به گزارش تریبون مستضعفین، بیبیسی فارسی نوشت:
با وجود شکایت ایران به سازمان ملل متحد درباره حمید ابوطالبی، دولت آمریکا تاکید کرده است که به او روادید نمیدهد.
جن ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، گفته است که “با توجه به نقش آقای ابوطالبی در حوادث سال ۱۹۷۹، دادن روادید به او غیرقابلقبول است”.
حمید ابوطالبی معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری ایران است و به عنوان نماینده این کشور در سازمان ملل متحد معرفی شده است.
روز جمعه ۲۲ فروردین، ۱۱ آوریل، آمریکا اعلام کرد که به حمید ابوطالبی روادید نمیدهد.
در واکنش ایران به این تصمیم آمریکا اعتراض کرده و در یک یادداشت رسمی برای سازمان ملل متحد، نوشته است که این تصمیم “پیامدهای منفی بر دیپلماسی چند جانبه دارد و “رویه خطرناکی در حقوق بینالملل و روابط بین دولتها با سازمانهای بین دولتی ایجاد خواهد کرد.”
وزارت خارجه ایران میگوید که قصد ندارد گزینه دیگری را به جای آقای ابوطالبی معرفی کند.
اتهام ‘همکاری’ با گروگانگیرها و رای کنگره
انتشار گزارشهایی درباره همکاری آقای ابوطالبی با گروهی که سفارت آمریکا را در تهران در سال ۱۳۵۸ تصرف کرد و دیپلماتها را گروگان گرفت، باعث شد مخالفتهای جدی با ورود او به آمریکا مطرح شود.
دیپلماتهای آمریکا برای ۴۴۴ روز به گروگان نگه داشته شدند و آن واقعه به قطع کامل روابط تهران و واشنگتن منجر شد.
حمید ابوطالبی میگوید با گروه “دانشجویان پیرو خط امام” کار کرده اما نقشی مستقیم در گروگانگیری نداشته و از جمله در مقطعی درباره آزادی گروهی از این گروگانها، مترجم گروه بوده است.
برخی دیگر از افراد محوری در حمله به سفارت آمریکا و گروگانگیری پس از آن، اظهارات آقای ابوطالبی را در این باره تایید کردهاند و گفتهاند او در حلقه اصلی این گروه نبوده است و حتی به عنوان عضو این گروه هم شناخته نمیشد.
در روزهای گذشته کنگره آمریکا، دولت باراک اوباما را سخت زیر فشار گذاشته بود که به آقای ابوطالبی اجازه ورود به خاک آمریکا و آغاز ماموریتش در شهر نیویورک را ندهد.
پس از رای قاطع کنگره علیه ماموریت احتمالی حمید ابوطالبی بود که کاخ سفید اعلام کرد حمید ابوطالبی “گزینه نامناسبی” برای نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد نیست.
تهران و واشنگتن میگویند این تحولات بر مذاکرات هستهای جاری بین ایران و کشورهای ۱+۵ تاثیری نمیگذارد.
Sorry. No data so far.