انتشار خبر برکناری تهیهکنندهی برنامهی «سمت خدا» به عنوان پرمخاطبترین برنامهی مذهبی تلویزیون، در روزهای گذشته یکی از خبرهایی بود که بازتاب چندانی در رسانهها پیدا نکرد و بسیاری ترجیح دادند به سادگی از کنار آن عبور کنند. این بیتوجهی در حالی رخ داد که «سمت خدا» یکی از معدود برنامههای دینی و مذهبی تاریخ رسانهی ملی به شمار میرود که در جذب مخاطب نیز بسیار موفق عمل کرده است و محبوبیت بسیاری در بین مردم دارد؛ تا جایی که در تازهترین نظرسنجی شبکهی سه هم پیش از نوروز 93، «نجمالدین شریعتی» -مجری برنامهی «سمت خدا»- به عنوان یکی از سه مجری محبوب تاریخ شبکهی سه، انتخاب شد و مورد تقدیر قرار گرفت. از همین رو، برکناری تهیهکنندهی موفق این برنامه به شدت عجیب و سوالبرانگیز به نظر میرسد.
از همین رو، برای جویا شدن از صحت و سقم این خبر و علت برکناری احتمالی، گفتگویی را با «سید عبدالمجید رکنی»، تهیهکنندهی موفق برنامهی «سمت خدا» انجام دادیم. «رکنی» پیرامون انتشار خبر برکناریاش اظهار داشت: «تقریبا این برکناری قطعی است و تمام مراحل اداری آن توسط مدیران شبکه و سازمان انجام شده است. متأسفانه برای مدیران، تصمیمات و اقتضائات مدیریتی بر مصالح دینی ارجحیت دارد.»
«رکنی» پیرامون دلایل برکناریاش از سمت تهیهکنندگی برنامهی «سمت خدا» عنوان کرد: «دلیل اصلی برکناری، تمرد از رویهی سازمانی و نامهی انتقاد حاج آقای ماندگاری خطاب به ضرغامی عنوان شده است. ماجرا از این قرار است که صداوسیما در دو موضوع بر خلاف قانون و نظر رهبری عمل میکرد و آقای «ماندگاری» طی نامهای این دو موضوع را به «آقای ضرغامی» تذکر دادند. ولی ظاهرا این انتقاد برای برنامهی «سمت خدا» بسیار گران تمام شد.»
وی پیرامون دو موضوعی که صداوسیما بر خلاف قانون و نظر رهبری عمل میکرد، افزود: «اولین موضوع تبلیغ اجناس مختلف در حین برنامههای کودک است که این مورد بر خلاف نص صریح قانون صداوسیماست. آیین نامهی سیاستهای تامین، تولید و پخش صداوسیما در شمارهی 2570 خود به این موضوع اشاره میکند و تبلیغ در حین برنامههای کودک را غیرقانونی میداند. اما متاسفانه بیش از یک سال است که برنامههای کودک تلویزیون به بهانهی نداشتن بودجه، اقدام به تبلیغ محصولات مختلف میکنند.»
وی پیرامون بهانههای صداوسیما مبنی بر نداشتن بودجه و اجبار برای پخش آگهی در حین برنامه گفت: «این حرف درست نیست. اگر مسئول سازمان محیط زیست برای تامین بودجهی کارمندانش به مشکل بخورد، حاضر است یوزپلنگ شکار کند و از درآمد حاصل از آن حقوق کارمندانش را بدهد؟ بدیهی است که این کار غیر منطقی است؛ چرا که وظیفهی محیط زیست حفاظت از همان یوزپلنگ است. حال مگر وظیفهی صدا و سیما حفاظت و صیانت از فرهنگ کودکان نیست؟ پس چه طور حاضر میشود برای تامین بودجه این فرهنگ را تخریب کند؟ این دلیل قابل قبول نیست.»
«رکنی» در مورد نکتهی دومی که در نامهی «حاج آقای ماندگاری» خطاب به رئیس صداوسیما وجود داشت، تصریح کرد: «رهبری پیرامون برخی از مسابقات تلویزیون دستور صریح دارند. گاهی ایشان پیرامون موضوعی مثل بها دادن به جایگاه زن، به طور کلی صحبت میکنند و گاهی هم ایشان مستقیما به مصداقها اشاره میکنند. رهبری در سال 83 در دیدار با مدیران سازمان صدا و سیما مخالفتشان را با برگزاری مسابقاتی که در آنها جوایز غیر متعارف به شرکتکنندگان اهداء میشود، اعلام کردند و فرمودند که این مسابقات ترویج بینطقی است. اما متاسفانه برخی مدیران و برنامهسازان در صداوسیما، انرژی میگذارند و بودجه خرج میکنند تا خلاف نظر رهبری عمل کنند.»
تهیهکنندهی برنامهی «سمت خدا» پیرامون تبعات این نامه ادامه داد: «حجت الاسلام ماندگاری» در نامهی خود به این دو مورد اشاره کردند و فکر نمیکنم هیچ آدم منصف و با وجدانی باشد که این دو مورد را قبول نکند. دوستان بعد از این نامه تبلیغ محصولات در حین برنامهی کودک را متوقف کردند، اما مسابقاتی که جوایز غیر متعارف دارد، هنوز از تلویزیون پخش میشود. در ذهن مدیران سازمان این بود که شما یکی از برنامههای ما را تعطیل کردید، ما هم باید برنامهی شما را تعطیل کنیم تا مساوی شویم!»
