتایجی که بازهم نشاندهندهی اقبال بالای مردم به هنرمندان جبهه انقلاب است.
34 درصد مردمي که به سوالات آمارگيران پاسخ داده اند گفته اند ترجيح مي دهند فيلم هاي خانوادگي را در سينماها تماشا کنند. آثاري با موضوعات اجتماعي 20 درصد و آثار کمدي نزديک به 13 درصد را به خود اختصاص داده اند. همچنين بر پايه اين نظرسنجي 54 درصد مردم ترجيح مي دهند فيلم هاي مورد علاقه شان را نه در سينما که هنگام ورود به شبکه نمايش خانگي تماشا کنند.
نظر پايتخت نشينان در مورد کارگردان مورد علاقه شان نيز در نوع خود جالب توجه است. در این نظرسنجی «ابراهیم حاتمي کيا» که در ماههای اخیر به دلیل انتقادات صریحش نسبت به فاصله گرفتن جریانات سینمایی نسبت به انقاب اسلامی مورد انتقاد شدید شبهروشنفکران قرار گرفته است با فاصله در صدر قرار گرفته و پس از او «مسعود ده نمکي» در رده دوم محبوبترین سینماگران در بین مردم قرار دارد. جالب اينکه در فهرست کارگردانان محبوب مردم اسامي فيلمسازاني به چشم مي خورد که سال هاست فيلم سينمايي نساخته اند و در تلويزيون مشغول به کارند.
بر پايه اين نظرسنجي «پرويز پرستويي» محبوب ترين بازيگر مرد سينماي ايران و «مريلا زارعي» بازيگر زن محبوب مردم است.
همچنین در این نظرسنجی نزديک به 60 درصد مردم مخالف اعمال مميزي بر فيلم هاي سينمايي هستند.
در اين نظر سنجي که آن را مرکز افکارسنجي و رصد فرهنگي پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي انجام داده است و نتايج طي گزارشي در هفته سوم فروردين 1393منتشر شده چنين آمده است:
56 درصد پاسخگويان، فيلم ايراني دوست دارند. 23/4(بيست و سه و چهار دهم) درصد فيلم هاي هاليوودي، 5/5 (پنج و پنج دهم) درصد، فيلم هاي ساير کشورها (اروپايي، ترکي، عربي، آمريکاي لاتين و…) را دوست دارند، 5/5 (پنج و پنج دهم) درصد گفتند که بستگي به فيلم دارد، 3/5 (سه و پنج دهم) درصد نظري نداشتند، 3 درصد فيلم هندي، 2/2 (دو و دو دهم) درصد فيلم هاي شرق آسيا (ژاپني، کره اي و…) را دوست دارند و 1 درصد نيز پاسخي به پرسش ندادند.
بر مبناي نتايج اين نظرسنجي و به لحاظ موضوع فيلم هاي سينمايي، موضوع درام (خانوادگي) 34/1 (سي و چهار و يک دهم) درصد، موضوع اجتماعي 20/4 (بيست و چهار دهم) درصد، کمدي (طنز) 12/9(دوازده و نه دهم) درصد، اکشن (پليسي) جنايي و حادثه اي با 12/9 (دوازده و نه دهم) درصد، موضوع هايي هستتد که بيشترين علاقه مندي شهروندان تهراني را براي ديدن فيلم ها به خود اختصاص داده اند.
بر پايه گزارش نظرسنجي مرکز افکارسنجي و رصد فرهنگي، 54 درصد تهراني ها فيلم هاي جشنواره را هنگامي تماشا مي کنند که به شبکه خانگي بيايد. 14/8 (چهارده و هشت دهم) درصد پاسخگويان، گستردگي و مردمي تر شدن جشنواره فيلم فجر را تفاوت بارز جشنواره امسال در همسنجي (مقايسه) با دوره هاي پيشين دانسته اند.