«رکنی» دربارهی احتمال تعطیلی برنامهی پرمخاطب «سمت خدا» گفت: «ما فعلا با قدرت به کارمان ادامه میدهیم. باید جبههی دینداران در این موضوع خودش را بسنجد. ما ادعا داریم که رسانه باید به دست افراد انقلابی سپرده شود. حالا باید ببینیم میتوانیم 50 دقیقه برنامه را در تلویزیون حفظ کنیم؟ اگر توانستیم، آن زمان میشود به پلههای بالاتر هم فکر کرد. اما اگر به هر دلیل، مثلا محافظهکاری یا ترس از موقعیت نسبت به این اقدام صداوسیما ساکت بمانیم، نباید انتظار داشته باشیم که در آینده رسانه به دست افراد متعهد و انقلابی بیفتد.»
وی در مورد حمایت مردم از این برنامه و واکنش آنها در صورت تعطیلی «سمت خدا» عنوان کرد: «حضرت آقا در سال 73 فرمودند که از درد فرهنگ با مردم سخن نمیگویم، بلکه خطابم مسئولان هستند. اما امسال مسئولان فرهنگی کار را به جایی رساندند که حضرت آقا از مردم خواستند که فرهنگ کشور را احیا کنند. الآن هم مردم باید به این قضیه ورود و اعتراضشان را اعلام کنند. بنده و حاج آقای ماندگاری هم به عنوان یکی از مردم دعوت حضرت آقا را لبیک گفتیم.»
با چنین توصیفاتی، باید صبر کرد و دید مدیران صداوسیما در ماههای پایانی مسئولیت خویش نیز همچنان بر حذف جناح مومن از رسانهی ملی اصرار خواهند کرد؟
همین دیگه هر کی حرف حساب بزنه از دور خارجش میکنن
متاسفم برای مدیران به اصطلاح ارشد صدا و سیما ……نگرانم که هنوز انتقاد چنین پاسخی دارد….اخراج….
اين مطلب را با اشك چشمانم مي نويسم كه متاسفم متاسفم براي آنان كه آخرت خودرا به دنياي خود فروختند.ما نيز در حمايت همه افراد ديندار از جمله آقاي ركني و ماندگاري خواهيم ايستاد و از مسئولين مي خواهيم دست از لجاجت هاي خود بردارند.
دوستان مذهبی مون تازه فهمیدن انتقاد هزینه داره؟!!!!!!!!!
بعضضی مسولین با این کارها میخواهند چشم و گوش مردمرا با ترویج فرهنگ های غلط ببندند و زمینه را برای اهداف بوچ گرا فراهم کنند دیگر کاری به قانون ها ندارن یک نفر هم انتقاد میکند عزلش میکنند چرا به جای حل صورت مسئله .مسئله را باک میکنید واقعا متاااااااسم دولت تدبیر
جواب به دوست عزیزدربست اوین
دوستان مذهبی سالهاست که میدانند انتقاد هزینه دارد وبیش از هرکسی هزینه داده اند؛اما مثل برخی دربوق و کرنا نمیکنند.چون انتقاد نمی کنند که دیده شوند،انتقاد از سر دلسوزی می کنند که اصلاحی شاید…
خوشحالم بعد از مدتها کسی پیدا شد که حرف دل مردم را در رسانه ملی بیان کرد.به امید روزی که رسانه ملی واقعا ملی شود!نه رسانه سلیقه های خاص.
من واقعابرای آقاییان مسول متاسفم که نماینده حضرت آقادرصداوسیماهستن اما بجای پشتیبانی ازولایت ترجیح میدن مراقب میزومدیریتشون باشن بخداهنوز کفن شهیدخلیلی شهیدنهی ازمنکرخشک نشده
متاسفم به جای اینکه برنامه های افتضاحی که پخش می کنند را حذف کنند بهترین برنامه تلویزیون سمت خدا تهیه کننده ان را اخراج می کنند
امیدوارم خدا کسانی را که دارن انقلاب را تضعیف میکنن ریشه کن کنه.
واقعا حداقل مطلبی که میشه فهمید این که بسیلری از مدیران ارشد ما حاضرن به خاطر حفظ منافع سازمانیشون دین را بازیچه ی خود قرار بدن
جهت اطلاع شما مسولان جامعه ی اسلامی .
در چنین جامعه ای که شما مسولیتی به عهده گرفتید شما در خدمت دین هستید نه دین در خدمت و بازیچه شما اگر مسلمان هستید از خدا هم کمی بترسید .ترس از خدا ترس مهمتری است و به مراتب بزرگتر از ترس از منافع ماست این میز و ریاست ها و قدرت تصمیم گیری ها رفتنی است و انچه میماند روسیاهی شما در مقابل دین است از عواقب کار خود در دنیا و اخرت در امان نیستید.
نگذاریم که جامعه ی ما مصداق این حدیث امام حسین علیه السلام شود«الناس عبید الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرت معایشهم فاذا محصوا بالبلاء قل الدیانون » .
مردم بندگان دنیایند، و دین، تنها بر زبان شان جاری است، هنگامی که زندگی شان سرشار است دین گرایند ولی هنگامی که در تنگنای بحران ها قرار گرفتند دین داران واقعی اندک می گردند
سلام ا ین زره ای ازدرد غربت علی (ع)بروجود انسانهای علی وار است که در طول تاریخ مکرر در حال تکرار است .
سلام این زره ای از درد غربت علی(ع) بروجود انسانهای علی وار است که در طول تاریخ مکرر درحال تکرار است. در مملکتی که اسلامی است وقتی ظرفیت یک انتقاد در چارچوب اسلام وقانون را ندارد وای به مردم بااین دولت باشعار انتقاد پذیری کاش ازاین شعار ما اهل کوفه نیستمشان این مدیران کمی باخجالت تفکر کنند!