ابراهيم حاتمي کيا 24/4 (بيست و چهار و چهار دهم) درصد، مسعود ده نمکي 6 درصد، اصغر فرهادي 4/7 (چهار و هفت دهم) درصد، مسعود کيميايي، مهدي فخيم زاده و رضا عطاران هر يک 4/5 (چهار و پنج دهم) درصد، سيروس مقدم 3/2 (سه و دو دهم) درصد و داوود ميرباقري 2/7 (2 و هفت دهم) درصد به ترتيب به عنوان بهترين کارگردان شناخته شده اند.
مريلا زارعي 19/2 (نوزده و 2 دهم) درصد، فاطمه معتمد آريا 5 درصد، هديه تهراني 4/7 (چهار و هفت دهم) درصد، الناز شاکردوست 4/5 (چهار و نيم ) درصد، ثريا قاسمي و ليلا حاتمي هر کدام 4/2 (چهار و 2 دهم) درصد، نيکي کريمي 4 درصد و مهناز افشار 3/5 (سه و نيم) درصد بيشترين تعداد را به عنوان بهترين بازيگر زن به خود اختصاص داده اند.
همچنين پرويز پرستويي 16/2 (شانزده و 2 دهم) درصد، شهاب حسيني 10/2 درصد، رضا عطاران 7/5 (هفت و نيم) درصد، اکبر عبدي 4 درصد، محمدرضا گلزار 3/5 (سه و نيم) درصد، امين حيايي 3/2 (سه و 2 دهم) درصد، حامد بهداد و محمدرضا فروتن هر يک 2/2، رضا کيانيان و مهدي فخيم زاده 2 درصد، محمدرضا شريفي نيا و جمشيد مشايخي 1/7 (يک و هفت دهم) درصد به ترتيب به عنوان بهترين بازيگر مرد شناخته شدند.
افرادي که در شبانه روز به هيچ روي فيلم هاي سيماي جمهوري اسلامي ايران را نمي بينند 31 درصد هستند و تنها 12/4 (دوازده و چهار دهم) درصد پاسخگويان در هر روز کمتر از سي دقيقه وقت خود را به فيلم هاي تلويزيون داخلي اختصاص مي دهند. 12/1 (دوازده و يک دهم درصد) سي تا شصت دقيقه، 16/6 (شانزده و شش دهم درصد) يک تا 2 ساعت و 12/9 (دوازده و نه دهم درصد) 2 تا چهار ساعت، اين نوع فيلم ها را در شبانه روز مي بينند.
59/2(پنجاه و نه و دو دهم) درصد افراد موافقند که هر فيلمي ساخته مي شود بدون مميزي (سانسور / فيلتر) پخش شود و 36/1 (سي و شش و يک دهم) درصد افراد موافق اين موضوع نبودند. 4/7 (چهار و هفت دهم) درصد افراد هم به پرسش پاسخ ندادند.
در تحقيق و نظرسنجي انجام شده، 50 درصد پاسخگويان مرد و 50 درصد زن هستند. افراد داراي مدرک ديپلم با 32/1 (سي و دو و يک دهم) درصد و افراد با مدرک کارشناسي با 28/4 (بيست و هشت و چهار دهم) درصد، بيشترين شمار را در ميان پاسخگويان به خود اختصاص داده اند. افراد با مدرک دکتري با 5/0 (پنج دهم درصد)، کمترين تعداد پاسخگويان را تشکيل مي دهند.
به لحاظ اشتغال، افراد خانه دار با 30/3 (سي و سه دهم) درصد و افراد داراي شغل آزاد با 29/6 (بيست و نه و شش دهم) درصد بيشترين فراواني را در ميان پاسخگويان با وضعيت هاي شغلي متفاوت داشته اند.
بيشترين افراد پاسخگو يعني 28/4 (بيست و هشت و چهار دهم درصد) در محدوده ي سني 31 تا 40 سال قرار دارند. 1/27 (بيست و هفت و يک دهم درصد) پاسخگويان 41 تا 55 سال و 2/7 (دو و هفت دهم درصد) 19 تا 22 سال هستند.
75/1(هفتاد و پنج و يک دهم درصد) از پاسخگويان متاهل و 23/6 (بيست و سه و شش دهم درصد) مجرد بودند
.
Sorry. No data so far.